Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy vegyes táplálkozású 1,5...

Egy vegyes táplálkozású 1,5 éves gyermeknek egy nap hányszor kellene székelnie?

Figyelt kérdés

A lányom 1,5 éves lesz és vegyes táplálkozású.

Házi kosztot eszik és mellé kapja a Milumil tejitalt.

6 hetes kora óta feles táplálkozású. Akkor abbahagyta magától a szopást minden előzmény nélkül és 3 hónapos koráig fejtem neki a tejet. Viszont sajnos pótolnunk kellett neki tápszerrel, mert lassan, de (sajnos) biztosan apadt a tejem :(

4 hónaposan kapott gyümölcsöket elsőnek, akkor sok problémánk megoldódott.

Szépen székelt is. Volt, hogy 2 napig nem, de nagyon jól beállt a székelési idők.

Most az elmúlt 2 hónapban van olyan, hogy 3-4 napig nem székel. Nem okoz neki gondot. Nem fáj a hasa, nem nehéz neki kinyomnia.

Viszont van amikor "krémesebb" állagú és van, amikor bogyós.

Oly annyira nem zavarja, hogy ha bekakil és átakarjuk pelenkázni, akkor elkezd hisztizni, hogy neki nincs kedve még mennie, mert játszani akar.

Nem eszik nehéz ételeket, sok folyadékot kap.

Gyümölcsöt is "tömjük" belé, hogy beindítsa a székelést, de már ez sem "hatja" meg.

Normális ez? Vagy problémás?

2012. nov. 24. 20:51
 1/2 anonim ***** válasza:
Én csak annyit tudok erre írni, hogy a 21 hósom naponta 1-3× kakil (a 3 ritka, de előfordul) és mindig kemény bogyókat. Sok gyümölcsöt eszik, iszik rendesen, ő is vegyesen táplálkozik, mindenevő, de mégis kemény bogyó a végeredmény.
2012. nov. 24. 21:00
 2/2 anonim ***** válasza:

26 hónapos a kislányom. Még sosem találkoztam a pelusban bogyókkal. Ha megeszik (persze sarkítva!) 1 zacskó kukit, kölesgolyót, miegyebet, akkor is szinte hígat/krémeset kakil. Gyümölcs szinte kilószám megy, iszik rendesen, és normálisan táplálkozik. A gyerekorvosunk szerint ez is rendben van, már mint h hígabbat kakil.

Csak a példánkat akartam elmondani.

2012. nov. 24. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!