Ti hogyan kommunikáljátok a karácsonyt a gyerekeknek? Jézuska vagy a Télapó hozza az ajándékot? Együtt díszititek a fát?
A telapo december 5-en ejszaka jon, kitettem mindig a csizmam este. Es reggel ugy ebredtem, hogy anyu megtomte mindenfelevel:) meg nagyobb koromban is, mig otthon laktam, imadtam!!:)))
Aztan december 24-en egyutt diszitettuk a fat delelott, szolt a karacsonyi zene, enekelgettunk, beszelgettunk, szaloncukrokat kostolgattunk:) aztan ebedeltunk, vacsoraztunk, es vacsora uan be kellett mennunk a szobaba, nekunk gyerekeknek, valaki bejott velunk es elfoglalt addig, meselt vmit, stb. Es anyu harangozott egy pici haranggal. Mire kifutottunk, a fa alatt volt a sok ajandek, es azt mondtak, hgy a jezuska itt jart es meghozta az ajandekokat!:)
Persze mar iskolaskoromban tudtam az igazat, de megis elhittem, hiszen hinni olyan jo!:) a kisebb gyerekeknek meg a csaladban en is eloadtam ezt:)
En is igy fogom csinalni, ha megszuletik a pici, csodas gyerekkorom volt ettol!!! Egyaltalan nem ereztem magam becsapva, meg, hogy hazudtak volna nekem! Imadtam ezt, visszagondolni is olyan jo erzes!!:))
37 hetes kismami
nekünk dec. 5.-én jött mindig a Mikulás (másik nevén Télapó) csizmánkat kitettük az ablakba és estére ott volt a csomag!
dec. 24.-én a Jézuska jött! :)
Ateisták vagyunk, nálunk a karácsony a szeretet ünnepe. Egymásnak adunk ajándékot, mert szeretjük egymást. A gyerekek is készítenek valamit a nagyiéknak... Van, amit együtt veszünk meg és az titok! :)
A fát együtt díszítjük fel, nagyon jó közös program!
A Mikulástól lehet ajándékot kérni. Azt (ha befér a csizmába) akkor most hozza a mikulás, de ha túl nagy, akkor csak karácsonykor - nálunk ez egy lego helikopter, nyilván nem fér be a csizmába :)
Gyakorló reformátusok vagyunk, eszerint "kommunikáljuk" a karácsonyt :)
A Mikulás/Télapó dec. 6 reggel jön, Szenteste pedig Jézuska adja az ajándékot és az angyalok díszítik a fát. Egyébként meg úgy zajlik kb. mint 11-nél :) Csengőszó, meglepetés... Nagyobb gyerekként persze anno én is rájöttem szép fokozatosan, hogy a szüleim, nagyszüleim az elkövetők, de mégis örömmel vettem részt ebben a szép játékban, így ezt adom át az én gyerekeimnek is.
Egyébként a napokban olvastam pont egy cikket, ami idevág: [link]
még kicsi, így meg szeretném adni neki a rácsodálkozás örömét, ajándékot a Jézuska hozza, a fát az angyalok díszítik majd mire felébred a délutáni alvásból.
Ha nagyobb lesz, együtt díszítjük majd a fát, ahogyan én is tettem a szüleimmel, de amíg ilyen izgatottan várja, legyen meglepetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!