3 éves kisfiam 2 napja óvodás és lehet hogy gondjaink lesznek?
Nem volt bölcsis, csak óvoda előtt 3 hónapig heti 3 délelőtt mentünk családi napközibe. Nagyon kiegyensúlyozott, nyugodt, kedves, segítőkész. (ezt még idegenek is megjegyezték a játszótéren) Mindent ért, de nem beszél, legalábbis mondatokban nem. Szavakat mond (egyre többet), de ezekből még sok olyan amit a saját nyelvén alkotott - más nem tudja mit jelent csak mi.
Tud önállóan enni csak nem akar! Pár kanállal eszik utána elkezd játszani az étellel, kilöki a tányérból és újabban a poharát is döntögeti. Így elhúzódik az étkezés és bizony sokszor bekanalazom neki, így megeszi, különben nem is enne semmit.
2 napja kezdtük az óvodát és ez már az első nap gond volt - erre sajnos számítottam is.
Leette magát, emiatt sírt, áttette az ételt a másik kisgyerek tányérjába stb... Persze így itthon megkínálom még ebéddel.
Januártól egész napos lesz az oviban, félek, hogy onnantól semmit sem fog enni.
Az öltözéssel is hasonlóképp állunk.
Ma reggel az öltözőben egy nagyobb (kb.4 éves) kisfiú öltözött az anyukájával és köszönés helyett így fogadott: "Nézd anyu itt van az az új kisfiú. Nem tud semmit, buta, nem tud enni, az óvónéni elvette a poharát" stb... Majd gúnyolódott az egyik szón, amit a kisfiam a labdára használ.
A legszomorúbb számomra az volt, hogy az anyukája mindezt szó nélkül hallgatta és mosolygott azon amit a fia mondott.
3-ig számoltam és nem szóltam rá semmit, mert váratlanul ért és nem vagyok az a vitatkozós típus.
Félek, ha ez már a 2. napon így van, mi lesz később?

nem én voltam
most te minősítetted magad

Szia!
Ne haragudj, de ebben tényleg te is ludas vagy. Tény, hogy a gyerekek nem fejlődnek egyformán, van aki másfél évesen önállóan eszik, míg mások jóval később, de igaz ez az öltözködésre is vagy bármi másra. Nekem is 2 tök különböző gyerekem van.
Viszont 3 évesen ez tényleg nagyon gáz! Nem a gyerek, hanem az, hogy kanalazod az ételt a szájába. Tényleg te csinálod rosszul, hidd el és az első lépés, hogy ezt felismered, mert csak így fogsz tudni segíteni a gyereknek a beilleszkedésben.

Valaki jól lebunkózott priviben, mert szerinte lepontoztam.
Gratulálok, nagyon inteligens!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!