Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4 éves fiam egy órája elkezdet...

4 éves fiam egy órája elkezdett hányni, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Azóta 3x hányt. Még nemigen volt dolgunk hányással. Nem tudni mitől van, enni nemigazán evett se sokat se olyasmit, valszeg valami vírus lehet.

Mennyi idő alatt tud kiszáradni, ha nem tudom pótolni a folyadékot? Egyenlőre kijön belőle. Hagyjam aludni éjjel, ha tud? A Cóla (mértékkel) tényleg jó ilyenkor? Egy éjszaka ki tud száradni? Láza nincs, hasmenése nincs.

Válaszoljon aki tud..

Köszönöm.

2012. nov. 23. 19:59
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

A kóla igen, jó lehet, enyhén lehet hideg, kavard ki belőle a szénsavat, 1-2 korty elég. A gyömbér ital is jó, ugyanígy.

A lázát mérd, mert ebből még bármi lehet. Lehet, hogy csak egy kis gyomorrontás, de akár torokgyuszi is.

2012. nov. 23. 20:12
 2/10 anonim ***** válasza:
1 éves kislányomnak is hasonló tünete volt utána másnap a doki mondta csúnya torokgyulladása van és hogy járvány is van jó magas lázzal /40 fok/ sajnos nekünk ez is megvolt
2012. nov. 23. 20:30
 3/10 anonim ***** válasza:

nem nyelt le véletlenül valamit, ami elakadhatott a nyelőcsövében? Amikor a 2 éves kislányom véletlenül lenyelt egy 10 Ft-ost (nem láttam az esetet, mert épp teregettem) elkezdett hányni, sejtettem hogy ha ennyire hirtelen jött a hányás, akkor valami más van, mint vírus. Bevittem azonnal a kórházba, folyamatosan hányt, kiderült a röntgenen a félelmem, gasztroenterológián kivették neki altatásban a 10est....

szóval gyanakodj mindenre.

2012. nov. 23. 20:34
 4/10 A kérdező kommentje:

Nem hiszem hogy lenyelt valamit, azt mondta volna.

Igazából azon aggódom, mert erről hallok sokat, hogy hamar kiszáradhat. De mi a hamar? 12 óra, 24 óra?

2012. nov. 23. 21:10
 5/10 gabszem ***** válasza:
citromos víz is jó ilyenkor úgy tudom. Hagyd aludni, mert alvás közben gyógyul, regenerálódik a szervezet. Ha lázas lesz esetleg akkor biztos vírus.
2012. nov. 23. 21:20
 6/10 anonim ***** válasza:

gyerek kórház honlapján az van, hogy vizet ne adjunk mert attól is hányhat, viszont a szőlőlé nagyon jó. bármit is adsz neki inni, tegyél bele egy icipici sót, az megköti!

nálunk hétfőn kezdődött hányással, aznap este be is lázasodott, azóta minden baja van :(

2012. nov. 23. 22:07
 7/10 anonim ***** válasza:

A colát én is hallottam.Nekem azt mondta a gyerekorvos,hogy ilyen gyakori hányásnál, a legutóbbi hányás után 15 perccel adjunk inni, azt is kiskanálnyit mert különben újra hányni fog.Az én kisfiamnak is adtam,mert mindig kérte a vizet,persze ezért szegény újra hányt.1 óra alatt 6x.Neki ezt vírus okozta.Délutánra már csak levert volt,de a ropit ette magától.

Viszont,ha fáj a torka,vagy mandulája,akkor okozhat az is hányást,meg a nátha is.Nálunk még a magas láz is kiváltja a hányást.Kisfiad jobban van már?

2012. nov. 24. 08:33
 8/10 anonim ***** válasza:
mi újság? Hogy van a kicsi?
2012. nov. 24. 08:42
 9/10 anonim ***** válasza:
Náééunk mindíg beválik a limonádé ilyenkor,viszont a titka az hogy 20*30 percenként csak egy kiskanálnyi,többet ne mert kijön belőle.
2012. nov. 24. 13:35
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Éjjel már nem hányt, végig aludtuk az éjszakár. Ma már ivott elég sokat, és evett egy pár falatot. Nem akarom elkiabálni, jól vagyunk, úgy tűnik valami gyors vírus söpört rajta végig.

2012. nov. 24. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!