Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az autista, vagy agsperes...

Az autista, vagy agsperes gyermek ragaszkodik nagyon az szuleihez? Masoktol meg szegyenlös, ellenseges tartozkodo? Ez a tunet ravall?

Figyelt kérdés

2012. nov. 24. 13:10
 1/10 A kérdező kommentje:
neha labbujjhegyen jar,alig beszel par szot,egyedul nem jatszik el csak velem,allandoan a vonatokkal jatszik csak az erdekli.3 e
2012. nov. 24. 13:17
 2/10 A kérdező kommentje:
3 eves lesz januarba,azt akartam irni
2012. nov. 24. 13:17
 3/10 anonim ***** válasza:

Nem akarok hülyeséget írni, régen tanultam már erről. Én úgy emlékszem az autista gyerekek nem ragaszkodnak annyira, vagyis nem mutatják ki. Nehezen viselik a testi érintkezést (ölelés, puszi stb. )Kerülik a szemkontaktust, robot szerűen beszélnek, egy-egy szót gyakran ismételnek papagáj szerűen. Késői beszédfejlődés jellemzi. Belefeledkeznek a részletekbe, nehezen lehet kizökkenteni egy-egy cselekedetükből. Furcsa viselkedésük van, ezt nem igazán tudom körülírni. Ezek a főbb jellemvonások, de rengeteg az eltérés gyerek és gyerek között. Már 2-3 évesen ezt ki lehet vizsgáltatni, ha úgy gondolod keress fel egy szakértőt.

Szerintem a gyereked nem autista, azok alapján amiket leírtál, bár ezt így látatlanban nem lehet megítélni. Ha az is nagyon gyenge fokban. Én elvinném egy kivizsgálásra, hogy megnyugodjak.

2012. nov. 24. 14:07
 4/10 anonim ***** válasza:
menj át a problémás gyerek témakörbe, épp van egy ilyen kérdés. mondjuk kivizsgáltatnám, az biztos. asperges is lehet. lehet, h a fiamnak is az van, mi is most megyünk orvoshoz. lehet még autimzus spektrum zavar is, meg lehet, az is, h nincs semmi baja. mindenképp jót tesz a gyermeknek, hha fény derül rá, ha esetleg vmi van.
2012. nov. 24. 15:43
 5/10 anonim ***** válasza:

ezt így nem lehet megmondani.

ezt ma már leírtam egyszer egy másik kérdéshez de akkor bneked is megteszem.

az autizmus egy spektrum betegség, nincs 2 egyforma autista, mindenkinél másik a tünetek! van jópár tünet ami sok autistára ráillik, ilyen pl. a lábujjhegyen járás, a repkedés, a kényszeresség, a napirendhez való ragaszkodás, de ezek nem feltétlenül kell, hogy legyenek.

a kérdésedre válaszolva az autisták vagy nagyon ragaszkodnak, vagy nem.

tehát ezzel nem vagy előrébb.

mondjuk ha 3 évesen nem igen beszél akkor illene már elvinni egy gyermekpszichiáterhez és ez egy annyira jellemző tünete az autizmusnak, hogy tuti vizsgálni fogják ezt a dolgot.

enyémnek semmi más tünete nincs csak a megkésett beszédfejlődés, rossz kommunikáció, mégis 1,5 éve rajta van az autizmus gyanú

2012. nov. 24. 16:32
 6/10 anonim ***** válasza:
még annyit hozzátennék csak a teljesség kedvéért, hogy az asperger az autizmus egyik fajtája, tehát minden aspergeres autista, csak ők a jól funkcionálók csoportjába tartoznak és igen magas intelligencia jellemzi őket
2012. nov. 24. 16:35
 7/10 anonim ***** válasza:
Minden autista más. Az én autista kislányomnak a beszédet volt nehéz megtanulni, és nagyon válogatós az evésben. Viszont magas az iq-ja, nagyon barátságos (túlságosan is szerintem) és van szemkontaktus is. Ölelgetni, szeretgetni, masszírozgatni is lehet.
2012. nov. 28. 16:17
 8/10 A kérdező kommentje:
szia.bocsi h zavarok,de akkor ti hogy vettetek eszre h gond van?csak a beszedben?volrt meg valami tunet?
2012. nov. 29. 11:11
 9/10 anonim ***** válasza:
én azt mondom, hogy nem a szülő feladata diagnózist felállítani. nagyon egyszerű, ha aggódsz, vidd el gyermekpszichiáterhez, majd ők megvizsgálják és megmondják, hogy van-e okod aggódni
2012. nov. 29. 11:29
 10/10 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! Van azóta diagnózis? Mi történt veletek? Kérlek válaszolj!

Köszönöm előre is!

2016. nov. 25. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!