Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan "kezeled", ha a gyermek...

Hogyan "kezeled", ha a gyermeked nem öltözik, hanem csak bambul? Többi lent.

Figyelt kérdés

Óvodás gyerekemmel tökéletes harmóniában tudnánk élni, ha nem lenne ez az állandó visszatérő probléma: öltözéskor bambul és nem csinálja amit kérek.

Reggel, este, oviban délután, amikor hazaérünk, fürdéskor stb. Gyakorlatilag ezzel az egy dilivel tönkretesz egy hétből kb 5 esténket. (vannak más dilik is, de azok kezelhetők :) )

Ami nem jött be:

- papagáj-effektus: hiába mondom 100x, mintha 1x sem mondtam volna, így erről leszoktam

- jutalmazás: amikor véletlenül csinálja, akkor rögtön dícsérem, másnapra sajnos ennek már semmilyen hatása sincs

- büntetés: ennek sincs hatása másnap :)

- fenyegetőzés: ezesetben szerencsétlen arccal könyörög, hogy ne-ne, de közben továbbra sem öltözik, csak engem néz (ez a legidegesítőbb, mert ez már kifejezetten butaság)

- lefizetés: nem szeretném alkalmazni, mert nehogymár naponta kb 4-5 alkalommal valamit ki kelljen találnom erre a megoldásra...

- 2 nagy pofon: nem hinném, hogy megoldás lenne, nem szoktuk bántani és ha használna is, akkor onnantól kezdve minden öltözéskor pofonnal kellene fenyegetőznöm, amire meg nem vagyok hajlandó.

Nektek mi vált be? Várom azok válaszát, akik hasonló gondot megoldottak már!

(Csak ezzel van bajunk, ezért az "én gyerekem szót fogad, mert következes vagyok" nem segít rajtunk, én is az vagyok)

2012. dec. 5. 08:27
 1/6 A kérdező kommentje:
Az lemaradt, hogy ha én öltöztetni kezdem, akkor azzal azonnal visszaél, így ez nem járható út!
2012. dec. 5. 08:29
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk nagyon bejött az"5-ig számolok" szabály.

Amíg bölcsis volt,minden elinduláskor a hajamat téptem.

Nyáron kezdtem el ezt a szabályt,mára már tökélyre fejlesztettük.

Ha elkezdek számolni bármire,általában 3-nál már készen van,és szól,hogy nem kell tovább számolnom:)!

Soha nem jutalmaztam!

2012. dec. 5. 08:56
 3/6 anonim ***** válasza:

Kisfiamra (3 éves) az ösztönzés hat a legjobban. Mikor öltözni készülünk, kérem hogy segítsen kikészíteni a ruhát, mit fogunk felvenni és úgy válogassuk össze, hogy könnyű legyen felvenni, mert ő már nagyfiú és nemsokára egyedül kell öltöznie.

Édes, mikor rángatja magára a nadrágot :)

A vetkőzés sokkal jobban megy, de már próbálkozik az öltözéssel is és ha próbálok neki segíteni, durcás lesz :) MIndent egyedül szeretne csinálni, mert szeretne nagy lenni :)

De minden gyereknél más jön be. Próbálj meg olyan mesekönyvet venni, ami az öltözésről szól és ha megtetszik neki, tudod mondani, hogy legyen olyan ügyes, mint ...

2012. dec. 5. 10:01
 4/6 anonim ***** válasza:

Nálatok még nem is olyan rossz a helyzet. Az én 4 éves kisfiam öltözni sem hajlandó. Ha erőltetem, akkor abból általában fél óra bömbölés lesz, aminek a végére én is leizzadok. Így inkább öltöztetem, ha időben oda kell érni valahová, de az is nehezen megy, mert folyton eldobja magát, hasra vágja magát, egyáltalán nem közreműködő.

Nekem is elegem van már belőle, hogy a jól kezdődő, vidám napjainkat folyton elrontja egy ilyen piti dolog.

Megoldást egyenlőre nem tudok. A "háromig számolok" általában beválik, de öltözködésnél nem.

2012. dec. 5. 11:06
 5/6 anonim ***** válasza:
Én sajnos fortyogok és fenyegetőzök. Nemigen használ.
2012. dec. 5. 14:16
 6/6 anonim ***** válasza:

Ez nálunk is hasonló szitu.Nincs olyan ami mindig beválik.Van hogy elég ha lekonyítom a számat hogy sírok mert nem öltözik és már áll is neki.De van hogy bármit csinálok, könyörgök, ígérek, sírok, veszekszek és semmi sem hat, olyankor jön az "ütök" ami nálunk annyit tesz hogy az ujj begyemmel kap egy tockost, ami még egy szúnyognak sem ártana, de ettől általában megszeppen és csinálja amit kell.

De a legjobb a ma reggel volt.Élből közölte hogy márpedig ő nem öltözik, ekkor tettem egy kört a házba felvettem a pulcsimat, mire vissza mentem a szobába és hajlandó volt felvenni a harisnyát és az atlétát, de tovább nem volt hajlandó öltözni.Egy kis dicséret, kérlelés és eljutottunk a nadrág pulcsiig.Majd leült és bambult hiába szóltam hogy jöjjön vegye a kabátot cipőt, csak ült mint aki se hall se lát.Majd felpattant cipőt felvette és újabb ücsörgés, se hall se lát végül nagy nehezen felkerült a kabát is.PPizsi levétel és a kabát között 40 perc telt el, holott ez az idő ha örjöngve öltözünk akkor se több 10 percnél.

2012. dec. 5. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!