Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák hogy hozzam ki ezt a...

Anyukák hogy hozzam ki ezt a hónapot ilyen kevés pénzből? Olcsó receptekre lenne szükségem?

Figyelt kérdés
van erre a hónapra kb még 8000 ft om kifizettem rezsit fűtés ennyi maradt meg egy kis alapanyagom is van de elég kevés kicsi kb 5 kiló krumplim 2 kg lisztem 1 kg cukrom 1 kg grízem 4 kilónyi kis húsom 2féle tésztám egyik leves másik pörkölt tészta nincs ötletem mit főzhetnék hogy jusson jövőhó elejére is és a pénz is elég legyen
2012. nov. 16. 12:54
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
62%
Nekünk az elmúlt 3 hónapunk így telt. Kifizetjük amit kell, megvesszük a gyereknek egész hónapra ami kell, és ami marad (kb.10ezer) abból tengődünk. :( Nyáron raktam el lecsót és azt variálom amivel tudom. Meg tojást szoktam így-úgy megcsinálni (szerencsére az is van itthon). De van hogy nem főzök, a férjem ebédel a munkahelyén, én meg eszek kenyeret vajjal, lekvárral.
2012. nov. 16. 14:11
 12/22 anonim ***** válasza:
78%
Az a baj, hogy az ember nem 1x eszik naponta -legalább a gyereknek kell reggeli meg vacsi, mégha ovis vagy iskolás is. Tej, kenyér, vaj azért minden nap kell, és ezeket sem adják ingyen. Amúgy nekem is egy 10-esem van, meg két gyerekem, szóval veled érzek. Főzelékeket és tésztát csinálok.
2012. nov. 16. 14:19
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
én úgy szoktam spórolni,hogy pl ha marhahúslevest készítek kiszedem a mefőt husit ,zöldséget és másnap "hamis vadas" lesz belőle!Ha csirke húsleves akkor a megfőtt húst ledarálom és kisütöm fasírtnak krumli főzelékkel nagyon finom!Ezenkívül grízes tészta kiadós,paprikás krumpli,rakott krumpli,tojásleves,mákos tészta, túros tészta és ilyesmik: [link] [link]
2012. nov. 16. 14:27
 14/22 anonim ***** válasza:
69%

Először is bocs az offért. Hát én is szégyenkezve olvastam hogy mennyiből kell kijönnöd, és én panaszkodok mindig pedig nagyon jól keres a férjem és mégis alig jövök ki. De igazán az ország szégyene!!! hogy egy férfi 74000 ft-ot visz haza. Én nem Mo-n lakom de ennyi pénzből már nálunk is az utcán éhen haltunk volna. :(

Szociális segélyt nem lehetne?

A lepontozót komolyan nem értem. Utolsó hasznos dolgokat mondott még én is tanulhatok belőle.

Minden jót!

2012. nov. 16. 15:23
 15/22 anonim ***** válasza:
kedves utolsó.a szocsegély 22000 ft,de létminimumhoz van kötve,ami kb 25-30e ft/fő.és pont leszarják,ogy éhenhal az ember.
2012. nov. 16. 15:41
 16/22 anonim ***** válasza:

Én sokszor főzök leveseket.Veszel csirkehátat,zöldségeket és jó sok lesz belőle,annyira nem drága talán.Hamis gulyásleves.Paprikáskrumpli is olcsóbb,vmi olcsó virslivel.Ilyen-olyan tészta,grízes,lekváros,kakaóporos,v akár fokhagymás (fokhagymát szétnyomod,kevés olajon megpárolod kicsit és főtt tésztával összekevered,sózod,borsozod) Sparba olcsó és jó a saját márkás száraztészta.A rizs annyira nem olcsó,de rendkívül laktató,egy kis zöldséggel,vmi kis husival.

Ezek jutottak eszembe,remélem tudtam seígeteni.

2012. nov. 17. 13:40
 17/22 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek az ötleletek jó tanácsokat . próbálom a legjobban kihozni..
2012. nov. 17. 13:45
 18/22 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Csúnyát fogok mondani, de papíron tessék elválni!

Bejelenteni, hogy a gyermekedet egyedül neveled.

Így kaphatsz emelt családit amit nem sokkal több (egy gyerek esetén 1500 ft), viszont bemehetsz az önkormányzathoz újra és közölheted, hogy az összes jövedelmed a családi és a gyerektartás (javaslatom 15.000 ft-ot mondj hogy ennyit kapsz a "volt" férjedtől).

Egyből létminimum alatt lesz a jövedelem és megkaphatsz mindenféle támogatást.

Tudom csúnya dolog amit írtam, de az amit magyarországin művelnek velünk az borzasztó!!

2012. nov. 19. 10:49
 19/22 anonim ***** válasza:

Én csak most olvastam a kérdét, remélem, nézed még a válaszokat. Nagyon sajnállak, remélem sikerül kihúzni a hónapot, de gondolom, hosszú távra is elfér még egy két ötlet. Én lisztből szoktam bespájzolni hónap elején vagy 10 kilót. Azután ha kell, sütöm a kenyérlángot, és teszek rá ami otthon van maradék,teföl, hagyma, ha van felvágottmaradék, pörköltmaradék stb. Ezt lehet variálni, bármit rá lehet szórni ami ízlik. Körettésztát nem szoktam venni, inkább csinálom a nokedlit, olcsóbb. Ha nincs hús, isteni finom a borsós nokedli is, és laktató. Coop-os parizert veszünk, az nagyon olcsó, és csinálok rántott parizert is. A legolcsóbb leves a köménymagos leves pirított kenyérkockákkal. És gyerekkorom kedvenc kajája a héjában sült krumpli vajjal.

Ha pörköltet csinálok,egy hétig variálom. Nokedlivel, másnap tejfölösen egy részét, a maradékot, meg krumplifőzelékhez. Sajnos ésszel kell élni a mai világban.

Remélem, tudtam én is segíteni.

2012. nov. 19. 11:02
 20/22 A kérdező kommentje:
elválni??? és ha megyek az önkormányzathoz nem fognak be jelenteni csalónak vagy hasonló?amugy nem rosz elgondolás..... nem is csúnya mivel a kormány műve..köszönöm az ötletedet..:-) élni fogok vele..
2012. nov. 19. 11:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!