Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti hogyan kommunikáljátok a...

Ti hogyan kommunikáljátok a karácsonyt a gyerekeknek? Jézuska vagy a Télapó hozza az ajándékot? Együtt díszititek a fát?

Figyelt kérdés

2012. dec. 4. 01:22
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Mi magyarok nagyon majmoljuk az amerikai filmeket, ahol szenteste a Télapó hozza az ajándékot, ott ez a szokás és mi magyarok elkezdjük utánozni őket. Náluk dec. 6-án nem jön a Télapó, csak Karácsonykor.

Én a 80-as években voltam kisgyerek, emlékeim szerint minden gyereknek azt mondták, hogy a Jézuska hozza karácsonykor az ajándékot és a fát is, bár szerintem még az angyalka is belefér.

Ez az egész, hogy karácsonykor is a Télapó jön, csak az amerikaiak majmolása, és a magyar hagyományok sajnos lassan feledésbe fognak merülni! Nem kellene feladni a kultúránkat más országok kultúrája miatt, csak mert az amerikai és akkor hű, de menő!

2012. dec. 7. 11:05
 22/26 anonim ***** válasza:
Nálunk: 24-én délután-este a fát és az ajándékokat a Jézuska hozza.
2012. dec. 7. 11:42
 23/26 anonim ***** válasza:

Dec. 6án Mikulás, 24én Jézuska jön nálunk. A fát együtt díszítjük.

Nagyon megmosolyogtató elemei is vannak ennek a témának azért: úgy látom az angyalkákkal mind az ateisták, mind a reformátusok kiegyeznek! :P

2012. dec. 7. 12:17
 24/26 anonim ***** válasza:

Nálunk dec.5.-én a télapó/Mikulás jön. Kitisztítják a csizmáikat (3 és 5 évesek), s kiteszik az ablakba, s a függönyt elhúzzák. Teszünk veszünk, majd valamilyen indokkal bemegyünk játszani a szobába (most az volt, hogy rajzoljanak valamit a télapónak). Addig a férjem megtömi a kis csizmákat.

Karácsonykor meg a Jézuska hozza a fát és az ajándékokat is.

Én elsős koromig hittem a nyusziban, télapóban, Jézuskában. Tesóm negyedikes koráig. Annyiban volt csalódás, amikor megtudtam, hogy a Kisdobos újságban leírták, hogy nincs egyik se. (szerintem szemétség volt). Kérdőre vontam a szüleimet, s azt kérdezték, hogy jó érzés volt-e hinni benne? Nagyon jó. Akkor segítsek nekik, hogy az öcsém még hihessen a mesében. Segítettem. :)

S igazuk volt, addig volt csoda a karácsony, amíg hittem a mesében. S a gyermekeimnek is szeretném ezt a varázslatot megadni.

2012. dec. 7. 12:35
 25/26 anonim ***** válasza:

Dec. 6 mikulás/télapó csomagot hoz

dec. 24. Együtt állítunk fát Jézuskának aki oda tesz a gyerekeknek az ajándékot (ebéd utáni alvás alatt)

a felnőttek egymást ajándèkozzák meg a szeretet ünnepe alkalmából

2012. dec. 7. 17:08
 26/26 anonim ***** válasza:
Mikuláskor a Mikulás jön, vagy a Télapó, aki december hatodika reggelére a kitisztított, ablakba tett cipőcskékbe, csizmácskákba rejti az ajándékot vagy a virgácsot. Karácsonykor a Jézuska hozza az ajándékot, a fát mindig együtt díszítettük, aztán vacsora/estebéd után elmentünk sétálni egy idősebb családtaggal. Mikor hazaértünk, anyu csilingelt és akkor jött a Jézuska, futottunk fel az ajándékokért. Mikor nagyobbak voltunk, már mi is készítettünk ajándékot, nem azért mert "kell" hanem mert szerettünk volna. Idősebb korunkban ha volt egy kis zsebpénzünk, anyunak vettünk valamit amiről tudtuk, hogy szerette volna. Sosem volt bennem rossz emlékként mikor megtudtam, hogy az ajándékokat a szülők adják, igazából nem is emlékszem, mikor volt... Inkább hálás vagyok azért a szép karácsonyokért, és én is így fogok tenni a gyerekeimmel. Nem vagyunk kifejezetten vallásosak, de karácsonykor Jézus születését ünnepeljük.
2012. dec. 7. 19:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!