Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy szoktassam le kisfiunkat...

Hogy szoktassam le kisfiunkat az ajtó mániájáról?

Figyelt kérdés

Már vagy fél éve is meg van, hogy folyton nyitja csukja, vagyis inkább csapkodja az ajtókat. (Az egyik ajtónkat már meg is kellett javítani miatta) És ez már-már minden vita kiváltója. Nem tudunk már mit kezdeni vele, tanácstalan lettem. Légyszi segítsetek.

Köszönöm.

#leszoktatás #kisfiú #ajtó mánia
2012. nov. 11. 20:45
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
A büntetés a "csak azért is" viselkedést váltja ki belőle.
2012. nov. 13. 21:30
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Ne akadj ki 10-es főleg ne mások baján.

Egyébként kiderült, hogy figyelemzavaros a gyermek, szóval neki az nem hatott, hogy meg lett büntetve, sajnos ugyanúgy mikor rájött csinálta volna, de mondom meg lett oldva csapódás gátlóval.

Másoknak előírni, hogy márpedig mi működik biztosan, azért elég merész gondolkodás.

2012. nov. 14. 16:46
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Úgy látszik, minden kisfiú ezzel szórakoztatja magát meg a családot?:D

Az enyém ugyanezt csinálja (4 éves) már másfél éves kora óta (és most már a kis egyéves fiam is ezt teszi).

Én azt vettem észre a sajátomon, hogy amikor nagyon kiakadtam miatta, annál jobban csinálta. Aztán próbálkoztam olyanokkal, hogy odamentem az ajtóhoz, megsimogattam meg puszit adtam neki, és közben úgy tettem, mintha az ajtó sírna és kérné Marcikát, hogy ne bántsa. Ez elég hatásos volt, most már csak elég mondanom neki, hogy az ajtónak fáj, és érti (legtöbbször...)

Szerencsére nálunk már egyre többször előfordul, hogy két kártyát összefog és azok a busz-meg metróajtók. Merthogy nála a csapkodás kiváltója az volt régen, hogy metrósat játszott.

2012. nov. 21. 22:29
 14/16 anonim ***** válasza:
55%
Egyetértek a 10-es válaszolóval. Nem kell mindent ráhagyni a gyerekre. Szépen meg kell tanulnia, mit lehet és mit nem. A miénk is odavan az ajtóért, de most már maga mondja, mielőtt hozzáérne, hogy nem-nem. És néz vigyorogva, hogy ő tudja, hogy ezt nem szabad. :)
2012. nov. 22. 12:43
 15/16 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem, minél inkább erőlteted, annál rosszabb. Ha már nem lesz téma Nálatok, abba fogja hagyni. Vegyetek sok fiókos, ajtós babakonyhát vagy ilyesmi.
2012. nov. 22. 13:14
 16/16 anonim ***** válasza:
Ez autizus jele ,foleg 3 eves kor utan..
2023. ápr. 27. 07:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!