Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan hagytad abba a szoptatást?

Hogyan hagytad abba a szoptatást?

Figyelt kérdés
Köszönöm a válaszokat!

2012. nov. 12. 07:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
milyen idös gyermekről van szó?
2012. nov. 12. 07:07
 2/13 A kérdező kommentje:
14 hónapos
2012. nov. 12. 07:25
 3/13 anonim ***** válasza:
13 hónapos volt, nap közben már csak kétszer szopizott a délutáni és az esti elalváshoz, éjjel viszont rengetegszer. Ezt megelégeltem, leszoktattam az éjjeli szopiról, a nappaliak pedig két hét alatt maguktól elmaradtak.
2012. nov. 12. 07:46
 4/13 A kérdező kommentje:
köszönöm, hogy válaszoltál.
2012. nov. 12. 07:52
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Mivel engem nem zavart, hogy szopizik, kivártam. 21 hónapos korában magától hagyta abba a szopizást. Egyre kevesebbszer kérte, aztán egyszer csak már egyáltalán nem igényelte.
2012. nov. 12. 09:54
 6/13 A kérdező kommentje:
köszönöm neked is.
2012. nov. 12. 11:01
 7/13 anonim ***** válasza:
Én 26 hós koráig szoptattam, (este, illetve éjjel, ha kérte), eddig vártam, hogy talán magától leszokik, de nem tette. Viszont már elég nagy volt ahhoz, hogy meg tudjuk beszélni, így nem volt olyan vészes, csak első este sírt, de akkor sem sokat. Le szeretnéd szoktatni?
2012. nov. 12. 12:05
 8/13 A kérdező kommentje:

Igen. De ha előre tudnám, hogy egy kicsit is "megsínyli", nem tenném - ezért vacillálok.

Most még este, lefekvés előtt, és reggel ébredés után szopizik. A napközbeni (3) szopikat 8-9 hós kora között 3 hét alatt kiváltottuk.

Nem tudom, hogy tegyem...

2012. nov. 12. 12:15
 9/13 anonim ***** válasza:
Szerintem ha téged nem zavar, és nincs belőle semmi hátrányotok (ottalvás nagyszülőknél, ilyesmi), akkor szoptasd, amíg mindkettőtöknek jó. Az a baj, hogy ahhoz már túl nagy, hogy könnyen menjen. De persze ez sem biztos. :)
2012. nov. 12. 12:20
 10/13 anonim ***** válasza:

Alányom is és a fiam is magától haygta abba a szopizást. A lányom 22 hónapos volt, már csak este szopizott, meseolvasás után. Egyszercsak azon kaptam magam, hogy már 3 napja nem kérte, ezzel el is könyveltem, hogy leszokott. :)

A fiam pont 18 hónapos volt, mikor olyan álmos volt este, hogy a pizsibe öltöztetés közben elaludt így kimaradt a szopi. Másnap is megpróbáltam, hogy csak megsimogattam, mesét olvastam, hátha elalszik. Elaludt, egyszer sem kérte utána a cicit.

Nálunk szerencsésen alakult mindkét gyerkőcnél teljesen zökkenőmentes volt az elválasztódás. Kívánom, hogy majd nálatok is így alakuljon! :)

2012. nov. 12. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!