Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Komolyan ilyen drága? 2 éves...

Komolyan ilyen drága? 2 éves lányomnak szemüveget írtak fel. Sajnos az egyik szeme nagyon rossz -9.5-es Be is mentünk az optikába és azt mondták 50000, -ft és ez csak a lencse!

Figyelt kérdés
Honnan teremtsek ennyi pénzt egy szemüvegre? Mindenhol ennyibe kerül? Ha nincs rá pénzem, vakoskodjon a lányom? FEL VAGYOK HÁBORODVA!
2012. dec. 12. 21:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Tudod, kérdező, az, hogy a gyereknek csak az egyik szemére jár szemüveglencse, az nem baj, mert a TB fele az 1 lencse és a keret is elszámolható. A baj az, hogy az optikusok általában 1-2 nagyobb optikai céggel állnak szerződésben, és ezeknek az árai jelentősen eltérnek egymástól, és a drágalátos TB viszont 2009 óta úgynevezett "fixesít", magyarán a kategória legolcsóbb termékéhez - jelen esetben a legolcsóbb 9D-s műanyag lencséhez - adott támogatást (ami 50% ennek az árából) fizeti ahhoz az akár 10* drágább lencséhez is, amit az adott optikus céggel szerződött gyártó cég gyárt. Tehát az 50%-os támogatás már pár éve nem azt jelenti, hogy az adott lencse 50%-át fizeti, hanem azt, hogy az ugyanolyan dioptriás legolcsóbb lencse 50%-át...

Namost az optikus meg általában kereskedő, tehát az általa forgalmazott márkát és abból is az épp legtrendibb modellt akarja rád sózni természetesen... ami ilyen felületkezelt, olyan fényre sötétedő, amolyan UV szűrős macskafarka... és igen, ilyen áron, mint amit írtál.

Namost, 2 éves gyerek nem bámul egész nap számítógép-monitort pl. tűző napon se tartózkodik egész nap, stb, tehát úgy kell kezdeni, hogy közölni kell egyértelműen, az egy szál karcmentesítésen (felület-keményítésen) kívül (az célszerű, pláne gyereknél) semmiféle felületkezelést, réteget nem kérsz.

Egyébként nem írtál elég adatot ahhoz, hogy konkrét választ lehessen rá adni (meg optikus se vagyok, a dolog TB-részével foglalkozom) pl. nem írtad hogy pluszos vagy minuszos, nem írtál cylindert, szóval a szemorvos vényén lévő adatokat, hogy konkrét típust lehessen nézni.

Ha sima szférikus lencséről van szó, akkor a legolcsóbb (a fixesítés alapja) most úgy tűnik, hogy a "CR 39 (Déli) Sph. +/- 8,25 - 10,00 D műanyag" nevű hazai gyártmányú lencse... ami 5000 Ft alatt van darabonként...A világcégek lencséi ennél akár 5x többe kerülhetnek, és ha van cylinder, az is jelentősen drágíthat. Persze ez csak a lencse alapára, azt még bele is kell munkálni a szemüvegbe...

Ja, és persze tegyük hozzá azt is, hogy a gyógyszerekkel szemben a gyógyászati segédeszközök jó részén a maximális, 27%-os ÁFA van. A szemüveglencsén-kereten is.

2012. dec. 13. 02:40
 12/18 anonim ***** válasza:
Nekem mindkét szemem -9,5-es és 2 éve!!! mikor utoljára szemüveget csináltattam, vékonyított lencsével, összesen 75.000 Ft-ba került:-(((( Abból szintén 50e körül volt maga a lencse, Ofotértben. Nem tudom gyerekeknek adnak-e támogatást. Jogos a felháborodásod. Én kontaktlencsét hordok és az 35e körül van évente, plussz a lötyi hozzá, de ugye azt picinek nem veheted. A szemészeten nem mondták, hogy van-e rá vmilyen támogatás? Én úgy tudom, hogy van TB támogatott lencse is, amit nálunk pl az Egészségházban (Rendelôben) írnak fel és az jóval olcsóbb.
2012. dec. 13. 06:25
 13/18 anonim ***** válasza:
Azért ilyen draga, mert a piciknek csak speciális, vekonyitott, törhetetlen lencsét fognak a keretbe illeszteni.
2012. dec. 13. 06:33
 14/18 anonim ***** válasza:
hát ez durva nekem 5ös,és 4,5 ös a két dioptria vékonyított lencse összesen 20ezer +keret,jó drága optika lehet nézzétek meg máshol is
2012. dec. 13. 09:08
 15/18 anonim ***** válasza:
ja és van rajta cilynder és mindenféle kezelés
2012. dec. 13. 09:09
 16/18 anonim ***** válasza:
A gyerek szemüvegek mindig drágábbak. Amikor mi vettük, a legolcsóbb lencse darabja volt 16e, a legolcsóbb keret pedig 21 e....
2012. dec. 13. 09:13
 17/18 anonim ***** válasza:

Igen sajnos ilyen drága. Nekem 40+keret a lencsém.

páromnak colobomája van(megnyult pupilla) és neki 70 körül van a lencse. Nézzetek szét több optikában is mert az Ofotért az elég drága,lehet egy kis optika olcsobb lenne...

nekem évente kellene új szemüveg s ezért mert nincs rá 100 ezrem nem jutok el. Ez szomorú.Mióta szültem nem volt rajtam szemüveg,most meg már leveszi rólam a szemüveget.Meg mindenkiről. Szerencsére nekem csak cilinderes és 3as dioptriájú meg nyalánkságok.

2012. dec. 13. 11:22
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,mindenképpen szétnézek máshol is!
2012. dec. 13. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!