Direkt pisil be?

Figyelt kérdés

2,5 évesen kezdett bilizni a kisfiam és nagyon szépen 2 hét után mindig szólt, hogy ha pisilni kellett neki. Mondhatni szinte sosem pisilt be. Most meg 4 hónap elteltével itthon bölcsike után szinte mindig bepisil, nem szól, a bölcsiben még nem kérdeztem meg, hogy ráültetik, ahogy szokták, vagy szól és akkor pisil. Kb. 2 hete megy ez. Elbújik és már pisi ruhával jön elő. Sosem szidtuk, mert nem is volt miért, ahogy írtam is. Büszke volt magára, hogy nagyfiú és bilikébe pisil, most meg nem érdekli, sőt azt mondja, hogy kisbaba inkább. Szerintem nincs felfázva, most voltunk egyéb ok miatt vizelet vizsgálaton, az rendben volt. Persze a pisis ruhától azonnal szabadulni akar, de nem is akarom rajta tartogatni, nehogy megfázzon.

Meddig tarthat ez? Normális? Milyen okok lehetnek a háttérben? Adjatok tanácsot, mit tévők legyünk?

2012. dec. 2. 16:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ja, és a pelust eszedbe ne jusson visszaadni rá!
2012. dec. 5. 14:20
 12/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Ismerősöm kisfia ugyanezt "produkálta". De mások is mesélik, hogy ugyanígy jártak. Nővérem kislánya mondjuk nem bepisilt, hanem olyan brutális székletet produkált a bugyiba, hogy csak na!

Az én kislányom úgy került bölcsibe, hogy szólt, hogy "piszi", "kaka", de akkor már jött is a pelusba.(Szerintem nálunk csak ezért nem voltak ilyen balesetek.)

Azóta az előrelépés: szól, ha kakilnia kell ("kaka bibibe!")és rohan a bilihez. Na, érdekes módon a pisinél ez nem jut eszébe (még :D)!

2012. dec. 5. 15:08
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Alapjában jókat írtok, oké, legyen egy válasz egy szakembertől is most.

Igen ,a bölcsi a kiváltó, de HA A BÖLCSIBEN NEM TÖRTÉNT a gondozók részéről nevelési hiba (pl. a gyermek megszégyenítése stb), vagy HA NEM megijedt meg semmitől -a szorongást okozó esetek arzenálját nem sorolom-

SZÓVAL HA A BÖLCSIBEN SENKI ÉS SEMMI NEM ADOTT OKOT SZORONGÁSRA A GYERMEKNEK, AKKOR IS AZ VÁLTOTTA KI.

Más szóval: a bölcsi a kiváltó, DE NEM FELTÉTLEN HIBÁSAK a gondozók, ezt fontos hangsúlyozni, ÉS LEGTÖBB ESETBEN nem hibásak ezen attitűd megjelenéséért.

Miről van szó? KISGYERMEKKORI REGRESSZIÓnak hívják, ami ilyenkor történik, ÉS HA ÁTMENETI, MAX. PÁR HÓNAPOS IDŐSZAK ALATT JELLEMZŐ, AZ NEM BETEGSÉG, LÉGY NYUGODT, KEDVES SZÜLŐ, nincs min aggódni ez esetben.

Mit jelent a regresszió? A pszichológiában ideiglenesen az illető -jelen esetben a gyermek- valamely, korábbi életszakaszra jellemző viselkedési sajátosságot vesz fel.

A te esetedben a totyogó gyermek a kisbabákat utánozza.

Több oka is lehet a regressziónak, az egyik leggyakoribb -ez esetben erről lehet szó-, hogy váratlanul nálánál fiatalabb gyermekek, vagy azok IS megjelentek (esetetekben max. 2 éves gyerkőcök is vannak a bölcsiben), és irigyli tőlük a gyengédebb gondoskodást.

NEM TUDATOSAN, NEM DIREKT MÓDON, HANEM ÖSZTÖNÖSEN úgy érzi, ha a kisebbeket utánozza, előnyben részesül. Ami persze nem feltétlenül következik be, de ösztönös módszerei közül a gyermekek sok esetben ezt alkalmazzák, ezt "hívják elő" tudatukból.

EGY LEGFELJEBB 4 ÉVES GYERMEK SOHA SEMMIT NEM CSINÁL DIREKT MÓDON, NEM TESZ SEMMIT TUDATOSAN MÉG.

Az első direkt cselekvésre utaló jelek az 5. szülinap körül szoktak megjelenni.

2012. dec. 5. 18:23
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Amit kihagytam hozzászólásomból:

megerősítem sokak azon vélekedését, hogy NEM SZABAD VISSZAADNI a pelenkát a gyermekre, mert megzavarodhat a már -ezek szerint- korábban kialakult vizelési kontroll AKTUÁLISAN MEGFELELŐ szintje.

Azért fogalmazok ilyen "kacifántosan", mert nem elvárás 3 évesen semmiféle ürítési kontroll, csak a nagydologé, max a 4. szülinapra; kisdolog esetén meg nappal és főleg pihenő és alvás során előfordulhatnak "balesetek", a következő gyakorisággal:

Dec.5., 18:07 :

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

2012. dec. 5. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!