Más tapasztalt olyat, hogy a gyereknek puffad a hasa a tejtől?
Figyelt kérdés
Úgy tudom,hogy a tejcukor érzékenyek puffadnak a tejtől ugye?De neki elvileg nincs ilyen.Tejfehérje allergiás volt,de fél év teljes tejfehérje diéta után elmúlt.Már május óta ismét eszi a tejtermékeket,issza a tejet,és nincs olyan tünete,ami volt./kiütés/.Viszont kb. 3 hete nagyon puffad a hasa,és másra nem tudok gondolni.2012. nov. 19. 10:29
1/8 anonim válasza:
Allergia gyanús. Mennyi idős? 2 éves kor után már vérvizsgálattal megállapítják az allergiát.
Esetleg nem evett valamilyen puffasztó ételt vagy újdonságot?
2/8 A kérdező kommentje:
köszi a gyors választ.Először,mikor voltunk a gasztrón nézték tejcukorra is és azt nem mutatta ki.
2012. nov. 19. 10:42
3/8 A kérdező kommentje:
ja,és nem adok neki puffasztó dolgokat,,mert amúgy is puffad nem akarok még rátetézni.
2012. nov. 19. 10:43
4/8 A kérdező kommentje:
Amúgy őt nem zavarja,csak én látom,hogy puffadt a hasa,meg nagyon sok szél megy el tőle.
2012. nov. 19. 10:44
5/8 anonim válasza:
Laktózérzékenység tipikus tünete, nem kell ehhez kiütés meg semmi más, csak puffad, előbb-utóbb görcsölni is fog, hanyagold a tejet minden formában, ha akkor nem puffad, tuti, hogy laktózérzékeny.
6/8 A kérdező kommentje:
Van olyan hogy egy gyerek tejfehérje allergiás,kinövi,és aztán laktózérzékeny lesz?
2012. nov. 19. 11:26
7/8 anonim válasza:
Persze, hogy van, nem egyedi eset.
8/8 anonim válasza:
Szerintem is laktózérzékenység állhat a háttérben. Ajánlom, hogy csináltass tejcukor vizsgálatot, de minél előbb keressetek fel egy gasztroenterológust! Addig is ne adj neki semmilyen tejet, tejterméket tartalmazó ételt! (vigyázz, mert van olyan májas, keksz, stb amiben megtalálható ez!)
Remélem megoldódik a problémád!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!