Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti hány naponta főztök?...

Ti hány naponta főztök? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Sokszor olvasom itt, hogy van, aki minden nap főz.

Én 2 napra szoktam főzni (előfordul, hogy annyi sikerül, hogy 3 napig esszük, mert nincs szívem kidobni a maradékot)

Akkor szoktam főzni, amikor a másfél éves fiam délután alszik, mert mikor ébren van nem tudok, mert állandóan ott ténfereg ahol én vagyok, és félek, hogy leforrázom,stb.

A takarítás/vasalás is alvásidőre marad, tehát egyszerűen nem tudom megoldani, hogy minden nap főzzek, meg nem is tartom túl gazdaságosnak.

2012. nov. 19. 21:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én is általában két naponta főzök. Nagyon sok mindent úgy csinálok meg, hogy kisadagban a lányomnak lefagyasztom, így amikor éhesen jön haza akkor mindig van valami a konyhában, csak frissen főzök hozzá tésztát. Jó ötlet pl csirkemellből pörköltet lefagyasztani, de ma olvasztottam ki a múltkori 3 órán át főtt huslevest, de előkerül a mélyhűtőből sütőtök krémleves is... bolognai ragu, mindenből egy kis adagot, még kelbimbó leves is van bent. A párom vacsorára megelégszik bérmivel, nem válogat, de néha komolyan mondom egy salátát összedobni hosszabb meló, mint valami húst főzni vagy sütni. Halrudacska van amit készen veszek mélyhűtött, azt imádja a lányom és sokszor jól jön. Levest van, hogy mi is 3 napig esszük :-), ha egyszer finom miért ne.
2012. nov. 19. 22:19
 12/16 A kérdező kommentje:

A RECEPT:

FÜSTÖLTSAJTOS RAKOTT ZÖLDBAB

70 dkg zöldbab, 70 dkg darált pulykahús, 20 dkg füstölt sajt (zsírosabb fajta, pl. Karaván), 1 evőkanál liszt, 1,5 dl tej, 5 dkg vaj, 1 közepes fej hagyma, 5 gerezd fokhagyma,1 db. paradicsom, 1 db. paprika olaj, só, bors,2 kávéskanál pirospaprika, 1 nagy doboz tejföl

A zöldbabot kevés vízben 10 perc alatt megpároljuk, sózzuk, és az apróra vágott fokhagymával ízesítjük.

A hagymát apróra vágjuk, megpirítjuk egy kevés olajon, meghintjük a pirospaprikával és rátesszük a darált húst. Fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, és paprikát, majd sózzuk és borsozzuk.

A vajat egy kis lábosban felhevítjük, elkeverjük benne a lisztet, és a tejet hozzáadva csomómentesre keverjük. Mikor kicsit kihűlt, belereszeljük a füstölt sajtot, belekeverjük a tejfölt.

Egy tálba lerakunk egy réteg zöldbabot, erre kerül a darált hús, majd jól meglocsoljuk a füstölt sajt-szósszal. Addig ismételjük, míg elfogynak a hozzávalók. A tetejére sajtszósz kerüljön. 180 °C-on 20 perc alatt megsütjük.

2012. nov. 19. 22:28
 13/16 anonim ***** válasza:
Nekem is másfél éves a kicsi. Nehéz dolog, lasabban haladsz,de próbáld meg belevonni őt is a "nagy munkákba".Nekem szülés után még csak egy tányért sem segített elmosni senki,így mindent együtt csináltunk a picivel. Amikor kisebb volt babykompban etetőszékben ült melettem amíg főztem,most már van saját kisfazeka fakanala és ha anya főz,akkor ő is. Szerintem egyedül a vasalást és a fertőtlenítést hagyd az alvásidőre. Minél több dolgot kedveltetsz meg vele, annál egyszerűbb. Ha nem sikerül akkor jelentsd ki pl,hogy a szombat "anyáknapja" és főzz 2-3 féle kaját is ami eláll a hűtőben pár napot pl: fasírt, toroskáposzta, levesek és hét közben csak egy kis köretet dobj össze hozzá.
2012. nov. 19. 22:50
 14/16 anonim ***** válasza:

Én is 2-3 naponta főzök, általában hétvégén, kedden és csütörtökön. A lányom 13 hónapos.

A takarításba már próbálom bevonni, pl teregetésnél adogatja a ruhákat vagy a csipeszt, amíg én mosogatok adok neki is egy szivacsot és az ő (tiszta) tányérját és ő is mosogat. Vasalás és fürdőtisztítás alvásidőben, minden más mehet amikor ébren van.

2012. nov. 20. 09:52
 15/16 anonim ***** válasza:
Nekem sajnos mindennap kell főznöm,mert nem tudok annyit készíteni, hogy maradjon másnapra (5 gyerekünk van, 4 esik már szilárd ételt).15 liters lábos most már az alap, max. leves az, amiból marad násnapra is, ha teli fazékkal főzök. Pedig nagyon nehezemre esik most minden,mert nagyon rosszul viselem ezt a terhességet.
2012. nov. 20. 10:19
 16/16 anonim ***** válasza:

en minden nap fozok, de egyszeru kajakat, amik kesz vannak 30-40 perc alatt. Mig a lanyom kicsi volt, alvasidoben foztem. Azota 3 eves, besegit nekem.

Holnap szulok (inditjak), meg este megfozok 2 napra. De nalunk is van halrudacska es fasirt lefagyasztva, amit csak elo kell kapni.

2012. nov. 20. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!