Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit jelent a kisfiam röntgen...

Mit jelent a kisfiam röntgen leletén h apophysisek conturja finoman felrostozott?

Figyelt kérdés
3 éves kisfiam egyik este elkezdte fájlalni a térdét! Akkor azt hittük csak beütötte, de éjszaka már kézben kellett kivinni wcre, mert nem tudott ráállni! és ez nem is múlt el másnap estig...voltunk rötgenen de semmi érdemlegeset nem mondtak, csak elküldtek ortopédiára...azóta használja rendesen a lábát, de mégis idegesít mi lehetett ez...kicsit túl aggódok?
2012. nov. 11. 10:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

apophysis=valamely csont végrésze, nyúlványa.

Tehát szerintem a térdcsont nő, csontosodik, alakul. De ez tényleg csak az én véleményem, nem akarok hülyeséget mondani. Mikor mentek ortopédiára? Ha soká, akkor mutasd meg a leletet a gyermekorvosnak, hátha tudja mit jelent. Esetleg a védőnő. Jobbulást a kicsinek. :)

2012. nov. 11. 11:59
 2/7 A kérdező kommentje:
Nagyon bízom benne h csak ennyi...keddre kaptunk időpontot! De mindenesetre elviszem egy laborra is a biztonság kedvéért! Amúgy is kéne nézni vasat de akkor megnézetem a süllyedését is! csak kicsit bepánikoltam h minden egyéb előzmény nélkül kezdett el fájni, és ugyanígy el is múlt!köszönöm a válaszodat!:-)
2012. nov. 11. 12:17
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Igazán nincs mit. :) Szerintem nincs vele komoly baj. Majd megírod mit mondott a doki?
2012. nov. 11. 12:35
 4/7 A kérdező kommentje:
Persze:), mindenképpen jelzek! Remélem csak azt fogja mondani hogy nő a drágám és az van a háttérben!
2012. nov. 11. 14:44
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem keress a neten egy orvos válaszol oldalt (pl webbeteg), ott megmondják neked!
2012. nov. 11. 18:12
 6/7 A kérdező kommentje:
Voltunk ortopédián! nem a térde hanem a csípője fájhatott, csak a térdbe sugárzik le...Azt mondták semmi extra csak növési probléma! DE ha megint előfordul akkor azonnal vissza és akkor nem állhat rá a lábára 2-4 hétig! Mert ezt felnőtt korában sínylené meg...
2012. nov. 18. 13:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Jó, hogy írtál! Remélem, hogy máskor nem fog előfordulni, mert 2-4 hétig ágyban tartani egy ilyen kicsit szinte lehetetlen. Jobbulást neki!
2012. nov. 18. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!