Ti hogyan kommunikáljátok a karácsonyt a gyerekeknek? Jézuska vagy a Télapó hozza az ajándékot? Együtt díszititek a fát?
Mi magyarok nagyon majmoljuk az amerikai filmeket, ahol szenteste a Télapó hozza az ajándékot, ott ez a szokás és mi magyarok elkezdjük utánozni őket. Náluk dec. 6-án nem jön a Télapó, csak Karácsonykor.
Én a 80-as években voltam kisgyerek, emlékeim szerint minden gyereknek azt mondták, hogy a Jézuska hozza karácsonykor az ajándékot és a fát is, bár szerintem még az angyalka is belefér.
Ez az egész, hogy karácsonykor is a Télapó jön, csak az amerikaiak majmolása, és a magyar hagyományok sajnos lassan feledésbe fognak merülni! Nem kellene feladni a kultúránkat más országok kultúrája miatt, csak mert az amerikai és akkor hű, de menő!
Dec. 6án Mikulás, 24én Jézuska jön nálunk. A fát együtt díszítjük.
Nagyon megmosolyogtató elemei is vannak ennek a témának azért: úgy látom az angyalkákkal mind az ateisták, mind a reformátusok kiegyeznek! :P
Nálunk dec.5.-én a télapó/Mikulás jön. Kitisztítják a csizmáikat (3 és 5 évesek), s kiteszik az ablakba, s a függönyt elhúzzák. Teszünk veszünk, majd valamilyen indokkal bemegyünk játszani a szobába (most az volt, hogy rajzoljanak valamit a télapónak). Addig a férjem megtömi a kis csizmákat.
Karácsonykor meg a Jézuska hozza a fát és az ajándékokat is.
Én elsős koromig hittem a nyusziban, télapóban, Jézuskában. Tesóm negyedikes koráig. Annyiban volt csalódás, amikor megtudtam, hogy a Kisdobos újságban leírták, hogy nincs egyik se. (szerintem szemétség volt). Kérdőre vontam a szüleimet, s azt kérdezték, hogy jó érzés volt-e hinni benne? Nagyon jó. Akkor segítsek nekik, hogy az öcsém még hihessen a mesében. Segítettem. :)
S igazuk volt, addig volt csoda a karácsony, amíg hittem a mesében. S a gyermekeimnek is szeretném ezt a varázslatot megadni.
Dec. 6 mikulás/télapó csomagot hoz
dec. 24. Együtt állítunk fát Jézuskának aki oda tesz a gyerekeknek az ajándékot (ebéd utáni alvás alatt)
a felnőttek egymást ajándèkozzák meg a szeretet ünnepe alkalmából
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!