Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan magyarázod el 2-3 éves...

Hogyan magyarázod el 2-3 éves gyereknek a halált?

Figyelt kérdés
Mit mondasz, hol van, aki már nem él? Nem vagyunk vallásosak, hazudni nem szeretnék neki, de nem tudom mit ért meg, mi nem ijeszti meg? Van valakinek tapasztlata ezügyben?
2012. nov. 23. 14:14
 1/8 anonim ***** válasza:
36%
Miért kell ezt neki elmagyarázni? Gondolom nem ő kérdezgeti, hogy anya mi az a halál... Valami közeli rokon halt meg akit nap mint nap hiányol?
2012. nov. 23. 14:16
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Konkrét eset történt? Mennyire közeli ismerősről, hozzátartozóról van szó?

Mi nem vagyunk vallásosak, de hiszünk valamiféle túlvilágban. Szóval azt mondjuk, hogy az illető az égben van az angyalokkal és a többi már elhunyt rokonnal.

2012. nov. 23. 14:17
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia.az én fiam 3 éves volt pont szeptemberben amikor meghalt a nagymamám,vagyis az ő dédije akit szeretett és sokat látott.Tudta,hogy kórházban volt elötte már.Én azt olvastam,hogy nem szabad neki hazudni,el kell mondani,hogy ez mnilyen fájdalmas,csak megijeszteni nem szabad azzal pl.,hogy üvöltve bőgök elötte.

Én azt mondtam neki,hogy a dédimama már anygal lett és neki már sokkal jobb ott fent a csillagoknál.Ő onnan vigyáz ránk,és,hogy ez csak nekünk fájdalmas,mert nem láthatjuk őt többé,de ha hiányzik nyugodtan beszélhetünk neki,mert hallja.Ő nem fog tudni válaszólni,de mindig velünk van.És a pici fiam elfeküdt a párnáján és csak annyit mondott,hogy szomorú vagyok,hogy nem látom többé a dédit.Néha szokott neki integetni fel a csillagokhoz.

2012. nov. 23. 14:20
 4/8 A kérdező kommentje:
Egyik nagymamája sem él már, és folyton kérdezgeti, hogy hol vannak. Azt szoktam mondani, hogy távolról vigyáznak ránk, de ez nem elég neki, hol vannak, mikor jönnek el, miért mentek el, stb.
2012. nov. 23. 14:21
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Most mindenszentekkor mentünk ki a temetőbe és a kislányom kérdezte hová megyünk.2,5 éves múlt.Mondtam neki hogy papának van egy emlék itt, mert papa már nem itt lakik hanem fent Jézuskával.Mondtuk neki, hogy Jézuska és papa lát minket egy távcsővel, viszont mi nem látjuk őket mert nagyon magasan vannak.Én így próbáltam neki elmondani, nem tudom hogy ez így jó volt e de megértette valamilyen szinten.
2012. nov. 23. 14:25
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, igen, én is valami hasonlókat szoktam mondani, reméljük elfogadja így
2012. nov. 23. 14:28
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én 4 éves voltam amikor nagyapám meghalt.Apukám leült és azt mondta hogy Nagyapa már nagyon öreg és beteg volt sajnos meghalt.

De a szívünkben mindig élni fog és fentről az angyaloktól vigyáz ránk.Ott voltam a temetésén is megsimogattam az arcát. én kértem,hogy hagy köszönjek el tőle bár csak homályosan emlékszek rá.

az hogy fenn van az angyalokkal biztosan nem félelmetes,

2012. nov. 23. 15:18
 8/8 anonim ***** válasza:
Mit mondj?? Azt ami a valóság. Meghalt és kész fel ment Istenhez, megtisztult, és azt hogy jobb így már neki mint szenvedni a korházban.
2020. jan. 29. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!