Ovis kérdés. Miért van ez? Mit csináljak?
A történetünk:
Nagyobbik kisfiunkkal elkezdtük az ovit 2011.szeptemberben. Abba az oviba nem tudott beszokni, 2 hónapig szokattam, már a végén ment a hasa, hányt, fogyott sokat. 3 napig volt ott egyedül délelőtt 9-től 12.30-ig. Hagyták végig sírni, nem szóltak nekem hogy menjek érte. Kivettem onnan, átvittem egy másik oviba, ott volt 4 ismerős kislány, 1 napig voltam ott vele, kedden már otthagytam, semmi gond nem volt, beszokott, sokáig elhoztam ebéd után, de idén szeptembertől ott is aludt.
2.kisfiunk, a kisebbik 2012.november 05.-én ment ugyanabba a csoportba.
2 hétig járt, múlthéten itthon voltak mert betegek lettek.
Ma vittem reggel és nagyon sírt. Első héten nem annyira viselte meg, a következő 2.héten már minden este sírt hogy ugye nem megyünk reggel oviba..., múlthéten itthon és hát a ma reggel az katasztrófa volt. üvöltött, nagyon bepörgette magát. Gyorsan öltöztettem őket, a nagy is elkezdett sírni mert megijedt... A kicsinek megmostam az arcát, megtöröltem és az ovónő felvette hogy integessenek nekem az ablkaból. A nagyobbik imádja a dajkát, ő is ott volt csak elment a tízóraiért ezért nem vele integettek. ez is gond, hogy szeretik a dajkát, de ő nem tud mindig ott lenni reggel mikor viszem.
Mit csináljak? lelkileg nagyon megvisel engem....Nem bírom!!
Tudom hogy el kell engednem (de én elengedtem már lelkileg), tudom hogy gyors puszi és irány az ajtó, de nekem a szívem szakad meg érte. Annyira sajnálom hogy eszméletlen.
Tudom ha jövünk haza azt fogja mondogatni hogy ugye reggel nem megyünk.
Kérdeztem hogy miért nem akar menni?azért mert a tesója nincs vele állandóan, dehát neki meg már vannak barátai, ő elmegy mással is játszani. de Istenem hát menjen vele. Nagyon nem tudok mit csinálni. annyit beszéltünk már vele, de semmi. eljön a reggel, nem eszik itthon (na ma evett egy Kinde szeletet), nem pisil, semmi...
Más hogy oldotta meg? mikor fog ez változni?
Így a nagy sem alszik ott, délben elhozom mind a kettőt.
Írjatok kérlek. Köszi hogy elolvastátok!
és kérdem én hogy egy gyerekpszichológus hogyan tud segíteni? a kicsi szóba sem akar állni senkivel, nagyon szégyenlős, visszahúzódó. itthon pedig mint 2 kis ördög olyanok, de ha kimegyünk vagy le a játszótérre, akkor kész. neki 2 hónap kellett nyáron mire ment a többiekkel játszani, akiket születése óta ismer. nyár végére feloldódott úgyahogy, de itt a rossz idő , nincs kint senki.
keresni fogok azért egy gyerekpszichológust, hátha lehet e-mailen kérdezni először és ott megpróbálom.
majd írj hogyha voltatok hogy mit mondott nektek. szegény fiad. neked sem lehet könnyű!!
Minden JÓT!
Lehet, hogy nem jó, amit írok, csak a saját tapasztalatomat írom le. A fiam szeptember végén lett 3 éves, szeptember elején kezdtük az ovit. Csütörtöki nap volt, aznap még ott voltam vele, második nap már hazaküldött. Délben mentem érte. 2 hétig semmi baja nem volt, reggel örömmel ment, délben is vidám volt (bár kicsit nyűgös, mert már fáradt volt). Utána beteg lett, 1 hétig itthon. Következő héten megint semmi baja nem volt, akkor azt mondták, hogy ott aludhat. Na, itt kezdődtek a gondok. 2. naptól olyan hisztiket levágott, hogy már szinte befulladt a sírástól, már este mondta itthon, hogy ő nem akar oviba menni, reggel az utat végigordította. Eleinte alig tudták elaltatni, de aztán már az is ment. De a reggeli sírás az nem akart elmúlni. Mondták, hogy ez csak nekem szól, mert amint eljövök, már semmi baja, megy játszani. De engem akkor is zavart, hogy minden reggel úgy kell lefejteni a síró gyereket a lábamról, mert szorítja, hogy márpedig ő nem megy be a csoportszobába.
Egyik reggel autózott indulás előtt. Mondtam neki, hogy elviheti az oviba, ha akarja. Alig győzte kivárni, hogy átöltöztessem, és mehessen be megmutatni az autóját. Azóta minden reggel viszünk autót, könyvet, vagy amit épp szeretne, akkor ő van a középpontban, mindenki látni szeretné, hogy mit vitt, és ez neki nagyon tetszik. Néha még így is van egy kis pityergés, meg ellenkezés, hogy nem akar bemenni, de aztán az óvónéni mondja neki, hogy mutassa meg mit vitt, és akkor már rohan befelé.
Talán ez is megérne egy próbát a ti esetetekben is, hogy visz valamit, amit megmutathat, rá figyelne olyankor mindenki.
Pedig hidd el, hogy érzi rajtad a bizonytalanságot, a szorongást. Lehet, hogy Te sem vagy tudatában, de azért ott van benned a feszültség az nagyobbik fiaddal megélt negativ élmények miatt.
Próbáljátok ki, hogy 1-2 hétig valaki más (lehetőleg apuka, esetleg nagyszülő) hozza-vigye őket. Még akkor is, ha ez esetleg azzal jár, hogy hamarabb kell elindulni reggel. Az apa kevésbé lesz érzékeny és vevő a gyerkőc esetleges elkámpicsorodásaira. És ha nincs rá megfelelő "partner", valószinüleg sokkal kevésbé fogja magát is bepörgetni.
minden reggel a nagy és a kicsi is visz magával valamit, hol kisautó, hol dínó, hol plüss.
a férjem azt mondta hogy ő nem viszi, mert nem tudná otthagyni :) :) de lehet mégis kipróbáljuk, mert már más is mondta ezt az ötletet.
köszi nektek, ment mindenkinek a zöld kezecske!
nálunk 2 hónapig ment a sírás, már előző este rázendített, hogy holnap menni kell az ovibaaaaa :(((
borzasztó volt az elején, az óvónő kezében üvöltött, hogy anya ne hagyj itt, na ez volt a poklok pokla :(
és ő két hétig nem pisilt az oviban, azt mondták pszichésen így tiltakozik, és addig nem is alhatott ott
miután már pisilt, azóta ott is alszik, du 4-ig van ott
már egyáltalán nem sír, reggel se, hálistennek
mondjuk ez az ovi nagyon jó szerintem, aranyosak az óvónők, a dada egy tündér, és csak kb 14 gyerek van, vegyes csoport, csak két kicsivel, így a dadus őket dajkálja :) engedik a cumit, a plüsst, stb
szóval szerintem nagyban függ a dolog attól, hogy milyenek az óvónők
(először másik oviba írattam, mert dicsértek, csak nem vették fel mert betelt a körzetesekkel, de már nem bánom, ott nagy szigor van, nem is tudom mi lett volna vele ott)
nálunk az elválás ténye jelentette a problémát, de ezt leszámítva szerintem jól érzi magát az oviban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!