Hogyan magyarázod el 2-3 éves gyereknek a halált?
Konkrét eset történt? Mennyire közeli ismerősről, hozzátartozóról van szó?
Mi nem vagyunk vallásosak, de hiszünk valamiféle túlvilágban. Szóval azt mondjuk, hogy az illető az égben van az angyalokkal és a többi már elhunyt rokonnal.
Szia.az én fiam 3 éves volt pont szeptemberben amikor meghalt a nagymamám,vagyis az ő dédije akit szeretett és sokat látott.Tudta,hogy kórházban volt elötte már.Én azt olvastam,hogy nem szabad neki hazudni,el kell mondani,hogy ez mnilyen fájdalmas,csak megijeszteni nem szabad azzal pl.,hogy üvöltve bőgök elötte.
Én azt mondtam neki,hogy a dédimama már anygal lett és neki már sokkal jobb ott fent a csillagoknál.Ő onnan vigyáz ránk,és,hogy ez csak nekünk fájdalmas,mert nem láthatjuk őt többé,de ha hiányzik nyugodtan beszélhetünk neki,mert hallja.Ő nem fog tudni válaszólni,de mindig velünk van.És a pici fiam elfeküdt a párnáján és csak annyit mondott,hogy szomorú vagyok,hogy nem látom többé a dédit.Néha szokott neki integetni fel a csillagokhoz.
Én 4 éves voltam amikor nagyapám meghalt.Apukám leült és azt mondta hogy Nagyapa már nagyon öreg és beteg volt sajnos meghalt.
De a szívünkben mindig élni fog és fentről az angyaloktól vigyáz ránk.Ott voltam a temetésén is megsimogattam az arcát. én kértem,hogy hagy köszönjek el tőle bár csak homályosan emlékszek rá.
az hogy fenn van az angyalokkal biztosan nem félelmetes,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!