Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egykés anyukák! Mi a válasz...

Egykés anyukák! Mi a válasz az örök kérdésre: Mikor jön a kistesó?

Figyelt kérdés

20 hónapos a kislányom, de engem folyton ezzel állítanak meg úton-útfélen. És még nem jöttem rá a megfelelő válaszra.

Ha csak annyit mondok h nem lesz, a további kérdés miért nem?

Ha azt mondom nem szeretnék többet, akkor jön a megdöbbenés, mi az hogy én nem szeretnék több gyereket.

Ha azt mondom majd később, akkor az sem jó, mert most kéne egyből a kicsi korkülönbség miatt.

De ha én nagy korkülönbséget akarok, akkor az sem jó válasz.

Ha azt mondom, hogy sok a hitel és nem tudom hogy alakul a dolog, akkor azt mondják rá érek még 10 év múlva is másikat bevállalni.

Egyébként a válasz valahogy az össze egybegyúrva. Nem tudom, hogy akarok-e még, függ a hiteltől, de lehet nem is szeretnék többet, mert most ezt érzem. Az anyagiak most nem teszik lehetővé, de ezt nem fogom ecsetelni mindenkinek, ha meg mégis, akkor is furán néz rám.

2012. nov. 9. 22:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
3,5 éves a kisfiam. Az anyagiak miatt valószínű, hogy nem lesz tesó. Én ezt szoktam válaszolni. De ki tudja mi lesz még. 30 éves vagyok, még van 4 évem egy újabb babára, majd meg látjuk. ( 35 fölött már nem akarok szülni)
2012. nov. 10. 11:57
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
az én kisfiam még csak 4 hónapos,de már engem is ezzel szekálnak.Megkérdezik:Akkor jöhet a tesó?(mintha kötelező lenne mindenkinek hogy több gyereke legyen)egyébként ha lesz is akkor minimum 5 év korkülönbséget szeretnék,addig is szeretnék csak a kisfiamra koncentrálni,és egy kicsit visszatérni az életbe,dolgozni...A mikor még mi voltunk gyerekek,jobban lehetett tervezni anyagilag is,a munkahely biztosabb volt mi manapság.A szüleim tudtak a tesómnak is meg nekem is 1-1 lakást venni,hitel nélkül,úgy hogy szinte minimál bérért dolgoztak.A mai világban jól meg kell gondolni ki hány gyereket akar,főleg ha nem akarod egy sporttáskával a kezében útjára indítani,amikor kirepül a fészekből.
2012. nov. 10. 13:00
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Átérzem a dilemmád, tőlem is ezt kérdezgették folyton, azzal tudlak viszont biztatni, hogy nálam úgy 4 éves kora körül leálltak a firtatással.

Nagyon tetszett az, aki azt írta, „ezután” a válasza, ez frappáns, kár, hogy nekem annó nem jutott eszembe. :) Én azt válaszoltam, hogy nem jön, ha tovább kérdezősködtek, azt mondtam, ezt nem akarom kifejteni.

Egyébként végtelenül tapló kérdésnek tartom annak firtatását, hogy mikor jön a kistesó, és nem értem, hogy meri valaki feltenni egyáltalán. Persze nem arra gondolok, hogy ha a családtagjaim/barátaim kérdezik meg, akkor gáz, nyilván nekik elmondom, hogy nem szeretnék, és miért nem, de mondjuk az olyan ismeretségeknél, mint az ovis szülőtársak vagy játszótéri anyatársak, felháborító tapintatlanságnak érzem. Pont, mintha én azt kérdezném mondjuk tőlük, hogy hányszor elégít ki a férjed hetente… legalább annyira a magánügye ez mindenkinek, és azt gyanítom, csak azért kérdik meg, mert nincs értelemesebb gondolatuk.

2012. nov. 10. 13:03
 14/14 A kérdező kommentje:

Nekem is nehéz szülésem volt, amit hosszú kifejteni az utcán állva és senkire sem tartozik. Aki tudja tudja. Ha csak annyit mondok h nehéz volt, egyből mondják, h azt el lehet felejteni, szóval mikor jön a tesó? :)

Én is úgy érzem, hogy várom h szabadabb legyek. Nagyon nehéz volt elfogadnom, hogy nem azt csinálom és nem akkor amikor én akarom. Lehet tényleg csúnya ilyet mondani, imádom a lányom, de örülök h már 20 hónapos. Egyre jobban lehet vele mozogni, egyre kötetlenebb a dolog. Nem vágyok az elejére, nekem nagyon nehéz volt sajnos. A szoptatás, szülés után rossz bőrben voltam. Csak erre tudok gondolni, és nem vágyok másikra. De tényleg olyanok kérdezik meg nap mint nap, akikre ez nem tartozik.

Ha a férjem ott van, nekem is könnyebb, ő tud jókat mondani :D Mikor jön a kistesó? Már útban van, itt van nálam :D Hát ezen tényleg nagyon meglepődnek :))

2012. nov. 10. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!