Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak hogy önállóbb...

Mit csináljak hogy önállóbb legyen?

Figyelt kérdés
3 hónap múlva 3 éves lesz a kisfiam,és nagyon el vagyok keseredve azon hogy miért nem akar semmit egyedül csinálni.Most van a dackorszak így még nehezebb vele.Két lányom is van ők nagyobbak,de velük nem volt semmi ilyen gondom.Nappalra szobatiszta,de nem hajlandó ülve pisilni.Rendben,de nem fogja meg a kukacát,inkább nem pisil,hanem ordít.Nem akar semmi ruhaneműt megpróbálni sem felvenni,sem levetni.Elvárja hogy én csináljam.Volt egy időszak amikor ő kérte,hogy hagy öltözzön egyedül,de ez pár nap és vége volt.Kakálással is úgy vagyunk hogy akkor kakál ha alváskor pelenka van rajta és felébred,reggel vagy délben.Amikor elmondtam neki hogy örülnék ha szólna és menne a bilibe a dolog,akkor megpróbálta ,szólt de nem tudta elengedni a kakát.Szorulása lett,sehogy nem kakilt,visszatartotta.Ekkor beszéltem vele megint hogy jól van kakilhat a pelusba,azóta újra rendben a széklet.Viszont nemsokára ovi.Enni egyedül eszik,és más dolgokban(játékban)elég önálló,akaratos hogy ő akarja.2 éves korától pl. épít rendes Legóval.Volt valaki hasonló helyzetben?
2012. nov. 11. 21:40
 1/5 anonim ***** válasza:
Én azt gondolom, hogy egy ideig még segíts neki a fügyitartásban és az öltözködésben. Lehet majd eljön az idő, hogy a segítséged fogja zavarni és akkor elkedz majd önálló lenni. A kakálás meg pelusban, erre nem tudok mit mondani, csak azt, hogy sok más gyereknél probléma ez, talán vegyetek kicsi szűk bilit, lehet zavarja a mély koppanás...
2012. nov. 11. 21:54
 2/5 anonim ***** válasza:
ülve pisilésre fiút ne kényszeríts. ha mindent így erőltetsz, abból nem sok jó lesz.
2012. nov. 11. 22:11
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Pont ez az hogy nem erőltetem.Semmi hajlandóságot nem mutat az önállósodásra,ezt érzem gondnak.Nem kényszerítem ülve pisilni,ilyet nem írtam,pont hogy ülve kezdte,és apát látta állva,ő mutatta neki,azóta állva pisil csak.Szépen kérdezem hogy megpróbálod?Akár az öltözést,akár a pisilést,azonnal visít hogy nem akarom.Bilibe még sosem kakilt,nem koppant még neki.De tudom ez nem megy könnyen,csak remélem hogy mire ovis lesz menni fog ez is.
2012. nov. 11. 22:17
 4/5 anonim ***** válasza:
Hú, mintha csak az én fiamról írtad volna, mindenben megegyeznek! Ő októberben volt 3 éves, de már én is el vagyok keseredve, hogy egyáltalán nem önálló. Öltözni/vetkőzni nem hajlandó egyedül, pedig deréktől lefelé le tud vetkőzni, de nem csinálja sosem, eddig 1x-2x volt rá példa. Felöltözni egyáltalán nem tud. Bár teljesen szobatiszta, pisilni csak állva hajlandó, de csak ha én fogom a kukiját. Bilire, wc-re nem ül rá, kakihoz pelust kér. És ő már ovis! Ott pisilésnél ráültetik a wc-re, nincs gond vele. Kakit itthon elintézi pelusba. De azt már várom, hogy mikor szólnak, hogy gyakoroljuk egy kicsit az öltözést, mert mindent nekik kell ráadniuk. Szerintem el lett kényeztetve, sosem erőltettem, hogy önállóbb legyen, mindent inkább én megcsináltam, csak hogy gyorsabban végezzünk. Most meg már nem is hajlandó próbálkozni. De valamit tenni kell, mert ez nem mehet így sokáig, kicsit be kéne keményíteni, de nincs türelmem az állandó hisztit és ordítást hallgatni, amikor ott hagyom hogy öltözzön vagy pisiljen egyedül... Egyébként tényleg minden másban önálló. Szóval tanácsot én sem tudok adni, sorstársak vagyunk :)
2012. nov. 12. 10:47
 5/5 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó!Még ha tanácsot nem is adtál köszönöm hogy írtál.Örülök neki.Az a baj hogy előtte nevelgettem már 2 lányt,ők egész mások voltak.Úgy érzem nem kényeztetem pedig jobban mint a lányokat.De a fiam nagyon akaratos,ha beszélek hozzá,elfordul,befogja a fülét stb.Türelmes voltam a szobatisztasággal is,láttam nem érti még neki se fogtunk 2 évesen.A lányok ilyenkor már éjjelre se hordtak pelust.Attól ha maszatos a keze,vagy valami miatt"piszkos" rosszul van.Szerintem azért nem fogja meg a kukit se mert fél hogy pisis lesz.Magyarázom én neki,de beszélj egy olyan gyerekhez aki befogja a fülét:))))Azért is próbáltam hogy pisiljen akkor ülve a wc-n,de nem,még a gatyót se húzza le hanem én.Az öltözést is ugye gyakorolni kéne hogy menjen,de nem és nem.Az orrát is orrszívóval kell kitisztítani mert nem hajlandó kifújni,de még megtörölni sem.Hát remélem az idő megoldja nekünk ezt a gondot és később már csak nevetünk rajta.
2012. nov. 12. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!