Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az ágytisztaságot lehet...

Az ágytisztaságot lehet valahogy gyakorolni?

Figyelt kérdés
A kisfiam elmúlt három éves, nappalra tökéletesen szobatiszta, de sajnos az alváshoz kell még a pelus. Éjszakára ez nem is lenne baj, de addig nem tud ott aludni az oviban, amíg legalább a délutáni alvásnál nem marad száraz a pelenka. A múlt héten is próbálkoztunk (ő kérte), de kivétel nélkül minden nap bepisilt álmában. Mit tehetnék?
2012. nov. 7. 15:51
 1/5 anonim ***** válasza:
Mi is ugyanígy vagyunk, nálunk eddig bejött az a módszer, hogy alvás előtt mindenképp el kell menni pisilni. Amióta pisil, azóta nincs baleset. Eleinte tiltakozott, de akkor emlékeztettem rá, ugye milyen rossz érzés úgy felkelni hogy csupa pisi mindene, és így hajlandó pisilni. Meg az ovis barátaival példáloztam akik bent alszanak, hogy xy is elmegy alvás előtt pisilni.
2012. nov. 7. 16:00
 2/5 anonim ***** válasza:
amikor lefekteted aludni előtte 2 órával ne igyon túl sok folyadékot max 1 kortyot így kevesebb az esély arra, hogy álmában rátör a pisilés. de ez ellen nagyon semmit nem lehet tenni majd kinövi :) vagy ha annyira zavaró akkor kórházba kivizsgálás, a gyerekklinikán külön foglalkoznak evvel a témával
2012. nov. 7. 16:02
 3/5 anonim ***** válasza:
Pont ebben a cipőben járunk, szintén három múlt a fiam, és jó lenne ha már a déli alvásnál nem kellene a pelus, mert ha lesz munkám akkor ott kellene már aludnia, de így esélytelen.Ő is szinte mindig bepisil, hiába pisiltetem előtte.Hogy ne igyon, nem tudom befolyásolni, mert oviban nem tudom mennyi folyadékot iszik.Próbáltam már én is de annak nem sok értelme hogy pisisen alszik mindig, meg is fázhat.Próbálom lazán venni, de a lelkem mélyén már szeretném nagyon hogy alváshoz se kelljen a pelus.De ezt nem mi döntjük el szerintem,majd ha ő megérik rá.
2012. nov. 7. 16:14
 4/5 anonim ***** válasza:

Most múlt 3 a fiam, és hasonló a helyzet nálunk is. Nappalra hónapok óta szobatiszta, és én mióta nappalra levettem róla a pelenkát, alváshoz sem adom rá, tehát kb. 4 hónapja egyáltalán nincs pelenkája. Délben az oviban soha nem pisilt még be (szeptember 1 óta jár), pedig el is alszik, ám itthon éjszaka elég gyakran.

Őszintén szólva nem tudom, mitől függ, mit lehetne tenni, mert én is azon vagyok, hogy lefekvés előtt ne igyon, és mindenképpen pisiljen (gyakran tiltakozik emiatt)....de ennek ellenére is előfordulnak bepisilések. Pl. tegnap este nem ivott lefekvés előtt, és mielőtt ágyba ment, pisilt....aztán hajnal 1-2 óra körül magától felkelt és elment a WC-re pisilni, első ilyen eset volt, hogy önállóan elindul a WC-re éjszaka, örültem is, hogy most tuti szárazon ébred reggel.....de nem. 7 körül ébredt, és pisis volt, pedig nem ivott éjszaka sem.

Azért is vagyok tanácstalan, mert a lányom, bár nappalra soká lett szobatiszta (3 éves múlt egy hónappal), de az éjszakai pelusok vagy 2 éves kora után mindig szárazak voltak. Egy idő után le is vettem róla éjszakára, tehát az a vicces helyzet állt elő, hogy éjszaka egyáltalán nem pisilt be (pedig nem figyeltem arra, ivott-e vagy nem ivott alvás előtt, arra se hogy pisilt-e), ellenben nappalra sokáig kellett a pelenka.

Nem tudom, mitől függ......de jó lenne megoldást találni, mert elég unalmas 3-4 naponta teljes garnitúrát mosni.

2012. nov. 7. 22:36
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm lányok a válaszokat, akkor nem nagyon marad más hátra, mint a várakozás. Még szerencse, hogy itthon vagyok a kisebbel, és így nincs belőle gond. Nem is tudom, mit csinálnánk, ha ott kéne aludnia az oviban, mert már az elején kijelentették, csak tökéletesen szobatiszta gyerek járhat oda.
2012. nov. 8. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!