Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mik azok a gyerekjátékok,...

Mik azok a gyerekjátékok, amiket "beengedsz a házba", és mik azok, amiket nem?

Figyelt kérdés

Kreatív, egyedi, mainstream, műanyag, fa, üveg, tömegcucc, természetes anyagból készült, otthon készült stb.

Pl: Ha nekem egyszer gyerekem lesz, akkor azokat a kínai, vásári giccses bazáriákat nem nagyon fogom díjazni, de a fából készült lovacska, kard vagy pajzs jöhet.

2012. dec. 4. 10:28
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó, ilyesmi válaszokra gondoltam. Engem a beszélő, zenélő mesekönyvektől is kiráz a hideg. (De pónikat fogok engedni, főleg, mert az enyémek is megvannak még.)
2012. dec. 4. 11:31
 12/24 anonim ***** válasza:
51%
Semilyen kard,kes imitacio, puska.Tovabba kaptunk mar kicsi koraban olyan gumi jatekot amiröl a festek lepattogott, es egy buszt(kemeny müanyag), ami gyakorlatilag szilankosra tört.Egyiken sem volt a CE jelzes rajta(mindkettö a kinai piacrol szarmazott), megegyszer ezeket sem engednem be a hazba.De egyebkent a gyerek dönt nagyreszben.Volt nekem is elkepzelesem, hogy majd csak fajatek, semmi zenelös kütyü, de ez megölni latszik.Üveg szoba sem jöghet termeszetesen.A tömegcuccrol meg annyit, hogy a LOGO is az megis megtalalhato szinte minden csaladban.
2012. dec. 4. 11:49
 13/24 A kérdező kommentje:

Mármint a Lego? :D

Persze, nem úgy értettem a tömegcuccot. A Lego nagyon jó és hasznos. Inkább úgy értettem, hogy mondjuk most a Verdák a menő, ezért csupa Verdás holmit venni, aztán majd a Repcsik lesz a menő, és akkor csupa Repcsis holmit.

Meg én például nem vennék olyan "mesefigurás" pulóvert, amin a mesefigura nem gyerekeknek való szereplő, például Shrek, Simpsonék. Meg gyereksminkkészelet se.

2012. dec. 4. 11:57
 14/24 anonim ***** válasza:
38%

Összetett kérdés ez. Szerencsére nálunk eddig bejöttek azok a dogok, amik nekem is tetszenek. És bevallom sokat szoktam konzultálni a szüleimmel, főleg apummal arról, hogy mi lenne a kislányom számára a hasznos és nyerő. Persze még csak 2 éves, úgyhogy még sokminden előttünk áll.

A fajátékok nálunk is nyerők, de a legtöbb ilyen vagy akár az anyagjátékok mint a bábok nagyon drágák. De nem is kell egyébként olyan sok játék. Most az enyém amúgy is azt igényli inkább, hogy játszak vele, és bizony azt sokszor jobban lehet itthon "készült" dolgokkal.

"Tiltólistán" nálam egyelőre a csillivilli rózsaszín játékok vannak meg a beszélők, zenélők. És arra nagyon odafigyelek, hogy ne legyen mese őrülete. Kóstolgatjuk a meséket, de nem ragadunk le egynél..persze mondom még csak 2 éves. Tudom, hogy úgysem úszom meg teljesen :)

2012. dec. 4. 12:16
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

:) Ide majd visszanézel ugye, :) ha lesz egy négy éves gyereked?! :) Nem bántásból,de tényleg megmosolyogtató,hogy az elképzelés és a valóság milyen szinten köszönő viszonyban sincsenek egymással,gyerek-játék témakörben.

