2 éves kisfiú adatai megfelel egy 4 évesnek. Baja lehet?
Ma elvittem a fiamat a dokihoz...hogy február óta nem eszik...akármit csinálok, akár milyen formában...semmi...csak a szalámit eszi meg, meg ritka alkalmakkor a virslit. A szeme folyton karikás, piros a szeme alatt.
Erre közölte velem a doktornő hogy dagadt a gyerek...s nem baj hogy nem eszik...legalább lefogy.
98 cm és 15 kiló. 2 éves múlott augusztusban.
Hozzá teszem, hogy terhességem alatt pajzsmirigy betegségem kiújult...s mikor megszületett a fiam, vissza jött a véreredménye hogy nincs rendben a pajzsmirigye... Újra levették a vért, akkor már jó volt.
Kb az év elején, rákérdeztem a doki nőtől hogy nem kellene-e megnézni újra..eltelt majdnem 2 év úgye...erre rávágta hülyeségből nem fogja ellenőrizni...
Erre ma meg megkaptam hogy inkább azt kellene kivizsgálni, hogy miért ekkora..
Nagy nehezen elküldte egy sima vérvételre...
Ti mit csinálnátok a helyemben?
Teljesen tanácstalan vagyok...
KEDVES VÁLASZOLÓ AKI EZEKET ÍRTA: az én lányom bizony 4 évesen rendelkezett ilyen adatokkal. teljesen átlagos kislány. szerintem nézz meg néhány növekedési táblázatot, ott láthataod, hogy azért 2 évesen túlzóak ezek az adatok, amiket írtál
4 éves gyermeknél, ha fiú ha lány, ezek az adatok amik 2-max 3 éves gyermeknél a normális, láthatod a válaszolók között is! Ha a te kislányod 4 évesen ezekkel a paraméterekkel rendelkezett az nem túl kecsegtető, sem a magasság sem kilóra, egy négy éves korú gyermeknek ennél sokkal fejlettebbnek kellett volna lennie!!! Ne a növekedési táblázatokat figyeljétek hanem a való életet a tapasztalt anyukákat, nem rublikákhoz kellene a gyerekeket hasonlítani.
Miért nem keresel egy normális gyerekorvost, szabad orvosválasztás van.
Semmi baja a méretei alapján a gyerekednek. Ettől persze még a pajzsmirigyét érdemes ellenőriztetni ha szülésnél gond volt vele.
Én fiam 1,5 éves 92cm 13kg és minden csak nem kövér. Amilyen ütemben nő ő is kb akkora lesz mint a tied 2 évesen az elmúlt fél évben 10cm-t nőtt.. Egyébként ő is nagyon rossz evő.
Ha viszont a nem evés kóros akkor azt vizsgáltasd ki.
És tényleg cserélj dokit.
Ejha... azta! Télleg sokat eszik :DD Én annak is örülnék ha csak egy kicsivel többet enne :D
Egyébként mi Somogy-megyében lakunk...nagyon nehéz normális dokit találni... :S
Az én lányom is ekkora volt kb ilyen idősen (3 évesen volt 101 cm és 17 kg). Jó húsban volt, de senki nem mondta rá, hogy kövér. Azóta meg inkább vékonyka lett, mert nem sokat hízott, csak nő, és nő. (6 évesen 125 cm és 23 kg).
Viszont nála is felmerült a pajzsmirigy alulműködés, mert más miatt voltunk vérvételen 5 éves korában, ahol először nem volt jó a tsh-ja. Az ismétlésen, részletesebb vizsgálaton minden tökéletes volt, de mivel nekem is és anyósomnak is pajzsmirigy alulműködésünk van, azt mondta az endokrinológus, hogy innentől (az egyszeri rossz eredmény miatt) minden évben kontrollra kell vinnem a lányomat is. Szóval ezt csak azért írom, hogy ne hagyd magad, és vidd el kivizsgálásra, akkor te is megnyugszol. Gondolom nekem sem hiába mondta a szakember, hogy rendszeresen ellenőriztetni kell.
És jól döntöttetek, hogy váltotok. :)
én is Somogyban lakok :) pontosan Siófokon, és a Gombos Zsuzsannát nagyon ajánlom, már csak magánrendelése van, mert nyugdíjas, de nagyon jó orvos szerintem
egyébként kisfiam 3 évesen volt szinte pont ekkora, 98 cm, és 14,5 kg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!