Szerintetek két gyerekkel kétszer olyan nehéz, hárommal háromszor olyan nehéz, mint egy gyerekkel?
Nálunk 2 gyerkőc van, 6 éves a nagylányom és 21 hónapos a fiam. Néha kicsit nehezebb (mikor a lányom magányra vágyna, vagy olyan dolgot csinálna, amihez nem kéne tesó, pl. foglalkoztató, társasjáték, kártyázás), de az idő nagy részében sokkal könnyebb két gyerekkel, mint csak a lányommal volt. Általában szeretnek együtt játszani, olyankor tudok főzni, takarítani. Ha sétálunk, nem csak egyedül figyelek a fiamra, hanem ott van mindig a lányom is, ez is nagy segítség.
Nálunk nagyon jó volt, hogy a lányom iszonyú anyáskodós típus, már nagyon szeretett volna kistesót, mire megszületett az öccse, az öcsi pedig 100%-os példaképnek tekinti a nővérét, mindenhova követi (követné). Imádják egymást. Pont ma mondta a lányom, hogy szeretne még egy tesót. Sajnos ez a kívánsága nem fog teljesülni, anyagilag pont elég a két gyerek nekünk. :)
8. vagyok
köszi a lepontozást, lesz@rom, őszinte vagyok. Kedves kérdező fuss már össze több gyerekes emberekkel és kérdezd meg.... Névtelenül minden könnyű. Érdekes én nem találkoztam még élőben csak olyannal aki azt mondja hogy 2X nehezebb...
Ja körülöttünk nincs nagymama, apuka meg dolgozik könnyen pofázik az akit körbeugrálnak meg megfőznek, kimosnak, mosogatnak helyettük
8-as, ugyan, engem is lepontoztak, pedig az ellenkezőjét írtam, mint te. Sőt, engem még jobban :))
Én élőben is azt mondanám neked, mint amit ideírtam, úgy, hogy édesanyám nem él, anyósom 250 km-re, bébiszitterünk, takarítónőnk nincs, a férjem pedig dolgozik. Pont ezért könnyebbség, hogy a gyerekek szórakoztatása nem hárul teljes egészében rám, ők ezt egymás között megoldják. (Nyilván emellett én is foglalkozom velük, meg az apjuk is.)
Nem tudom, mennyi idősek a gyerekeid, lehet, hogy azért gondolom így, mert nekem a kisebbik is 3,5 éves, rég nem csecsemő. Az eleje nekem is nehéz volt, de aztán jobb lett.
8as vok
a kicsi 7 hónapos a nagy 3 éves. nekem nehéz még de már nem annyira mint ezen a forró nyáron, mikor a kicsi nem volt hajlandó semmit elfogadni és rettegtem hogy kiszárad. a nagylányom ki volt készülve mert azt érezte hogy a kicsi kiszorította.
Ne haragudjatok, hogy csak most reagálok, sajnos az utóbbi két napban nem tudtam fölnézni, mert elég betegek a gyerkőcök.
Mindenkinek a válaszát köszönöm, és mivel látom, hogy néhányótoknak rosszul esett, hogy lepontoztak titeket, ezért mindenki kapott tőlem egy pozitív értékelést;)
Kedves 8.! Valójában a környezetemben már sok mindenkit megkérdeztem, de az sosem baj, ha az ember minél több "sorstársa" tapasztalatát meghallgatja.
Valójában nem is azért indítottam a témát, hogy egymás válaszait pontozgassuk, hiszen mindenki máshogy éli meg a helyzetet, mint ahogy a válaszokból is kiderül. Nagyon örülök, hogy nem feltétlenül lesz három gyerekkel nehezebb nekünk. De tökéletesen elhiszem, hogy már két gyerek is lehet sok.
Szerencsére az én fiaim is elég békések, meglátjuk, milyen lesz a harmadik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!