Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan szoktassam le a 4 és...

Hogyan szoktassam le a 4 és fél éve Kisfiam a pelusba kakiklásról?

Figyelt kérdés
Több mint másfél éve hogy szobatiszta,illetve hogy nem kakil össze vissza, és be. Pontosan tudja szabályozni a székletét. De csak pelusba hajlandó kakilni.Már beszéltem vele erről nagyon sokat, tologattuk a hátidőket, de sajnos eddig nem történt változás. Aztán ha nem adok neki visszatartja és látom hogy fáj a hasa. Mit tegyek? Jártatok már így? Hogy oldódott meg?
2012. dec. 10. 14:06
 1/9 anonim ***** válasza:
Egyik távoli ismerősöm ugyanilyen cipőben járt. Náluk is ez volt: a kislány inkább nem kakilt - pedig már mindene fájt - csak akkor, ha pelust kapott. Náluk egy hasmenés oldotta meg a dolgot: kislány hasmenéses lett, anyuka pedig elkeseredettségében rákiabált a gyerekre a sokadik pelenka után, hogy nem kap több pelust és a wc-be kell kakilni, azóta a kislány a wc-be kakil. Ez elég drasztikus, de végülis "megoldódott" a dolog.
2012. dec. 10. 14:18
 2/9 anonim ***** válasza:
36%

Nálunk ez 10 hónapig tartott (tehát ahogy szobatiszta lett a lányom, utána még 10 hónapig ment a kaki pelusba). Még ágytiszta is jóval hamarabb lett mint "kakitiszta".

Ő is minden nap szólt, hogy kakilni kell, kérek pelust. Ha nem adtam neki pelust, visszatartotta és fájt a hasa. Képes volt napokig nem kakilni.

Az oviban ezzel nem volt gond, mert ő mindig csak itthon kakil (bár tudtak az oviban erről a dologról).

Sokat magyaráztam neki, lyukat beszéltem a hasába, de nem jártam sikerrel. Végül elegem lett, egy programmentes üres napon telenyomtam laevolac-kal (dupla adag) és nem adtam rá pelust. Így nem tudta visszatartani a kakit (ugye a laevolac miatt), kénytelen volt a bilibe tojni. Aztán ennek persze úgy örültem, még ajándékot is kapott miatta -- így aztán ő is örült. Másnap bepróbálkozott még, hogy pelust kérjen a kakihoz, de nem adtam, dicsértem ezerrel, hogy tegnap is bilibe kakilt. Aztán innen nem volt gond. Kb egy hónappal ezután már a vécére járt kakilni.

2012. dec. 10. 14:18
 3/9 anonim ***** válasza:
9%
Szerintem valami lelki baja van és biztonságot keres. Élvezi, ha bekakál. Ez majdnem öt évesen azért elég nagy szégyen. A haverjai nem röhögik ki? Én az önállóságát és az önbecsülését próbálnám fejleszteni. Elakadt a fejlődésben, legalábbis ebben biztosan. A pelenka a csecsemők és a nagyon kis gyerekek privilégiuma. Az idősebbek világába egyfajta belépőjegy, hogy vécébe intézzük az ilyen dolgokat. Ő ezt nem akarja. Protestál. A pelenkába kakilásban a biztonságot, a gondoskodást és az anyai szeretetet látja. Esetleg, ha belátná, hogy a klotyó/bili sokkal tisztább és kevésbé büdös, kevesebb macera, nagyfiúsabb az talán segíthetne. Azért nem ártana végiggondolni, hogy otthon és a kortárs közösségben minden rendben van-e?
2012. dec. 10. 14:20
 4/9 anonim ***** válasza:
73%

2.vagyok, már bocs, kedves 3. de te nem vagy normális.

4,5 éves gyerek még kicsi, hogy írhatsz ilyen baromságokat??? Van egyáltalán gyereked?

Amúgy az én lányom 3,5 volt, mikor leszokott a pelusos kakilásról. Ő azt mondta, hogy kényelmes a pelusba kakilni, jó úgy guggolni és hogy számára ijesztő, ahogy a bilibe beleesik a kaki (mert ugye a pelus megtartja a kakit). Ezt a kaki-leesős félelmét nem tudta legyőzni.

2012. dec. 10. 14:26
 5/9 anonim ***** válasza:

Az én lányom is ágytiszta volt már vagy 5 hónapja, és ovis is, amikor 3,5 évesen leszokott a pelusba kakilásról.

Én egyszer próbáltam elvenni, 5 napig nem kakilt, beöntés lett, ezt többet nem akartam.

Mi is beszéltünk a dologról, tudta jól, hogy mit várunk tőle. Mondjuk én nem témáztam rajta minden nap, mert valahogy azt is túl soknak tartottam volna.

Egyik nap közölte, hogy bilibe kakil, és belekakilt. Onnantól nem adtam neki több pelust én sem. És persze dicsértük!

2012. dec. 10. 14:28
 6/9 anonim ***** válasza:

Nekünk bár nem a kaka, hanem az éjszakai pelusról mondott le nehezebben a lányom (relatív, 3 éves volt).

Akkor azt mondtam neki, hogy megkaphatja a hőn állított Barbieját, ha nem kell több pelus.

Azon az éjszakán nem kellett már pelus, mondtam, ha 3 napig így marad, mehetünk a babáért.

Megoldódott a probléma.:)

Találd ki valamit, amit nagyon szeretne, és mondogasd neki, hogy az a világ legjobb játéka, ha már bezsong érte hintsd el ezt, egy próbát megér.:)

2012. dec. 10. 14:51
 7/9 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszolók!Köszönöm a biztató hozászolásokat:))Kivéve a 3.-nak, nagyon paraszt és bántó sorai.

Ide segítségért jönnek az emberek, nem hogy ilyen idióták mérgezzék!!!!

Harmonikus, biztonságos,szerető családban nevelkedik és csak fél napot jár oviba, hogy minél többet együtt legyünk.

Volt már játék is ígérve,oda adtuk előre aztán semmi.

Azt hiszem a "pottyantás" ami riasztó lehet neki, ebben van valami.Csak a végét nem látom:((

Továbbra is várom hozászolásotokat.

2012. dec. 11. 16:14
 8/9 anonim ***** válasza:
Bili?
2012. dec. 11. 20:23
 9/9 anonim ***** válasza:
Vidd el gyermek pszichológushoz. Tuti van nála valami, ennyi idősen azért már működni kéne ennek.
2012. dec. 12. 05:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!