Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Le van maradva a lányom?

Le van maradva a lányom?

Figyelt kérdés

22 hónapos lesz a héten. Lassan 2 hónapja szobatiszta nappalra, alváshoz használunk csak pelenkát.

De abban még mindig van pisi. Mindenhol azt hallom/olvasom,hogy nappali szobatisztaság után 2-3 héttel már éjszakára sem kellett pelenka.

Levenni nem akarom róla, erőltetettnek érzem,főleg úgy,hogy most született meg a huga, nem akarom egyszerre sok mindennel leterhelni.

Csak érdekelne kinél hogy alakult??

2012. szept. 13. 12:53
 1/10 anonim ***** válasza:
80%
és akkor az én lányom ? 2 éve sés sehol nem tart ugyan már hol van lemaradva a te lányod?
2012. szept. 13. 12:54
 2/10 anonim ***** válasza:
80%

Igaz, az én lányom az extra későn érő kategóriába tartozik, de ő 22 hónapos korában lett nappalra szobatiszta, most 6 éves, és éjjel még előfordulnak balesetek. 5 éves koráben voltunk először dokinál, kivizsgálták, szervileg semmi baja,csak ilyen típus. Az orvos azt mondta, hogy tök normális, majd ha elég érett lesz rá, nem lesznek balesetek.

Szóval még csak véletlenül sem gondolnám, hogy a 22 hónapos lányod le lenne egy picit is maradva. Ne aggódj, hamarosan biztos elhagyjátok éjjelre is a pelust!:)

2012. szept. 13. 12:59
 3/10 anonim ***** válasza:
Első lányom két évesen kezdte a nappali szobatisztaságot és valóban pár hét múlva már alváshoz sem kellett a pelenka.Kisebbik lányom 21 hónaposan szobatiszta volt nappalra,most három éves és egy hónapos és még mindig kell éjszakára a pelenka.Ettől még semmi baja nincs.Olvass utána,az éjszakai alváshoz kell,hogy a szervezetbe egy bizonyos hormon beinduljon,ha ez elmarad,addig nem lehet mit csinálni.És ez öt éves korig normálisnak is számít.
2012. szept. 13. 12:59
 4/10 anonim ***** válasza:

egyáltalán nincs lemaradva

nem lóverseny ez, ne izgasd magad emiatt...

A lányom 3 évesen lett szobatiszta 3 nap alatt éjjelre-nappalra. ki kellett várnom amíg ő akarta, addig meddően próbálkoztunk kb 2,5 éves kora körül hónapokon át, már kétségbe voltam esve, aztán nyeltem egy nagyot és eldöntöttem hogy nem fogom tönkretenni magam meg őt sem ezzel és hetekre békénhagytam teljesen a témával. Aztán egyik nap közölte, hogy eldöntötte hogy ő mostmár bilibe fog és vegyem le a pelust. Onnantól két nap alatt 2 balesete volt ,tehát azért mondom hogy 3 nap alatt lett szobatiszta. Ennek 1 éves és egy hasmenős vírust leszámítva soha semmilyen balesete nem volt.

Ennek fényében a fiamnál már nem is erőltetem egyáltalán. most 2,5 éves és látom is rajta hogy nagyon messze áll még az akaratlagos szabályozástól. De tulajdonképpen ráér vele, mert csak jövő ősszel kell oviba mennie 3,5 évesen, addig biztos ő is megérik rá.

2012. szept. 13. 13:00
 5/10 anonim ***** válasza:

Dehogy van lemaradva.:)

Az én lányom 28 hónaposan lett szobatiszta 2 hét alatt, de még mindig bepisil éjjel, bár pelenka már nincs rajta.

Nem gondolom hogy bármivel is le lenne maradva.

3 éves korára kellene megérnie egy gyereknek a nappali szobatisztaságra.

Még a 6-7 éves gyereknél is előfordul hogy néha be-be csurog.

2012. szept. 13. 13:09
 6/10 anonim ***** válasza:
Dehogy van lemaradva. Az a 2-3 hét nem a nagy átlag. A fiam igaz tartotta, de ő azért lett szobatiszta 22 hónaposan, mert felszakadt a fitymaszűkülete, és a fertőzésveszély miatt nem kaphatott pelust, csak alváshoz. Amíg nem gyógyult meg, addig éjjel 4-5 alkalommal cseréltem a pelust, mert csípett neki, ha bepisilt. Ezért tanulta meg ilyen gyorsan, hogy jobban jár, ha alvásnál nem pisil be. Ne haragudj érte, de azt kívánom, inkább kapjon még akár 1 hónapig pelust alváshoz, mint ilyen fájdalmas árat fizessen érte, mint a fiam. Eddig is nagyon ügyes volt, ezután is az lesz.
2012. szept. 13. 13:12
 7/10 anonim ***** válasza:
Hát akkor az én fiaim???26 hónaposak,július óta nappalra szobatiszták és nagyon dicsérik őket érte!Na de én is azon aggódok,mikor vehetem ki nekik alvásra is a pelust,ugyanis az enyémek csakis és KIZÁRÓLAG akkor kakilnak!Gyerekorvosnak elmondtam,azt mondta,nem baj,így is nagyon ügyik,majd ráérnek arra jövőre is!(én azért már nem bánnám...)De ti?nagyon jók vagytok!:)
2012. szept. 13. 13:34
 8/10 anonim ***** válasza:
Már miért lenne lemaradva? Minden gyereknek saját ritmusa van . Az én lányom 20 hónaposan lett nappalra szobatiszta, de csak 23 hónapos volt, amikor éjszaka is szobatiszta lett.
2012. szept. 13. 13:35
 9/10 anonim ***** válasza:
Én még el se kezdtem rászoktatni. Azt olvastam 2 év alatt nem nagyon érdemes. Szóval ügyik vagytok!
2012. szept. 13. 13:43
 10/10 anonim ***** válasza:
nappalra már 2 éves kora óta szobatiszta a lányom,de az éjszaka még mindig képlékeny. volt h száraz maradt pár nap,aztán 2 napig telibe az ágyat. mivel kislány+ volt már veseproblémája így 2x-esen érzékeny,+ hideg jön én visszaadtam rá a pelust éjszakára. majd tavasszal újra kezdjük. semmiről sem vagytok lekésve,ilyen időben meg nem is ajánlják a leszoktatást. a nappali a fontosabb,nekünk anno azt mondták 5 éves korra kell h teljesen szobatiszta legyen egy gyerek
2012. szept. 13. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!