Ha az esti lázcsillapító után leizzad, ti felkeltitek átöltöztetni?
Mindenképpen át kell öltöztetni. Lázas gyereket nem szabad túlöltöztetni, vékonyan kell betakarni. Hiába látod, hogy remeg a láztól, mert fázik, nem szabad duplán betakarni és hasonlók. Ha túl van öltöztetve, nemhogy csökkenne, de emelkedhet is a láz, mivel a több réteg ruha vagy vastag takaró gátolja a hőleadást.
Mindenképp könnyű, szellős ruhát, pizsamát adjunk rá. Az se baj, ha nincs betakarva.
Kedves Válaszoló, aki saját magát se öltözteti át, ha lázasan beleizzad a ruhába, remélem tisztában vagy vele, hogy ez igen veszélyes állapot kialakulásához vezethet, hőpangás is kialakulhat, ugyanakkor a bőr sem kerül megfelelő oxigénhez, nem lélegzik. 3 év alatti gyerek esetében magas láz esetén lázgörcs is kialakulhat. Ennek lehetőségét a túlöltöztetés, a nem megfelelően szellőző ruha emeli.
Egy gyeden lévő mentőtiszt
Kedves utolsó válaszadó!
Én is GYED-en levő mt vagyok :)) - bár ezt soha nem firtatom.
Mindig átöltöztetem, ha már lement a láza (mert - ugye - azért izzad annyira (nem a túlöltöztetés miatt)). A kérdést azért tettem fel, mert a párom mindig balhézik emiatt. Nem hagyom a gyereket csurom vizes ruhában éjszakára, hisz' még a hálózsák is vizes rajta olyankor.
...és én is átöltözöm ilyen helyzetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!