Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti hány naponta főztök?...

Ti hány naponta főztök? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Sokszor olvasom itt, hogy van, aki minden nap főz.

Én 2 napra szoktam főzni (előfordul, hogy annyi sikerül, hogy 3 napig esszük, mert nincs szívem kidobni a maradékot)

Akkor szoktam főzni, amikor a másfél éves fiam délután alszik, mert mikor ébren van nem tudok, mert állandóan ott ténfereg ahol én vagyok, és félek, hogy leforrázom,stb.

A takarítás/vasalás is alvásidőre marad, tehát egyszerűen nem tudom megoldani, hogy minden nap főzzek, meg nem is tartom túl gazdaságosnak.

2012. nov. 19. 21:17
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

3,5 éves lányom van, dolgozom 8 órában, 2-3 naponta főzök (tehát egy héten 3x).

Amíg itthon voltam, mindig korán reggel megfőztem és délelőtt is, délután is játszón voltunk. Takarítás, vasalás aprajával ment, nem háromórás etapokban. Így délután én is alányommal aludhattam vagy neteztem vagy olvastam vagy filmet néztem. Régi szép idők. Mikor az arcom még kisimult volt.

2012. nov. 19. 21:20
 2/16 anonim ***** válasza:

Míg nem volt ovis a fiam, akkor minden nap főztem. Nem azért, mert kidobtuk a maradékot, hanem mert annyit főztem, hogy meg is együk.

A múlt héten itthon volt a párom szabin, így minden nap főztem, de csak kettőnkre, mert a fiúnk oviban volt.

Ha ő dolgozik, a gyerek oviban, akkor 2-3 naponta főzök, de ha sikerül, akkor jövőhéttől én is dolgozom, akkor max. 2szer fogok egy héten főzni (bár akkor több félét).

2012. nov. 19. 21:23
 3/16 anonim ***** válasza:
2 éves 4 hónapos a kislányom. 2 naponta főzök.
2012. nov. 19. 21:25
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
2 naponta főzök, vannak ételek, amik három naposra sikerednek.
2012. nov. 19. 21:27
 5/16 anonim ***** válasza:
Általában 2 naponta főzök. Ami 3 naposra sikerül, abból a 3. adagot lefagyasztom. Így nyerek még napokat pluszba, mikor nem kell főznöm. Nem bírnék minden nap főzni, van egy 23 és egy 3 hósom.
2012. nov. 19. 21:34
 6/16 anonim ***** válasza:

Amíg nem járt bölcsibe a lányom, addig én is két naponta főztem. Azóta csak hétvégén, mert hét közben nem kell.

Három napig mi sosem esszük ugyanazt, harmadik nap már én sem tudom megenni, a kicsinek meg főleg nem adom. De két napig simán. Így azért minden másnap kicsit több idő volt valami másra. Akkor van egy napig egy kaja, ha olyat főzök, ami mondjuk elfogy, vagy másnap már nem olyan jó melegítve.

2012. nov. 19. 21:45
 7/16 anonim ***** válasza:
miket főztök, ami 2-3 napra jó?
2012. nov. 19. 21:45
 8/16 anonim ***** válasza:
Mi NEM jó két napra? Bármit meg lehet melegíteni. Leves, főzelék, sült hús, krumplipüré, fasírt, rizses hús, tócsni, tésztafélék...
2012. nov. 19. 21:49
 9/16 A kérdező kommentje:

Múlt héten pl. füstölt sajtos rakott zöldbabot csináltam, amit 3 napig ettünk. Mondjuk azt annyira imádjuk mind a hárman, hogy egy hétig bírnánk enni :)

Remélem azzal nem ártok a fiamnak, hogyha néha előfordul, hogy 3 napig ugyanazt eszi ebédre. Persze ez nem mindennapos. Egy hónapban ha 1x megesik.

2012. nov. 19. 21:59
 10/16 anonim ***** válasza:

általában 2 naponta főzök; 16 hós és 34 hós lányim vannak.

Van, hogy 1 nap alatt "nyoma vész" a kajának, akkor kell főznöm másnap, de nem szeretem, mert akkor a fél napot bent kell töltenünk, és hát ugye délelőtt kell ebédet gőzni, és csak akkor van kint világos (a lányok ebéd után alszanak, mire felkelnek, lement a nap :() Olyat nagyon régen főztem,, ami 3 napig kitartott volna (5 liter raguleves nálunk 2 evésre elég)

és a következőért jópáran megköveznének: kb 1 éve vasaltam utoljára (kivéve néhány csinos nyári ruhácskát)

Hogyan főzöd a rakott zöldbabot? Még sose csináltam, és pont gondoltam, hogy zöldbabot kéne főznöm (általában főzeléknek szoktam)

2012. nov. 19. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!