Mással is előfordul, hogy a kisgyermeke üti? Mit lehet tenni? Mit rontottam el?
Szia!
Ismerős a helyzet, bár nálunk nem apás a kisfiam, de mégis engem "bánt".
Én úgy csinálom, hogy amikor ütni készül, akkor rászólok, hogy nem szabad, és elkapom a kezét, közben mondom is, hogy simisimi és simogató mozdulatokat teszek vele, magyarul megsimogattatom magam vele. Egyre hatásosabb, és mostmár ott tartunk, hogy ha rászólok, hogy nem szabad, akkor kitárja a kezeit és hív, hogy bújjak oda. Akkor átöleli a nyakamat.
Szerintem sem szabad hagyni! Mi is így szoktattuk le, de most sajna megint próbálkozik(most már 5 éves). Amikor ketten vagytok próbálj vele olyan dolgokat játszani, amik kimondottan érdeklik őt, és akkor csak vele foglalkozz. Amikor az apuka van vele, akkor kicsit hagyd őket, hogy ők is csak kettesben játszanak olyan dolgokat, amiket ők szeretnek. Nálunk ez délután van. Ilyenkor csinálom meg azokat a dolgokat, amiket úgy nem tudok, hogy körülöttem sündörög. Estefelé, meg együtt szoktunk mindhárman játszani, vagy sétálni, biciglizni.
Nálunk is akkor fog egy kicsit felborulni ez a rendszer, ha megérkezik a második baba (még 5 hét van hátra). Még nem tudom, hogy mi lesz, mennyire lesz féltékeny, és hogy marad idő mind a kettőre.
Nálatok is akkor lesz érdekesebb, ha megszületik a kistesó!!
Kitartás, és sok sikert!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!