Le van maradva?
Figyelt kérdés
2,5 éves a fiam,már bölcsis.Azt vettem észre,hogy a többi gyerekhez képest mintha le lenne maradva.A csoportjában szinte folyékonyan beszél minden gyerek van aki teljesen folyékonyan ő viszont csak szavakban és nem kerek a kiejtése.Rohamosan fejlődik az igaz de van ok aggodalomra? Hogyan kell egy ekkora gyereknek kommunikálnia?2012. nov. 30. 01:18
1/7 JanoviczkiFerencné válasza:
nem vagyok szakértő egyáltalán, de a testvéremé 3 éves múlt, ovis és most kezd még el mondatokban beszélni. Azt mondták az orvosok pszichológusok, hogy semmi baja, ilyen fajta. Nálunk apósom 5 éves korában szólalt meg először akkor kezdett szavakat mondani, most meg annyit beszél, hogy alig lehet megszabadulni tőle. Szerintem első körben kérdezd meg a gondozónőket, hogy ők mit gondolnak erről, szerintem volt már ilyen kisgyerek náluk, biztos van tapasztalatuk.
2/7 anonim válasza:
Megkérdezheted a pedagógusokat, vagy az orvosokat, de nagyon változó, hogy mikor kezdenek beszélni. Félve írom le, mert egy másik kérdésnél jó sok piros kezet kaptam ezért, de én már 1 évesen beszéltem. A keresztfiam 4 évesen kezdett, már Ő is felnőtt és semmiben nincs lemaradva tőlem. A kisebbik keresztfiam 2 és fél évesen kezdett bölcsibe járni. Előtte szavakat mondott, ott viszont nagyon sokat fejlődött. Már 6 éves és neki sincs semmi gondja a beszéddel.
3/7 anonim válasza:
Fiam 2 éves kora után kezdett beszélni, barátnőmé 3,5 évesen. Mindkettő szellemileg, fizikailag teljesen ép. Meg állítólag én is 3,5 múltam, amikor beszélni kezdtem (pedig nő vagyok....:D), de akkor egyből tőmondatokban.
A lényeg, h értse amit mondanak neki, és mutogatással ki tudja fejezni magát. Az azt jelenti, h a szavakat(és jelentésüket) "beemelte" már a passzív szókincsébe, amit pár nap alatt aktívvá tud tenni.
4/7 anonim válasza:
Ha kizárólag ez a baj, akkor valószínűleg semmi ok aggódni, de javaslom neked a Beszédjavító Intézetet, ott szakszerűen és nagyon alaposan megvizsgálják a kisfiút, és meg fogsz nyugodni.
(Mi is voltunk 2,5 évesen már ovis volt a lányom és nem értették, amit mond. Egy év alatt teljesen felzárkózott mindenféle logopédia nélkül.)
5/7 A kérdező kommentje:
Rendben. Köszönöm a válaszokat! Akkor kezdem a gondozónőkkel.. Bár gondolom akkor nincs baj. Legalábbis remélem.
2012. nov. 30. 10:02
6/7 anonim válasza:
Nincs ezzel semmi probléma.A lányom bölcsis csoportjában a gyerekek fele nem beszél mondatokban,sőt a barátnőm kislánya 3 évesen mikor óvodába került nemhogy mondatokban nem beszélt,de elég kevés szót használt.Aztán 2 hónapja ovis lett és azóta rengeteget "javult"és már rövidebb mondatokat is mond.
7/7 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem a gondozónőt és azt mondta valóban a csoprt java részétől le van maradva de korához képest nem és,hogy három éves koráig nem foglalkoznak ezzel mint probléma. Szóval megnyugodtam.. :) Köszönöm a válaszokat is! Azok is megnyugtatóak voltak! ;)
2012. nov. 30. 22:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!