Mi váltotta ki az ekcémát babádnál?
1 évesen jött ki, állítólag öröklött, de szerintem a 3 hónaposan elkezdett hozztátplálás rendesen betett
10 éve tart:-(((
4 hónaposan, én ettem paradicsomot, másnapra tiszta kiütés lett. Mivel addig nem ettem paradicsomot, egyből az volt a gyanúsított, és később kiderült, hogy valóban.
Most 2 éves, és még mindig kijön neki a paradicsomtól (de csak ha sokat eszik belőle)
Ne is mondd!! Pont tegnap fedeztem fel az első foltocskát, az elmúlt, ma megint egyet máshol... Annyira szeretném, ha ez nem ekcéma lenne!
A Gabi tusfürdő és testápoló az első számú gyanusított, ill. hétvégén ettem tojásfehérjét 7 hónapja először (még szoptatok intenzíven).
Fiam 7 hónapos.
A tej és a tejtermékek. Mióta nem szopizik és teljes tej- és tejtermék mentes diétán van (1 éve), azóta gyönyörű a bőre.
Néha kijön 1-1 folt a könyökhajlatában, de sajnos a nagyobb tesó mellett mindig van vmi "baleset"... Pl. a múltkor levette a kiürült joghurtos dobozt a pultról, amit a nagy otthagyott, kivett a fiókból 1 kanalat és kiette a maradékot :) Vagy pl. simán adtam neki az olívabogyóból, meg is ette a fél zacskóval és utána néztem csak, hogy tejsav van benne... Ki gondolná, hogy az olívabogyóban tejtermék lehet?????
Kedves Utolsó!
Írnál bővebben, hogy hogy derült ki, hogy a tejtermék a bűnös? Milyenek voltak a foltjai? Hol,mennyi, stb...
Szia!
Tulajdonképpen születése óta szenvedtünk a bőrével, az egész hátán, az arcán és a lábain is rettenetesen száraz volt, a hajlatokban pedig ki is repedezett.
Nekem csak annyit mondtak, hogy ne igyak annyi tejet (napi 0,5-1 l-t ittam előtte), de azt egy szóval sem mondták, hogy teljesen vonjam ki!
Aztán 7 hónaposan a tejpéptől, 8 hónaposan pedig a túrótól és a joghurttól lett allergiás reakciója, kipirosodott és felhólyagosodott a szája és körülötte a bőre, majd ki is hányta és ahol hozzáért a bőréhez, ott is. Ekkor már tudtuk, hogy ezt komolyan kell venni, előtte senki nem mondta, hogy ez ilyen súlyos lehet.
10 hónapos korában abbahagyta a szopizást és pont akkor mentünk a gasztroenterológiára is. Milupa Pepti tápszert és 100% tejmentes diétát javasoltak, amit már több, mint 1 éve tartunk, 99% sikerrel :)
Jól látható, hogy amikor véletlenül eszik vmi tejeset, pár nap múlva a könyökhajlatában megjelenik egy picike folt, amit sajnos néha el is vakar és elég csúnya lesz :(
Okt. elején voltunk felülvizsgálaton, most várjuk az eredményt, hogy akkor kinőtte-e az allergiát, de szerintem még nem :(
Ha visszamehetnék az időben, akkor a szoptatás alatt kerülném a tejet és a tejtermékeket, talán úgy már túllennénk rajta....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!