Akiknél a cumit ma elvitte a Télapó?
ismerősömnek tegnap vitte el a cumit a mikulás azt mondta nagyon jo éjszakájuk volt semmi probléma nem volt no de ott ugy volt hogy sajat akaratából adta oda a gyermek a mikulásnak
tiédnek a miki vitte el? é ezt nem mertem megjátszani mert félek egy életre megutálná a télapót ezért
utolsó, te el tudnád viselni hogy a gyerekedet ezért bántsák?:
azóta eltelt 2 nap, egyszer sem említette a cumit, az altatás ugyanúgy 15mp (!!!) mint régen,ellenben nagyon sokszor emlegeti a Télapót hogy milyen szép szánkót hozott neki és csokit és kesztyűt. Szerintem is megroggyant lelkileg ...
Válaszomat jó szándékkal irtam, mert ez a szakmám.
Csak leírok egy példát: Van 1 ismerősöm, akit leszoktattak gyerekként a pelenkáról, kb 1 évesen.Mert ugye , hogy néz az ki, hogy Incike és a Mancika gyereke már nem hord pelust, az enyém meg igen.Tehát pelust kilőtték. A gyerek leszokott róla, szépen bilizett. 3 évesen jött egy nagy változás. Az óvodában MINDEN NAP bepisilt. Eleinte, aztán később be is kakált.Az óvónőknek napjában 3-szor kellett átöltöztetni. Szóltak a szülőknek. A szülő otthon letolta a gyereket miért nem szól ha ki kell mennie. A dolgok odáig fajultak, h. pszichológushoz kellett hordaniuk.... és amikor nem kakilt be piros pontot vagy matricát kapott érte, lássa milyen büszke rá apa és anya. Hosszú időbe telt amire újra rendesen szobatiszta lett.Én csak azt mondom, hogy a cumi elvétellel és a pelenka leszoktatással nagyon óvatosan kell bánni. Nem mindig látszik a gyereken, hogy nincsen felnőve a feladathoz, sokszor később bosszulja meg magát, az hogy a szülő erőszakos volt. Számtalan ilyen példám van még, és ettől rosszabbak, aminek sajnos fültanuja is voltam. Nem rosszindulatból írtam az előbbi válaszom, csak a véleményem mondtam el. Nem minden gyerek egyforma, de ez nincsen senkinek a homlokára írva.... Szép napot.
Azért a pelust ne hasonlítsuk már a cumihoz .
Nekem 3 babám van, ebből az első kettő ikrek, lányok. Nálunk a cumi csak alváshoz volt első perctől kezdve, soha nem nyomtam a szájukba ha kellett ha nem hiába sírtak, máshogy is megnyugodtak, nem kellett cumi.9 hónaposan már ahogy felkeltek akár délután alvásból, akár reggel, ahogy kivettem a kiságyból cumit vissza a kiságyba és ekkora már saját maguk vették ki és dobták vissza, minden gond nélkül .Még akkor is ha betegek voltak. Összekötötték szépen az alvást a cumival, nem pedig az cumit a sírással. A cumit egyszerre vettem el tőlük úgy, hogy elmentünk vásárolni és választottak maguknak alváshoz egy egy plüss frigurát amit csak akartak, a cumit otthagytuk a boltban. Ennyi volt!
A kisfiam most másfél éves még cumizik és két hónapja váltak meg a cumitól a lányok, eszük ágában sem volt elvenni a cumit az öccsüktől, ő még kicsi cumizhat.
A bilire szokatás nagy türelem kérdése és gyermek függő, a lányaim egyszerre kezdtem el bilire szoktatni és teljesen 4 hónap különbséggel lettek szobatiszták, de nem egy évesen !
A cumit valamihez kötik a babák, és ha folyamatosan náluk van, persze, hogy megszokják, ha sír sokan dugják a szájukba ha kell ha nem, sok anyukát látok, hogy "erőszakkal" bent tartja a kicsi szájában oda szorítva, undorító, soha nem nyomtam egyik babám szájában sem a cumit , és soha nem aludtak köztünk és mégis jó anyának tartom magam e miatt és kiegyensúlyozott gyerekeim vannak.
A cumit meg elviheti bármi, Télapó , Jézuska nem azért fognak tőle félni, mert elvitte a cumit, egyik gyerek fél, másik nem . Nem is emlékeznek majd rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!