Hogy szoktassam le a hajnali ajtó kaparásról, püfölésről?
A macska naponta többször bejárja a "birodalmát", amiben a zárt ajtó akadályozza. Ezért is akar kimenni 10 perc elteltével, hiszen már ellenőrizte a hálószobát, minek maradna tovább bent? Meg az is érthető, hogy akkor szeretne ő is bent lenni, amikor ti is ott vagytok. :)
Esetleg permetezzétek be az ajtót valami citromillatú szerrel, mert azt utálja a macska. Nem biztos a siker, de egy próbát megér.
Van szúnyoghaló, be is jöhetne, régebben az volt, h nyávogott beengedtük, velünk is aludt, de már nagy kislány és nem akar, csak a saját kis "ágyában". Szóval bejött, és elvolt, azzal nem is volt baj, csak azzal van, hogy most utána ki be akar mászkálni, és hisztizik ezerrel, hogy engedjük ki, engedjük be.
Ezt a citromos izét kipróbálom, bár a narancs héját, amit állítólag utálnak, azt is megrágta, szóval nála nem lehet tudni. köszi azért.
Azt írod, nem ketten éltek, ezért nem lehet nyitva hagyni az ajtót. Régebben viszont beengedtétek, amikor nem mászkált annyit ki-be. Ez nem egészen világos nekem.
Vannak ajtókitámasztók, amikkel akár csak kb. 10 centire ki lehet támasztani az ajtót. Ez nem lehet megoldás? Ha nem, akkor én is a macskaajtót javasolnám, csak a kérdésből úgy tűnt nekem, hogy valaki más is alszik a szobátokban, aki miatt nem lehet benn a cica éjszakára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!