Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi, és milyen jellegű...

Mennyi, és milyen jellegű házimunkát végeztettek a 6 éves fiatokkal?

Figyelt kérdés

Pl magának ágyaz-e be,segít-e a boltból cipekedni,kiviszi-e a szemetet,rendben tartja-e a játékait,elteszi-e a vasalt ruháit magának a szekrénybe stb..?Mit lehetne még csináltatni vele?

/Nem vagyok lusta,csak unom,hogy azt sem tudja,hogy hol talál ruhákat a saját szekrényében stb./

2009. aug. 14. 10:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon okosan teszed,hogy nem hagyod lustálkodni.Csak így tanulja meg,hogy maga körül rendet tartson,hogy valamikor önálló tudjon lenni.Esetleg segíthetne a nagytakarításban,vagy pl. a kisebb konyhai munkákban.Nem árt meg egy fiúnak sem,ha megtanul valamennyire főzni.És az sem árt,ha valamilyen napirend szerint osztja be az idejét.
2009. aug. 14. 10:59
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ez úgy ment, hogy sokat beszélgettünk, és közben megbeszéltük, hogy ahhoz, hogy a család jól működjön, apa és anya dolgozik, és még itthon is vannak feladatok. ezeket összeírtuk, és megkérdeztem, van-e kedve ahhoz, hogy besegítsen, és mi az a feladat amiben szívesen részt venne.

Aztán amit kiválasztott azt csinálja. soha nem mondtam neki, hogy mosogasson el, mert tudom, hogy azt nem szereti, viszont pici kora óta nálunk ő mos. kiválogatja, bepakolja, mosószer, öblitő, és elindítja...

Minden gyerek szeretne segíteni, de az ő döntésének kell lennie, hogy mi az amit megtesz. Viszont ha eldöntötte, akkor el is kell várni tőle, hisz az mostantól az ő dolga.

Szeretik, ha van dolguk, és felelősek valamiért és azt tényleg rájuk bízzuk.

2009. aug. 14. 11:02
 3/7 anonim ***** válasza:
72%
nállunk nagyon egyszerűen ment minden mindig mikor kinézett magának vmit mondjuk legót vagy vmilyen játékot akk. megmondtam neki hogy ha rendet rak a szobájába(beágyazás,játékok elpakolása stb) és még segit nekem is azzal hogy leviszi a szemetet és a konyhába apróbb dolgok ez igy meg 2 hétig és megse kell szólalnom állanmdóan hogy pakoljon el a szobájába akk megkapja és mostmár mindig megcsinálja ezeket nem kell mondanom semmit hogy pakoljon el vigye ki a szemetet stb. eljön velem mindig a boltba és segit haza felé cipekedni (8 éves most) ez kissebb korába nem vártam el tőle mert elég nehéz tud lenni a szatyor
2009. aug. 14. 11:07
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi.:)
2009. aug. 14. 12:54
 5/7 anonim ***** válasza:
Én mindig is pprszívózni akartam, előkészítették, meg minden, kiporszivóztam a "nagyját" utána apu a "kicsijét". Ez nagyon fontos volt :D Aztán csináltam sütit (anyuval, természetesen) az asztalomon én raktam rendet, én töröltem le. Ceruzáimat én faragtam. Meg hasonló apróságok is. :)
2009. aug. 14. 14:41
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem most volt 7 éves, én annyit várok el és nem engedek belőle hogy a saját szobáját tartsa rendbe, egyedül porszívózni és port törölnie nem kell még, de mást mindent neki kell megcsinálnia a saját kis felségterületén.
2009. aug. 14. 21:36
 7/7 anonim válasza:
Bármit,csak ne nekem kelljen!
2010. máj. 10. 01:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!