Én már "csak" arra figyelek,hogy nem "tetszésileg",hanem minőségileg ne legyen gagyi,és hogy bármilyen is a játék,pakolja a helyére játszás után :D és hidd el,ez nagyon nagy nevelési -eredmény,egy 2 és egy 4 éves fiúnál! :D ui:A "pókember/Hanna Montana"korszakot te sem fogod megúszni....:D

2012. dec. 4. 12:23
 16/24 anonim ***** válasza:
89%
aranyos vagy! Nekem is voltak ilyen elképzeléseim, hogy csak fa meg természetes anyagok, attól függetlenül nagyon szép műanyag fejlesztő cuccokat is lehet kapni, ami nem márkás ( a fiamnak tescos készségfejlesztője is van, nagyon szereti mindkét gyerek). Tény, hogy a fajátékoknak jobban örülök. Az is tény, hogy válogatósak vagyunk a férjemmel. Amit nem tartunk szalonképesnek (ajándékba kapott harci jármű, bóvli kisautó, ilyesmi), az véletlenül össze szokott törni, vagy egyszercsak a kukában landol. Amit szégyellünk kidobni, az meg megy a nagyikhoz. Anyósom a picilányomnak kézzel lábbal babát akar venni, de ebben is nagyon válogatós vagyok, félek, hogy mit fogok csinálni, ha valami ocsmány babát hoz neki... Megpróbáltam lebeszélni, egyelőre nem túl sok sikerrel. Fegyverjellegű játékot nem tűrök meg a házban. Tavaly a fiam fa készségfejlesztőt kapott, azok nagyon szépek. A vicik-vacak limlomoktól kiráz a hideg (amiket ömlesztve szoktak tárolni, nagy kosarakban, stb). Csak olyan limlom csecsebecsét tartok meg, ami teljes készlet: pl. formabedobó kockái. HA a formabedobó eltörik; a kockákat sem őrzöm már meg.
2012. dec. 4. 12:57
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
12-es vagyok.En nagyon tv ellenes vagyok, ennek ellenere a fiam Bob mester örült.Van ujsag, könyv stb.Es van 1 kapucnis pulcsija amin Bob van, hasznaltan kaptuk, az allapota sem tul jo.Szo szerint dugdosom elöle, ha epp a mosogepbe rakom be visit, ha a szariton log leszedi...es bizony ha raadom nehez este megfosztani töle.Ezt csak azert irtam, mert tömegcucc, de mit csinalsz pl. ebben az estben!?
2012. dec. 4. 13:02
 18/24 anonim ***** válasza:
86%
Minket anyu most ajándékozott meg az öcsém volt játékaival (nagy a korkülönbség köztünk), csupa vicek-vacak műanyag, kínais, plüssök, vagy épp hibás játékok. Szívem szereint egy az egybe betettem volna a kukába! Így is alig férünk el a játékoktól, ezek aztán nem hiányoztak! Persze elfogadtuk, szétszórták a gyerekek, 2 napig érdekelte őket. Most szép lassan távolítom el a szobájukból, minden héten megy valami a szemétbe...szerencsére nem keresik!!! :) Én is a szép minőségi, igényes fejlesztő (fa) játékokat díjaznám...de elkerülhetetlen hogy ne kapjunk valahonnan olyat ami gyenge és rossz minőség!!
2012. dec. 4. 13:54
 19/24 A kérdező kommentje:

Megkérdezhetem, hogy miért pontoztátok le a 10. és 12. válaszolót? Az ő válaszaik (is) hasznosak voltak számomra.

És mesekönyvekből?

2012. dec. 4. 14:12
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Mesekönyvekből is ugyanaz a helyzet.

Nekem meg van sok mesekönyvem, azokat megkapta, járunk könyvtárba, ott ő választ, jön ilyenkor a Verdák könyv, Bob a mester, stb, vásárolni nem vásárolok neki ilyet.

Mondjuk túl sok könyvet nem is vettem, egyrészt mert drágák, másrészt pedig tényleg nagyon sok könyvem volt kicsinek.

Mikor egész kicsi volt, másfél éves, még érdekelte pl az Öreg néne őzikéje, most hiába szeretném azt olvasni, visít.

Kedvence a Négyszögletű kerek erdő, és a Micimackó, pedig mindkét könyv idősebbeknek való. Szereti a népmeséket is, az most pont az ő korosztályának való.De ha kéri, olvasok a könyvtári könyvekből is szívesen, hiszen tényleg az lényeg, h megszeresse a könyveket.

Valamelyik előző vagyok.

2012. dec. 4. 14:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!