Anyukák, akiknek van kenyérsütőgépjük! Válaszolnátok nekem?
Akik otthon készítitek a kenyeret,gépben: gyermeketek,családotok szereti az így készített kenyeret?
Mennyire gazdaságos? Már annyira elegem van,hogy folyton a boltba kell rohangálni,mert soha nincs itthon kenyér,mikor kellene. :(
Elgondolkodtam,hogy beruházunk egy jó féle kenyérsütő gépre,de előtte érdekelne a véleményetek: megéri beruházni rá (35e Ft körül van,XXL méret)?
Én 10 éve, nászajándékba kaptam az első kenyérsütőgépemet, épp a napokban romlott el a harmadik. :( Szóval én használom, bár nem kimondottan sütésre.
Főleg dagasztásra használom, kovászt, kenyeret, péksüteményeket, fánkot stb. dagasztok, kelesztek benne, aztán sütőben megsütöm.
Amit viszont mindig kenyérsütőben sütök, az a kalács. A dédik imádják, nem győzöm nekik sütni.
Én nagyon szeretem, minden nap használom, van, hogy többször is (nem állásásban ment tönkre egyik sem).
Én is Limara oldaláról sütök, pontosabban onnan veszem az alaprecepteket, aztán alakítgatom a mi szájunk íze szerint.
Én 20 kilós zsákkal veszem a Bl-80-as lisztet, ez a kenyérliszt, bioboltban veszek búzasikért és burgonyapelyhet.
Ja, és megéri kovászos kenyeret sütni, valóban nagyon finom, és a kovász (öregtészta) nem egy nagyon macerás dolog.
Nem jön ki sokkal olcsóbbra a kenyér, de a férjem és a fiam, akik nagy kenyérpusztítók, kimondottan elégedettek a kenyérrel.
Szia! 5-ös válaszoló vagyok. Ha még érdekel, leírom azt a receptet, amit én sütök.
Szóval veszek 70 dkg lisztet, kb. 2-3 teáskanál sót elkeverek benne, ha gondolod, magokat is lehet bele szórni (sokszor dobok bele szotyit). Egy kis edénybe öntök 1 dl langyos tej, 1 dl víz keverékét, elkeverek benne 1 kávéskanál cukrot, belemorzsolok fél élesztőt, letakarom, ha kezd kelni, hozzáöntöm a liszthez, és elkezdem összekeverni. Ezen a mennyiségű folyadékon még kb. 2 dl-t vesz fel ennyi liszt. Ha belekerült a maradék víz is, végül 1-2 evőkanál olajat még öntök bele, jól kidagasztom, majd meleg helyen kb. 1 órát letakarva békén hagyom.
Ha megkelt, átgyúrom picit, formára igazítom (amilyen edényben sütöd olyan legyen), a sütő edényt kivajazod, beleteszed a kenyértésztát, amíg melegszik a sütő (180 fok), addig hagyod pihenni a tésztát, végül 3 helyen éles késsel bevágod a tetejét, kicsi vízzel megkened (én a tenyeremmel szoktam), meg a sütőedény tetejét is. Berakod a sütőbe, kb. fél órát fedővel, majd utána anélkül addig, amíg szép piros lesz a teteje. Ez már nem sok idő. Le is hajthatod ilyenkor már a sütőt, úgy 150-160 fokra, nehogy megkapja. Ha kész van, kicsit vársz, kiveszed a formából egy deszkára, kevés vízzel meglocsolod, és letakarod konyharuhával.
Lehet, hogy kicsit hosszúnak tűnik, de hidd el, nagyon egyszerű, és sokkal, de sokkal finomabb, mint a bolti kenyér. Pláne frissen. Én este berakom egy neylonba, így sokáig puha marad. Ami itthon van, azt hiszem 4 napos már (olyan kajánk volt, amihez nem kellett kenyér), de semmi baja, mintha másnapos lenne csak.
Szerintem egy próbát megér.
Édesanyámnak is van egy Moulinex.
Náluk nagy a család, tehát kell mellé bolti kenyeret is venni, főleg hét végére, különben egész nap kenyeret süthetne.
Öcsém pl. majdnem egy kiló kenyérből pakol magának szendvicset, amikor dolgozni megy.
Ami nagyon jó benne, hogy be lehet állítani, hogy mikorra süsse meg a kenyeret.
Illetve szokott sütni az egy éves unkáknak kalácsot, ami nagyon finom, nagyon jó az állaga, és napokig eláll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!