Ti hány naponta főztök? Bővebben lent.
Sokszor olvasom itt, hogy van, aki minden nap főz.
Én 2 napra szoktam főzni (előfordul, hogy annyi sikerül, hogy 3 napig esszük, mert nincs szívem kidobni a maradékot)
Akkor szoktam főzni, amikor a másfél éves fiam délután alszik, mert mikor ébren van nem tudok, mert állandóan ott ténfereg ahol én vagyok, és félek, hogy leforrázom,stb.
A takarítás/vasalás is alvásidőre marad, tehát egyszerűen nem tudom megoldani, hogy minden nap főzzek, meg nem is tartom túl gazdaságosnak.
A RECEPT:
FÜSTÖLTSAJTOS RAKOTT ZÖLDBAB
70 dkg zöldbab, 70 dkg darált pulykahús, 20 dkg füstölt sajt (zsírosabb fajta, pl. Karaván), 1 evőkanál liszt, 1,5 dl tej, 5 dkg vaj, 1 közepes fej hagyma, 5 gerezd fokhagyma,1 db. paradicsom, 1 db. paprika olaj, só, bors,2 kávéskanál pirospaprika, 1 nagy doboz tejföl
A zöldbabot kevés vízben 10 perc alatt megpároljuk, sózzuk, és az apróra vágott fokhagymával ízesítjük.
A hagymát apróra vágjuk, megpirítjuk egy kevés olajon, meghintjük a pirospaprikával és rátesszük a darált húst. Fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, és paprikát, majd sózzuk és borsozzuk.
A vajat egy kis lábosban felhevítjük, elkeverjük benne a lisztet, és a tejet hozzáadva csomómentesre keverjük. Mikor kicsit kihűlt, belereszeljük a füstölt sajtot, belekeverjük a tejfölt.
Egy tálba lerakunk egy réteg zöldbabot, erre kerül a darált hús, majd jól meglocsoljuk a füstölt sajt-szósszal. Addig ismételjük, míg elfogynak a hozzávalók. A tetejére sajtszósz kerüljön. 180 °C-on 20 perc alatt megsütjük.
Én is 2-3 naponta főzök, általában hétvégén, kedden és csütörtökön. A lányom 13 hónapos.
A takarításba már próbálom bevonni, pl teregetésnél adogatja a ruhákat vagy a csipeszt, amíg én mosogatok adok neki is egy szivacsot és az ő (tiszta) tányérját és ő is mosogat. Vasalás és fürdőtisztítás alvásidőben, minden más mehet amikor ébren van.
en minden nap fozok, de egyszeru kajakat, amik kesz vannak 30-40 perc alatt. Mig a lanyom kicsi volt, alvasidoben foztem. Azota 3 eves, besegit nekem.
Holnap szulok (inditjak), meg este megfozok 2 napra. De nalunk is van halrudacska es fasirt lefagyasztva, amit csak elo kell kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!