Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák! A biztos-fix havi...

Anyukák! A biztos-fix havi kiadásokat leszámítva mennyi pénzből gazdálkodtok havonta, ajánlanátok spórolási ötleteket nekem (öltözködés, étkezés stb )?

Figyelt kérdés

Van hiteletek ?

Hány gyermeketek van ?

2012. dec. 9. 14:11
 1/5 anonim ***** válasza:
56%

kb 110e plusz mínusz 10e.

Én is kíváncsi vagyok a praktikákra

2012. dec. 9. 14:30
 2/5 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs félretett pénzünk és semmi gyakorlatunk abban,hogyan lehet spórolni,hirtelen nagyon megcsappant a havi keretünk...
2012. dec. 9. 14:40
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Van hitelünk és 1 gyerekünk van. Ezért nem is vállalunk többet, mert már így is nehéz. Kb 50 e ft marad, ha mindent kifizettünk.

A lényeg h a gyereknek legyen ruhája. Mindig nézem hol mi akciós és szinte csak így veszek neki új ruhát. Főleg a Tescoban nézem a leárazásokat. Magunknak nem igazán veszünk semmit, jól meggondoljuk, és csak a kínaiból tudunk sajna öltözködni.

Mindig nézem az akciós újságokat, hol olcsó az étel. Szinte csak azokból veszek, ami az újságban akciósként szerepel. Innen választom ki mit főzök. Szinte csak saját márkás ételeket veszek, pl S-Budget, Spar, de inkább a Penny-be járok, mert olcsóbb minden és ott is saját márkát veszek.

A Dm-ben, Rossmann-ban mindig kuponnal vásárolok, minden kupont gyűjtök. Mindenhova van törzsvásárlói kártyám is és gyűjtöm apránként a pontokat.

2012. dec. 9. 14:51
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

hát mi elég vacakul állunk mióta nincs gyedem, emelt gyesen vagyok de az a fejlesztést elviszi.

kajára, ruházkodásra, egyéb kiadásokra havi 50.-60.000.- marad.

alapból magunknak semmit nem veszünk, van mindkettőnknek autónk amit tankolunk, ennyi luxus fér bele+ a net :)

főzök minden nap, előre összeírom melyik nap mit így könnyebb vásárolni is, nem megy a kukába semmi :)

gyereknek aukciós oldalon veszem a ruhát, így 200.-300.- Ft. körül van :)

hónap végén ami marad pár ezer azt eltesszük, így azért van mihez nyúlni ha gond van, szerencsére az évek alatt szépen gyűlik.

tényleg szerintem az a lényeg, hogy hónap eleján az összes kiadást össze kell írni mi az ami fontos, mi mennyi lesz, kifizetni/megvenni amint lehet és akkor megvan az adott keret amiből ki kell gazdálkodni mert gyerek mellett KELL :)

2012. dec. 9. 19:59
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
4. vagyok, az lemaradt, hogy amivel a legnagyobbat spóroljuk, átköltöztünk kertesből kis 1,5 szobás tégla lakásba, így télen is csak fele annyi a rezsink :)
2012. dec. 9. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!