Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » ABC, számolás másfél évesen?

Schmidt Henrietta kérdése:

ABC, számolás másfél évesen?

Figyelt kérdés
Sziasztok!A szomszéd csak a kislányát 1,5 évesen számolni tanítja,na meg az abc-t most kezdték el.Szerintetek ez normális dolog?Az én lányom 2 éves most múlt és én nem tanítom ilyenekre,mert szerintem ilyen korban ez még teljesen felesleges.A csaj állandóan dicsekszik,h az Ő gyereke milyen okos...már kivagyok Tőle.A véleményeteket szeretném kérni,h én csinálok valamit rosszul vagy Ő siet "kicsit"???

2012. nov. 9. 16:25
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
72%

9es hsz! Már késében vagytok, mi 1 hónapos korától kezdtük :P

Már fél éves és elszavalja a Nemzeti dalt :D:D

2012. nov. 9. 16:58
 12/22 anonim ***** válasza:
41%
a fiam 3 éves,3ig tud számolni,meg ismeri a színeket.nem tanítom,örülök,ha újakat megtanul magától.majd az iskolában megtanulja.
2012. nov. 9. 17:12
 13/22 anonim ***** válasza:
43%

én az 1 éves lányunkat szinte semmire nem tanítottam meg, mégis rájött ha nem ér el valamit odahúzza a kisszékét és felmászik rá

soha nem mutattam neki

alapból zseni :)

amúgy tényleg felesleges ilyenkor még

2012. nov. 9. 17:12
 14/22 anonim ***** válasza:
50%

ennek semmi köze a valódi számoláshoz és valódi abc-hez olyan mintha sorban megtanítaná neki hogy mondjuk kutya cica nyuszi béka stb.

A baba meg mert okos elismétli egymás után a szavakat számára semmit se mond hogy 1-2-3 meg d-e-f stb.:)

Taníthatná inkább mondókákra, énekekre, ölbéli dalokra. De lényegében mindegy mire tanítja:)

2012. nov. 9. 17:41
 15/22 anonim ***** válasza:
48%

Egy ekkora gyereknek nincs kialakult számfogalma, eldarálja, amit mondanak neki. Ez kb olyan, mintha valaki elé tesznek kínai szöveget, bemagolja, de gőze sincs az egészről.

Másfél éves a fiam. Egy-egy szót mond, rengeteg mindent megért.

Nem tanítok neki felesleges dolgokat. Hiszen mindennek megvan a maga ideje. A képességfejlesztés is.... Jó duma, de optimális körülmények között minden gyerek magától fejlődik...

2012. nov. 9. 18:17
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik gyerek ilyen, a másik olyan. Felesleges emiatt féltékenynek lenni. Ha az ő gyereke erre fogékonyabb, hadd tanítsa, lehet, hogy viszont ügyetlenül rajzol, amiben meg a tiéd ügyesebb. Nem kell összehasonlítani a gyerekeket. 4,5 éves kislány anyukája.
2012. nov. 9. 19:35
 17/22 anonim ***** válasza:

Én is úgy gondolom, hogy hogy ezt megtanulják, de gőzük sincs róla, hogy mi mit jelent. 2 gyereken tapasztaltam.

A nagyobbikom nagyon fogékony volt az effajta dolgokra egész kicsi korától. 2 évesen simán számolt 20-ig. Emlékszem mindig hozta a könyvecskéjét, hogy számol számol, állandóan állatokat számoltunk vele. De ha nem sorba mondtam a számokat, nézet rám, mint borjú az új kapura. Viszont hátránya nem lett belőle, most 4,5 éves nagyon ügyesen számol már az ujjait használta, sok számot és betűt felismer, nagyon érdekli a dolog, nekem meg nincs ellenemre hogy tanítsam.

A fiam januárban lesz két éves, na ő a másik véglet, nem érdekli. Az egyetlen szám amit megtanult az az 5. Ha hallja a nővérét számolni elkezdi mondogatni hogy öt, öt öt, és úgy csinál, mintha ő is számolna. Nagyon cuki. :))

Szóval minden gyerek más, ezen nem kell kiakadni, és abban egészen biztos vagyok hogy hátrány nem lesz a gyereknek belőle.

2012. nov. 9. 21:45
 18/22 anonim ***** válasza:
31%
Egy valamit elfelejtenek a "zsenit" nevelő szülők! Játék, játék, játék, játék, .... Ez a legfontosabb a 6. életévig. Persze ez nem azt jelenti, hogy az ember nem taníthatja a gyereket dolgokra, azért ennek is van határa. Inkább nevelek egy boldog hülye gyereket, mint egy boldogtalan zsenit!
2012. nov. 9. 22:06
 19/22 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem ha belefér az idejükbe, és a gyereket érdekli, és nem idegbetegség a szülőnek, hanem mindkettőnek élmény, és emellett verseznek, játszanak is mégtöbbet, akkor semmi gond nincs ezzel.

Szerintem sem érti még azzal, hgy felismeri a számokat , hogy mit is jelent. Sőt lehet nem is lesz előrébb később ezzel, mint társai akik később fogják mindezeket elkezdeni.

Tehát fontosabb az ekkora korra jellemzőbb játékosságok, de mint írtam, ha nekik ez játékos akkor baj nem lesz belőle.

A mi kisfiunk még alig beszélt, vagyis mondott szavakat másfél évesen, de a térképet szerette ami szines volt, mindig mutogatta volt egy amerikai is az államokkal. Ő mutogatta én mondtam melyik állam melyik, egyszer gondoltam kipróbálom, én mondom ő mutassa, és tudta az összeset. Mondani nem :-)

Persze aztán volt egy nagy kihagyás, felejtett belőle, szóval ki kell tartani a dolgok mellett amit elkezdünk, ha meg is akarjuk tartani. És mindezt nyomás nélkül tenni.

Nem csinálsz rosszul semmit.

Ő lehet próbál sietni.

2012. nov. 9. 22:26
 20/22 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat!Nagyon hasznosnak bizonyultak.A tanulság amit levontam belőle,az az hogy,hátránya a gyereknek nem lesz belőle,de értelmetlen is ilyeneket tanítani nekik,mert korai.Ahogy több anyuka tanácsolta,maradunk egyenlőre a mondókáknál,daloknál.És a sok sok játéknál.Majd 4 éves kora körül kezdjük el az abc-t a számokkal.Üzenem azoknak,akik irigynek gondolnak,h nem vagyok az!A kérdésem sem volt rossz indulatú.De miért is lennék irigy,hisz ha akarnám én is taníthatnám rá,mert az időmből kitelik,hiszen miatta vagyok itthon már 3 éve.Sok mindent tud már,pl:4 színt ismer,szinte minden állatot felismer,tudja melyik a jobb és bal,az összes fa kirakóját kirakja és még sorolhatnám,tehát van vele foglalkozva,és arra szeretném tanítani ami a korának megfelelő! Szép napot mindenkinek!:-)
2012. nov. 10. 12:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!