Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek későn (2 éves kora...

Akinek későn (2 éves kora után) kezdett beszélni a gyereke,2,5 évesen hány szót tudott? Hány éves volt, amikor több szavas mondatokat mondott, mondókázott?

Figyelt kérdés
2012. nov. 24. 18:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

7 vagyok. igen, a gyerekorvos mondta, hogy mutassuk meg pszichiáternek, meg hallásvizsgálaton is voltunk, majd tsmt torna és beszédbeindító terápia.

egész konkrétan úgy volt, hogy kedden még ugye nem beszélt, szerdán igen, csütörtökön meg kezdtük a tornát meg a terápiát, így hát biztosan mondhatom, hogy nem annak a hatására eredt meg a nyelve :D

az első terápia alkalmával mondta is a gyógypedagógus, hogy "de anyuka, ez a gyerek beszél!" mondhattam, hogy 2 napja még nem... :)

egyébként nem csak a beszéde indult be ekkor de valahogy ezen a napon babából kisgyerek lett, akkor szobatiszta lett, sokkal önállóbb, mozgásban is rengeteget fejlődött, sorolhatnám reggelig :)

meglátod, majd nálatok is beindul minden, sok hangutánzót használj és milliószor ismételd, ez a beszéd alapja, ha ezek meglesznek onnan már csak nagyon pici kell, hogy elkezdjen csacsogni :)

2012. nov. 24. 23:22
 12/19 anonim ***** válasza:
Az én fiam közel 27 hónapos volt, mikor elkezdett beszélni. Ő is egyik nap még nem beszélt (rengeteg hang, néhány szó és mutogatás volt a repertoár), másnap pedig közölte (kórházban voltunk), hogy ő fiú, én lány vagyok és elszámolt 10-ig. 2-3 hónap alatt mondatokban beszélt, helyesen ragozott, csak a névelőt nem használta, nem sokkal később már történeteket talált ki. Mindezt 4-5 hónapon belül.
2012. nov. 25. 07:23
 13/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, megnyugtattatok, hogy nem minden gyerek beszél másfél évesen és ez nem baj. Várok és beszélek hozzá tovább, egyszer csak elkezd beszélni ő is.

Mentek a kezecskék természetesen:-)

2012. nov. 25. 07:47
 14/19 anonim ***** válasza:

2 évesen 16 szavas szókincse volt, 2,5 évesen kb. 300 szavas, akkor már egyszerű mondókákat mondott (boci boci, süss fel nap, hinta palinta...), 3 évesen be sem áll a szája...

Ja és fiú, 20 hónaposan nappalra, 23 hónaposan éjjelre is pelus mentes volt.

2012. nov. 25. 13:29
 15/19 A kérdező kommentje:
Neked is köszönöm. Köszi lányok, már nem aggódok annyira:-)
2012. nov. 25. 16:53
 16/19 anonim ***** válasza:

14-nagyon ügyes a kisfiad!! Ilyen gyorsan szobatiszta lett, gratulálok hozzá.

Nekem 2,5éves és mióta megvan a pici tesója- kb 8hónapja- azóta visszafejlődött a szobatisztasága, azelőtt ő is mondta, hogy kaka- akkor mentünk a wc-re pisilt-ka..ilt. Én is azt hittem, mire megszületik a kicsi minden oké lesz vele. Hát pont fordítva lett-teljsen visszaszokott, és azóta sem szól, ha pisi-kaka van. :(

Lehet egyszerre lesznek szobatiszták a picivel. :))

Hogy a kérdésre is válaszoljak: 22-23hós kora óta dumál mondatokban-ragoz, nagyon szépen mond mindent. MOndókázik is, és mostmár énekelni is szeret pár dalocskát.

2012. nov. 27. 12:21
 17/19 A kérdező kommentje:

Köszi neked is, ment a zöld kéz.

Bár a te kisfiad nem 2 éves kora után kezdett beszélni, mert engem az érdekel, akinek a gyereke később kezdte, de örülök, hogy válaszoltál.

2012. nov. 27. 14:05
 18/19 anonim ***** válasza:

16-os vagyok, szerintem kérdező, nincs elkésve a gyermeked a beszédfejlődéssel!! 3éves korig "kell" rendesen beszélni a gyerekeknek. De azért hiszi az ember, hogy le van maradva, mert egyre többet és többet várunk a gyerkeinktől. :) (Csak egy példa: Nekem a 8hónaposom még nem kúszik, és a környezetemben már el van könyvelve, hogy milyen lemaradott, pedig nem az. Dévényezni járunk, ott mondta a tornász, hogy 9hó a határ, amig "kell" mászást produkálni; de mondom, már nagyon sokan sajnálkozva néznek rám, hogy a gyerekem milyne kis béna) De én egyébként nem foglalkozok ezzel, én tudom, hogy a legnagyobb rendben van.

A te gyermeked is hamarosan annyit fog dumálni, hogy győzöl minden kérdésére válaszolni!!! :))

2012. nov. 27. 14:29
 19/19 A kérdező kommentje:

Köszi szépen, remélem tényleg nemsokára beindul:-).

Azért várnám el, mert a 2 éves státuszon már ugye kérdezik, hogy 2 szavas mondatokat mond-e és az én kislányom 2 évesen 1 szót sem mondott.

2012. nov. 27. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!