Hogyan lehet ovit váltani?
Szia! Megértelek, ezek valóban nagyon durva hibák egy óvodában. :(
Az oviváltáshoz menj be a kiszemelt másik óvodába, beszélj az igazgatóval (helyettessel), mondd el, hogy szeretnéd átvinni oda a kislányodat. Ha van helyük, és felveszik, akkor elmondják majd, pontosan mit kell tenned.
Nem bonyolult ügy, annyi lehet a nehézség, hogy találnod kell egy helyet, ahová átveszik, de nekem több ismerősöm váltott óvodát év közben (van, aki kétszer is), és azt mondták, nem nagy dolog.
Mondjuk én a helyedben megpróbálnék tájékozódni a másik óvoda óvónőiről, nehogy cseberből vederbe kerüljek.
(A 3. vagyok újra)
Nem értek egyet az 1. hozzászólóval. Egy hároméves gyerek nem tudja még jól kitörölni a fenekét, a mi óvódánkban sosem volt ebből gond, mindig segített a dadus! Pedig az én gyerekem sokszor bepisilt, és tudom, hogy képtelen volt feneket törölni.
De a legfontosabb, hogy ha a gyerek ennyire nem érzi magát jól valahol, akkor nem szabad otthagyni!
Kedves Kérdező,
Nem kötelező az óvoda 3 évesen, csak 5 évesen. Így sajna nem is köteles átvenni másik intézmény.
Ha nincs kapcsolatod másik oviban, akkor marad ez. Próbálj inkább beszélni az óvónőkkel, dadusokkal. Kedvességgel többre mész, mint támadással. Pl. Kérdezd meg, hogyan tanítsd meg otthon alaposan megtörölni a fenekét stb. Én pl. csak arra kértem meg őket, hogy kakilás után ellenőrizze le, hogy jó munkát végzett-e a lányom. Nem azt kértem, hogy törölje ki. Ha meg ezután képes a kakás fenekére visszahúzni a bugyit, akkor legalább mondhatom, hogy meg se nézte.
De igen sajnos kötelező vinni a 3 éveseket oviba. Különben nem is vinném.
Köszönöm a válaszokat sikerült megoldani. Átvették simán másik oviba. Az előző oviban is elmondtam mi történt nem volt vita nagyon rendes volt a vezetőnő és sajnálta hogy ilyen dolgok történtek. Szerencsére problémamentes volt minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!