Köhögés most hogy is van ez?
Kisfiam 4 éves mult ,és ha megfázik elég csunyán szokott köhögni!!
Viszony most nem beteg hála istennek ,hátha már kijöttünk ebből a beteges nehéz időszakból!!
Most azt nem értem ha szárazan köhög nappal ,akkor köptetni kell?
Éjszakára tudom hogy csillapítani!!
Viszont azt hallottam itt irták a Gyakori kérdésekben hogy ha száraz a köhögés akkor minél előőb kell neki köptetőt adni hogy hurutossá váljon!!
Ezt miért, hát lehet hogy nem is lenne hurutos, és pár nap mulva simán elmulna!!
Mert kisfiam meg a papához Abádszalókra és nagyon de nagyon félek hogy ott beteg lesz, és hogy olyan gondosan fogják e ápolni mint én itthon!!
Persze berakok egy egész gyógyszertárat, hogy legyen ha baj van,meg tudom orvos is van ott is!!
De mégis nagyon féltem a drágámat!
Elixirium thymit szoktam neki adni de csak 2x5 ml, mert a 3x nagyon soknak tartok!!
Mit gondoltok erről a köptetőről??
Ha száraz, akkor az azt jelenti, hogy "csak" a felső légutak irritáltak, tehát váladék nem képződött a tüdőben, a hörgőkben. Ez esetben a köhögést csillapítani kell, köptetni felesleges mert nincs mit "kiköpni".
Ha a fertőzés elérte az alsó légutakat, és már váladékos a tüdő, a hörgők, akkor kell a köptető, hogy feloldja a váladékot, és kihozza a tüdőből.
Lándzsás utifű kanalasat próbáltátok már?
4 évesnek még nem adnám a kakukkfüvet, elég "erőszakos" szer.
Első vagyok.
Akkor válik hurutossá, ha a fertőzést nem sikerül kikezelni amíg a felső légutat bántja "csak", és lejjebb megy, eléri a hörgőket is. Ha a száraz köhögés csillapítása mellett sikerül meggyógyulni, akkor nem megy "rá" a tüdőre. Ha nem, elhúzódik a betegség, akkor elérhet a hörgőkig, amikor váladék is termelődik és hurutossá válik a köhögés. Akkor jöhet a köptető.
Nagyon köszönöm én is.már ok
tehát ha csak szárazan köhög nem kell neki csak csillapítani, és ha hurutos lesz akkor kell köptető hogy ne tapadjon le!
Igen luuf balzsamom van, meg a Robitussin száraz köhögésre szoktam adni!!
Meg nagyon bejött most a 2 utolsó köhögésére az Elixiruim Thymi ,most nem köhögött olyan iszonyu nehezen!!
Köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!