Mennyi, és milyen jellegű házimunkát végeztettek a 6 éves fiatokkal?
Pl magának ágyaz-e be,segít-e a boltból cipekedni,kiviszi-e a szemetet,rendben tartja-e a játékait,elteszi-e a vasalt ruháit magának a szekrénybe stb..?Mit lehetne még csináltatni vele?
/Nem vagyok lusta,csak unom,hogy azt sem tudja,hogy hol talál ruhákat a saját szekrényében stb./
Nálunk ez úgy ment, hogy sokat beszélgettünk, és közben megbeszéltük, hogy ahhoz, hogy a család jól működjön, apa és anya dolgozik, és még itthon is vannak feladatok. ezeket összeírtuk, és megkérdeztem, van-e kedve ahhoz, hogy besegítsen, és mi az a feladat amiben szívesen részt venne.
Aztán amit kiválasztott azt csinálja. soha nem mondtam neki, hogy mosogasson el, mert tudom, hogy azt nem szereti, viszont pici kora óta nálunk ő mos. kiválogatja, bepakolja, mosószer, öblitő, és elindítja...
Minden gyerek szeretne segíteni, de az ő döntésének kell lennie, hogy mi az amit megtesz. Viszont ha eldöntötte, akkor el is kell várni tőle, hisz az mostantól az ő dolga.
Szeretik, ha van dolguk, és felelősek valamiért és azt tényleg rájuk bízzuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!