Direkt pisil be?

Figyelt kérdés

2,5 évesen kezdett bilizni a kisfiam és nagyon szépen 2 hét után mindig szólt, hogy ha pisilni kellett neki. Mondhatni szinte sosem pisilt be. Most meg 4 hónap elteltével itthon bölcsike után szinte mindig bepisil, nem szól, a bölcsiben még nem kérdeztem meg, hogy ráültetik, ahogy szokták, vagy szól és akkor pisil. Kb. 2 hete megy ez. Elbújik és már pisi ruhával jön elő. Sosem szidtuk, mert nem is volt miért, ahogy írtam is. Büszke volt magára, hogy nagyfiú és bilikébe pisil, most meg nem érdekli, sőt azt mondja, hogy kisbaba inkább. Szerintem nincs felfázva, most voltunk egyéb ok miatt vizelet vizsgálaton, az rendben volt. Persze a pisis ruhától azonnal szabadulni akar, de nem is akarom rajta tartogatni, nehogy megfázzon.

Meddig tarthat ez? Normális? Milyen okok lehetnek a háttérben? Adjatok tanácsot, mit tévők legyünk?

2012. dec. 2. 16:00
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem, hogy inkább térjünk vissza a pelusra?
2012. dec. 2. 16:01
 2/14 anonim ***** válasza:
A bölcsi kezdetekor szinte minden kisgyerekkel ez megtörténik,ne add vissza rá a pelust, majd elmúlik, addig legyél türelmes és ne szidd meg szegénykémet..:)
2012. dec. 2. 16:05
 3/14 anonim ***** válasza:
33%
De miért kell bölcsikézni meg bilikézni?
2012. dec. 2. 16:07
 4/14 A kérdező kommentje:
Még februárban kezdte a bölcsit és a nyáron kezdett bilizni, szóval ezért sem értem. Nagyon szereti a bölcsikét. Ma kb. eddig 4-5-ször pisilt be, alig van már száraz ruhája. 2-szer sikerült rávarázsolni a bilire.
2012. dec. 2. 16:09
 5/14 A kérdező kommentje:
Mert a bölcsikében így mondják! :) És a gyerekek szeretik az ilyen becézéseket.
2012. dec. 2. 16:10
 6/14 anonim ***** válasza:
úgy mondja/írja ahogy akarja
2012. dec. 2. 18:09
 7/14 A kérdező kommentje:
Valaki tanácsot is tud adni?
2012. dec. 5. 12:23
 8/14 anonim ***** válasza:
valami történhetett a bölcsiben.Kérdezd meg a nevelő nőket,Pelenkát már ne adj rá vissza,azzal csak rontanád a helyzetet.azt még feltétlen kérdezd meg hogy ott hogyan szokott viselkedni esetleg ott van e hasonló probléma.
2012. dec. 5. 13:31
 9/14 anonim ***** válasza:
Lelki ok. A bölcsi miatt lehet. Ha visszateszed rá a pelus akkor megzavarodik. Nem tudja mit vársz el tőle, a lehető legrosszabb választás.
2012. dec. 5. 13:40
 10/14 anonim ***** válasza:
Maga a bölcsöde okozza, el fogja hagyni ezt egy idő után. Nekem a teljesen szobatiszta 3 évesem csinálta ezt oviban, én is picit megijedtem, de az ovónők mondták, hogy ez teljesen normális, a többieknél is vannak ilyen szakaszok az első évben. Sok-sok szeretet, ölelgetés, becézgetés nekünk segíteni fog neki túljutni ezen a szakaszon!
2012. dec. 5. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!