Hogyan kell a gyereket kétnyelvűnek nevelni?
Arra gondolok, hogy hogyan tudnám megtanítani kiskorában angolul és magyarul is anyanyelvi szinten. Sajnos nincs nemzetiségi ovi a közelben, de itthon mondjuk elmondhatnánk neki mindent két nyelven? Vagy hogyan kell ezt?
Ja és még nincs babánk, csak néhány év múlva tervezzük és szóba került ez a téma. :)
Tényleg akkor tegyétek, ha anyanyelvi szinten beszélitek.
Barátnőm angol tanít, de ő se tette. Az kevés az a szint szerinte.
És úgy kell, hogy egyikőtök (aki anyanyelvű, vagy alulról súrolja azt a szintet :-))) mindig angolul szól hozzá. Egymással bármelyik nyelven beszélhettek (a két szülő). De egyikőtök egy nyelven szóljon hozzá, hogy meg tudja különböztetni azt a nyelvet, a szavait a másik nyelvtől.
Hát sajnos egyikünk sem beszél anyanyelvi szinten, de addig még fejleszthetjük a nyelvismeretünket. Vagyis akkor én, nem a páromra hárítom a feladatot. :)
Köszönöm az eddigi válaszokat és várom a további tapasztalatokat és tanácsokat!
Mi külföldön élünk, mindketten magyarok vagyunk. Itthon a babámhoz magyarul beszélünk, ha elmegyek valahova és találkozok angol ismerősökkel, akkor angolul beszélek hozzá. Persze nem hosszú mondatokat, vagy csak szavakat. Mondjuk ha megy majd iskolába /4 évesen/ akkor sokkal több mindent fog ott tanulni. És lehet hogy én tanulok majd tőle. :) :)
Ha szavakat tanítasz vele, azzal nem ronthatod el szerintem. És az már egy jó alap lesz neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!