Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Köhögés most hogy is van ez?

Köhögés most hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Kisfiam 4 éves mult ,és ha megfázik elég csunyán szokott köhögni!!

Viszony most nem beteg hála istennek ,hátha már kijöttünk ebből a beteges nehéz időszakból!!

Most azt nem értem ha szárazan köhög nappal ,akkor köptetni kell?

Éjszakára tudom hogy csillapítani!!

Viszont azt hallottam itt irták a Gyakori kérdésekben hogy ha száraz a köhögés akkor minél előőb kell neki köptetőt adni hogy hurutossá váljon!!

Ezt miért, hát lehet hogy nem is lenne hurutos, és pár nap mulva simán elmulna!!

Mert kisfiam meg a papához Abádszalókra és nagyon de nagyon félek hogy ott beteg lesz, és hogy olyan gondosan fogják e ápolni mint én itthon!!

Persze berakok egy egész gyógyszertárat, hogy legyen ha baj van,meg tudom orvos is van ott is!!

De mégis nagyon féltem a drágámat!

Elixirium thymit szoktam neki adni de csak 2x5 ml, mert a 3x nagyon soknak tartok!!

Mit gondoltok erről a köptetőről??

2012. nov. 28. 11:59
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha száraz, akkor az azt jelenti, hogy "csak" a felső légutak irritáltak, tehát váladék nem képződött a tüdőben, a hörgőkben. Ez esetben a köhögést csillapítani kell, köptetni felesleges mert nincs mit "kiköpni".

Ha a fertőzés elérte az alsó légutakat, és már váladékos a tüdő, a hörgők, akkor kell a köptető, hogy feloldja a váladékot, és kihozza a tüdőből.

Lándzsás utifű kanalasat próbáltátok már?

4 évesnek még nem adnám a kakukkfüvet, elég "erőszakos" szer.

2012. nov. 28. 12:14
 2/8 anonim ***** válasza:
szia!Eddig én is ezt mondtam,így tudtam,hogy,ha szárazon köhög a gyerek,akkor köhögéscsillapító kell,ha hurutosan(tehát van váladék)akkor pedig a köptető.Na de,jártam úgy 1 hónapja,hogy a fiam csak éjszaka,szárazon köhögött.Tehát párásítottam neki+köhögéscsillapítót(én sinecod-cseppet szoktam)kapott.Aztán egyszercsak,úgy másfél hét után hurutossá vált a köhögése,onnantól jöhetett a köptető.Ezért jól olvastad,mert van olyan amikor a száraznak tűnő köhögés hurutossá válik.Ezért jó a kérdésed,nekem sem tiszta ez még mindig.
2012. nov. 28. 13:35
 3/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Akkor válik hurutossá, ha a fertőzést nem sikerül kikezelni amíg a felső légutat bántja "csak", és lejjebb megy, eléri a hörgőket is. Ha a száraz köhögés csillapítása mellett sikerül meggyógyulni, akkor nem megy "rá" a tüdőre. Ha nem, elhúzódik a betegség, akkor elérhet a hörgőkig, amikor váladék is termelődik és hurutossá válik a köhögés. Akkor jöhet a köptető.

2012. nov. 28. 14:27
 4/8 anonim ***** válasza:
köszi neked,most már tiszta!
2012. nov. 28. 15:46
 5/8 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm én is.már ok

tehát ha csak szárazan köhög nem kell neki csak csillapítani, és ha hurutos lesz akkor kell köptető hogy ne tapadjon le!

2012. nov. 28. 17:24
 6/8 anonim ***** válasza:
Pontosan:).
2012. nov. 28. 22:37
 7/8 anonim ***** válasza:
Száraz köhögésre nagyon tudom ajánlani az izlandi zuzmós szirupot.Hurutosra az én lányom is a kakukkfüveset kapja,amit írtál és tényleg nagyon jó.Estleg segíthatst még rajta úgyis,hogy éjszakára bekened a hátát Luuf balzsammal.
2012. nov. 29. 09:47
 8/8 A kérdező kommentje:

Igen luuf balzsamom van, meg a Robitussin száraz köhögésre szoktam adni!!

Meg nagyon bejött most a 2 utolsó köhögésére az Elixiruim Thymi ,most nem köhögött olyan iszonyu nehezen!!

Köszönöm

2012. nov. 30. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!