Mit szoktál játszani másfél éves kisgyerekeddel?
Szia!Igaz lányunk van,de hátha segítek...
Gyurmázunk,rajzolunk,építőkocka,táncolunk,énekelünk,mesét nézünk és sokat vagyunk játszótéren.
Mesét olvasok neki, mondókázunk, énekelünk (ezt csak én:)
Zenét hallgatunk, táncolunk.
Fakockákból tornyot építünk, legozunk, autókat tologatunk, dömpert telepakoljuk, pl. gesztenyével,a mit gyűjtöttünk.
Gyurmázunk, főzünk.
Vannak játék szerszámai, azzal nagyon szeret játszani,
kis fakocsi, amit húzhat maga után.
Adamo hintában ugra-bugra.
Gyakoroljuk a testrészeket,
játszunk olyat, hogy "Én vagyok a tigris, én vagyok a cica, a kutya, stb és utánozzuk az állatokat.
Hintalovazni is szeret, ilyenkor lovas mondókákat gyakorlunk.
Firkálni is szeret filctollal, vagy a rajztáblán.
Bábozok neki, ezt is nagyon szereti...
hú, hát sokmindent lehet ám.
Gyurmáztok? Nem eszi meg a gyurmát? Igazából az én kisfiam még csak 15 hónapos és ő még mindent a szájába visz.
Köszönöm az eddig válaszokat! Nagyjából mi is ezeket szoktuk játszani. :)
Nem eszi meg. Amikor kis pogácsákat készítettünk belőle, akkor meg akarta kóstolni, de elmagyaráztam neki, hogy ez gyurmából van, ez játék, nem esszük meg.
Amúgy ha megenné sem lenne semmi baja, magam készítettem neki a gyurmát. :)
Az én fiam, a pakolós játékokat szerette (dobozokba, ládákba...) formabedobót építést. Két éves kora után kezdtük jóval a gyurmázást.
Attól, hogy fiad van még nyugodtan babázhattok, altatni, etetni lehet a plüssöket legó figurákat. Rövid kis szituációkat is el lehet játszani, meg könyveket nézegetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!