Az autista, vagy agsperes gyermek ragaszkodik nagyon az szuleihez? Masoktol meg szegyenlös, ellenseges tartozkodo? Ez a tunet ravall?
Nem akarok hülyeséget írni, régen tanultam már erről. Én úgy emlékszem az autista gyerekek nem ragaszkodnak annyira, vagyis nem mutatják ki. Nehezen viselik a testi érintkezést (ölelés, puszi stb. )Kerülik a szemkontaktust, robot szerűen beszélnek, egy-egy szót gyakran ismételnek papagáj szerűen. Késői beszédfejlődés jellemzi. Belefeledkeznek a részletekbe, nehezen lehet kizökkenteni egy-egy cselekedetükből. Furcsa viselkedésük van, ezt nem igazán tudom körülírni. Ezek a főbb jellemvonások, de rengeteg az eltérés gyerek és gyerek között. Már 2-3 évesen ezt ki lehet vizsgáltatni, ha úgy gondolod keress fel egy szakértőt.
Szerintem a gyereked nem autista, azok alapján amiket leírtál, bár ezt így látatlanban nem lehet megítélni. Ha az is nagyon gyenge fokban. Én elvinném egy kivizsgálásra, hogy megnyugodjak.
ezt így nem lehet megmondani.
ezt ma már leírtam egyszer egy másik kérdéshez de akkor bneked is megteszem.
az autizmus egy spektrum betegség, nincs 2 egyforma autista, mindenkinél másik a tünetek! van jópár tünet ami sok autistára ráillik, ilyen pl. a lábujjhegyen járás, a repkedés, a kényszeresség, a napirendhez való ragaszkodás, de ezek nem feltétlenül kell, hogy legyenek.
a kérdésedre válaszolva az autisták vagy nagyon ragaszkodnak, vagy nem.
tehát ezzel nem vagy előrébb.
mondjuk ha 3 évesen nem igen beszél akkor illene már elvinni egy gyermekpszichiáterhez és ez egy annyira jellemző tünete az autizmusnak, hogy tuti vizsgálni fogják ezt a dolgot.
enyémnek semmi más tünete nincs csak a megkésett beszédfejlődés, rossz kommunikáció, mégis 1,5 éve rajta van az autizmus gyanú
Kedves Kérdező! Van azóta diagnózis? Mi történt veletek? Kérlek válaszolj!
Köszönöm előre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!