Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti hogyan kommunikáljátok a...

Ti hogyan kommunikáljátok a karácsonyt a gyerekeknek? Jézuska vagy a Télapó hozza az ajándékot? Együtt díszititek a fát?

Figyelt kérdés

2012. dec. 4. 01:22
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
90%

A telapo december 5-en ejszaka jon, kitettem mindig a csizmam este. Es reggel ugy ebredtem, hogy anyu megtomte mindenfelevel:) meg nagyobb koromban is, mig otthon laktam, imadtam!!:)))

Aztan december 24-en egyutt diszitettuk a fat delelott, szolt a karacsonyi zene, enekelgettunk, beszelgettunk, szaloncukrokat kostolgattunk:) aztan ebedeltunk, vacsoraztunk, es vacsora uan be kellett mennunk a szobaba, nekunk gyerekeknek, valaki bejott velunk es elfoglalt addig, meselt vmit, stb. Es anyu harangozott egy pici haranggal. Mire kifutottunk, a fa alatt volt a sok ajandek, es azt mondtak, hgy a jezuska itt jart es meghozta az ajandekokat!:)

Persze mar iskolaskoromban tudtam az igazat, de megis elhittem, hiszen hinni olyan jo!:) a kisebb gyerekeknek meg a csaladban en is eloadtam ezt:)

En is igy fogom csinalni, ha megszuletik a pici, csodas gyerekkorom volt ettol!!! Egyaltalan nem ereztem magam becsapva, meg, hogy hazudtak volna nekem! Imadtam ezt, visszagondolni is olyan jo erzes!!:))

37 hetes kismami

2012. dec. 4. 08:15
 12/26 anonim ***** válasza:
74%
Kislányom 3,5 éves,és a következőt kérdezte:Anya,ha a Jézuska születésnapja lesz karácsonykor,akkor ő miért nem kap ajándékot?-Jogos kérdés szerintem,de hirtelen köpni-nyelni nem tudtam!Amúgy nálunk a télapó csomagot hoz, Jézuska ajándékot (neki meg mi készítünk meglepit-kis rajz,süti).A karácsonyfát együtt díszítjük,azzal várjuk a Jézuskát.
2012. dec. 4. 08:16
 13/26 anonim ***** válasza:
17%
Nálunk 6.én télapó jön.Karácsonykor angyalkák.És az angyalkáknak mi adunk pénzt hogy tudjanak neki szép ajándékokat hozni. Tavaly meglepet minket fa díszítés közben azóta az a "mese" hogy segítünk mindent előkészíteni de ők díszítik fel. Amúgy is látja a díszeket meg a fát mert méretes mű fánk van óriási dobozban,amit év közben sem tudok rendesen rejtegetni.Ha pedig új díszt veszünk tudja hogy majd az angyalkák felteszik. Amúgy 4 éves lesz hamarosan.Ha Jézuskáról hall akkor is tudja van akinek ők viszik az ajándékokat.Mi nem vagyunk vallásosak.
2012. dec. 4. 08:24
 14/26 anonim ***** válasza:
64%
dec. 6. reggelre télapó jön, karácsonykor a Jézuska. 4,5 éves, kérdezget, de simán kivágom magam :))) fát nélküle díszítünk, sosem fogom elfelejteni az arcocskáit évről, évre, mikor mindig meglátja, csak ámul és bámul. A fát amúgy az angyalkák díszítik. (meg a házak ablakait, kerteket, boltokat is). mi is csinálunk sk ajándékot mamáknak pl, nem csinál problémát belőle, mikor elkészül mondom neki, h elküldöm holnap a Jézuskának, aki majd viszi annak, aki kapja. én szerettem kicsi koromban, hogy ez így volt és örülök, h neki is ekkora öröm ez így, ebben a verzióban. mondjuk én sem voltam csalódott, mikor elmondták, h anyuék intézik az ajándékot. sőt tavaly volt, mikor rákérdezett, h miért kérdezem tőle, h mit szeretne, ez a Jézuska dolga. Mondtam neki, h Jézuskának ilyenkor a világ összes emberének ajándékával kell foglalkoznia, és az anyukák/apukák segítenek neki összegyűjteni, hogy ki mit szeretne, mert így is karácsonyra nagyon elfárad a Jézuska már. kérdezte azt is, hha karácsonykor születik, akkor miért mi kapunk tőle ajándékot, arra azt mondtam (vallásosak vagyunk, az ő nyelvén érti a Bibliában leírtakat), h annyira szeret minket a Jézuska, h a szülinapján ő ad ajándékot.
2012. dec. 4. 08:35
 15/26 anonim ***** válasza:
83%

nekünk dec. 5.-én jött mindig a Mikulás (másik nevén Télapó) csizmánkat kitettük az ablakba és estére ott volt a csomag!

dec. 24.-én a Jézuska jött! :)

2012. dec. 4. 09:25
 16/26 anonim ***** válasza:
73%
mikuláskor mikulás, karácsonykor Jézuska. Karácsonykor templomba is megyünk, megadjuk a módját, itthon betlehemet készítünk, természetes, hogy a Jézuska jön. MIvel azonban én nagyon szeretek díszítgetni, és ettől a gyerekeket nem akarom megfosztani, a közös készülődés örömétől, ezért a fát, a lakást együtt díszítjük. Ajándékok reggelre lesznek a fa alatt.
2012. dec. 4. 13:07
 17/26 anonim ***** válasza:
42%

Ateisták vagyunk, nálunk a karácsony a szeretet ünnepe. Egymásnak adunk ajándékot, mert szeretjük egymást. A gyerekek is készítenek valamit a nagyiéknak... Van, amit együtt veszünk meg és az titok! :)

A fát együtt díszítjük fel, nagyon jó közös program!

A Mikulástól lehet ajándékot kérni. Azt (ha befér a csizmába) akkor most hozza a mikulás, de ha túl nagy, akkor csak karácsonykor - nálunk ez egy lego helikopter, nyilván nem fér be a csizmába :)

2012. dec. 4. 15:54
 18/26 anonim ***** válasza:
nekem a Jézuska kicsit necces, de azt mondjuk a fiamnak, hogy ő hozza az ajándékokat. a fát meg az angyalok, ebben nyertem :)
2012. dec. 4. 21:22
 19/26 anonim ***** válasza:
74%

Gyakorló reformátusok vagyunk, eszerint "kommunikáljuk" a karácsonyt :)

A Mikulás/Télapó dec. 6 reggel jön, Szenteste pedig Jézuska adja az ajándékot és az angyalok díszítik a fát. Egyébként meg úgy zajlik kb. mint 11-nél :) Csengőszó, meglepetés... Nagyobb gyerekként persze anno én is rájöttem szép fokozatosan, hogy a szüleim, nagyszüleim az elkövetők, de mégis örömmel vettem részt ebben a szép játékban, így ezt adom át az én gyerekeimnek is.

Egyébként a napokban olvastam pont egy cikket, ami idevág: [link]

2012. dec. 7. 08:51
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

még kicsi, így meg szeretném adni neki a rácsodálkozás örömét, ajándékot a Jézuska hozza, a fát az angyalok díszítik majd mire felébred a délutáni alvásból.

Ha nagyobb lesz, együtt díszítjük majd a fát, ahogyan én is tettem a szüleimmel, de amíg ilyen izgatottan várja, legyen meglepetés.

2012. dec. 7. 09:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!