Mikor és mennyire nehezen hagytad el babádnál az esti illetve az éjjeli szoptatást?
Az éjjelit egy évesen , mikor megtanítottam egyedül elaludni. 4 nap alatt nem volt gond.
Az esti cici 14 hósan , mikor terhes lettem. Ez is 4 nap alatt feledésbe merült.
Szerencsém volt, pedig féltem mindkettőtől..
Utolsónak: konkrétan a szoptatás érdekelt, hogy meddig igényelte a baba, és mennyire nehéz volt az elválasztás.
Előzőknek: hogy tanítottátok meg egyedül aludni este?
Amikor még csak az éjjeli szopi maradt ki, akkor este csak anyatejet kapott, vagy esetleg főzeléket is előtte?
A babám 8 hós lesz, este is szopizik, meg éjjel kétszer+ reggel+ délután. Csak a tízórai + ebéd az, amit kiváltottam gyümölccsel és főzelékkel.
Nem tudom mikor "érdemes" kiváltani a délutáni szopit, illetve a reggelit.
Az éjszakai vízadással próbálkoztam korábban, ordítás lett a vége. Megpróbálom majd ismét.
Persze örülök, hogy tudom szoptatni, és nem is akarom radikálisan elválasztani, csak gondoltam érdelkődöm, kinél milyen volt ez.
Este fél 10 körül szopizott utoljára a babám, és még nem volt 3 hónapos, amikor már majdnem átaludta az éjszakát, reggel 6 körül kelt, akkor volt újból cicizés.
Az esti szopit a reggelivel 8 hónaposan hagyta el, ő elválasztotta magát, pedig tejci volt még bőven.
Az én kisfiam 3 hetes kora óta átalussza az éjszakát. EGyszer el is rontottam, mert nagy melegek voltak nyáron, és az egyik barátnőm rábeszélt, hogy fel kell ébreszteni mert kiszárad.... utána 2 hét volt hogy visszaállt az alvása és egyszer sem száradt ki. A gyerekorvos megmondta, hogy nem szabad semmit erőltetni, minden babának megvan az igénye, és ezek eltérőek. Ismert olyan babát aki alig evett-ivott és gyönyörűen, egészségesen fejlődött, és olyat is aki nagyon ügyesen evett-ivott mégis mindig az alsó súlyhatárnál ingadozott.
Elválasztásilag annyit tudok mondani, hogy az enyém úgymond ő választotta el magát. Ahogy álltunk át a rendes kajára, úgy egyre kevésbé kellett neki a cici, már csak este és reggel, aztán az se....eléggé meg is szenvedtem vele, mert még fél évvel később is volt tej a mellemben, pedig állítólag egy-két hónap alatt elapad.
Egyedül-alvás: én az esti szoptatás után mindig beraktam a kiságyba, kicsit simogattam a hátát, elmondtam neki, hogy apa-anya a másik szobában van, hogy szeretjük és ennyi. Mindig aludt ügyesen egyedül, mai napig, most már 2,5 éves. Eléggé ledaráltam, a lényeg hogy mindig mondani kell neki, hogy ti ott vagytok, szeretitek, és utána magára kell hagyni, ha ezt szokja meg, ez a természetes neki. MIndig vigyáztam hogy ne ijedjen meg, ha hívott mentem, de nem hagytam hogy hisztizzen.... bár ez talán még később fog kezdődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!