Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kistestvér- miért nem ért meg...

Kistestvér- miért nem ért meg a férjem?

Figyelt kérdés

1,5 éves a kisfiúnk. A férjem egyre többet emlegeti, hogy abba kéne hagynom a fogamzásgátló használatát. Én viszont még nem akarok babát. Ennek több oka van. Rossz emlékeim vannak a szülésről, még az elsőt sem sikerült feldolgoznom. A szoptatás sem úgy alakult, ahogyan szerettem volna-fájdalmas emlékeim vannak... És az első 5-6 hét. Ha nem a kisfiam sírt, akkor én(részben a szoptatás miatti stressz oka)

A férjem rengeteget dolgozik, ha itthon van, akkor meg csak fekszik a kanapén, mert annyira fáradt. Az esti fürdetésen kívül semmit nem segít(ha éppen nem éjszakás-van, hogy napokig nem alszik itthon).

A fiammal annyira bensőséges a kapcsolatunk, hogy nem tudom egyenlőre elképzelni, hogy még egy gyerekem legyen.

A lakáshelyzet sem a legideálisabb. Másfél szobás(mi a nappaliban alszunk egy kinyitható kanapén), a második emeleten, lift nincs(se babakocsi tároló), tehát sokat kell cipelnem a gyereket, babakocsit...- mondjuk ez gátol a legkevésbé(mármint a lakás mérete, és a lépcsőzés).

Mondtam a férjemnek, hogy én is szeretnék kistestvért, de nem mostanában. Ha már önállóbb lesz a fiam(beszokott az óvodába) akkor semmi akadálya.

Egyszerűen nem érti meg. Azt mondja a fiammal szúrok ki, hogyha nem lesz hamarosan kistestvére. Majdnem hogy megharagudott, amikor elmondtam az érveimet.

Mit tegyek, hogy ne legyen ebből állandó vita?

2012. nov. 5. 12:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Az én gyermekeim között két év korkülönbség van (tervezetten), de meg kell mondjam, nekem nagyon nehéz volt az első évben a két picivel. Sőt, előtte is rossz volt, mert nem volt szabad emelnem, így folyamatos lelkiismeret-furdalásom volt, hogy a kisfiamat nem tudtam pl. beleültetni a játszón a hintába. Most már könnyebb, de úgy gondolom, kb. három év korkülönbség az, ami még nem sok két tesó között, viszont az anyuka is szusszanhat egy kicsit. Semmiképpen ne hagyd magad, csak akkor szabad belevágni a következő baba tervezésébe, ha mindketten elérkezettnek látjátok az időt! Én is jónak gondolom az ötletet, hogy kicsit apuka is vigyázhat a gyerkőcre, sőt gyakorlatban is alkalmazom. :)))
2012. nov. 5. 16:11
 12/20 TKI Ibolya ***** válasza:
6-os igazad van én is ezt írtam az első válaszomban.De annyian támadták szegény férjet lustasággal,pedig csak 4 helyen dolgozik.És hidd el tudom milyen sok feladata van egy anyának hiszen 3 gyereket nevelek.
2012. nov. 6. 09:43
 13/20 anonim ***** válasza:

6os vagyok:) Ibolya igen én is 3at nevelek:)

érthető hogy apuka fáradt mert 4 helye dolgozik, oké. De anyuka is szabadon dönthessen mikor akar másik gyereket:) Ha egyáltalán nem akarna másikat, apuka meg igen az persze más tészta mert az elég nagy különbség a két elképzelés között, de ez hogy most 1-2 év múlva vagy most azonnal:)) nem teljesen mindegy?:D

2012. nov. 6. 11:25
 14/20 TKI Ibolya ***** válasza:
100%
Tehát akkor 6-os egy a véleményünk! :)) Én csak arra próbáltam rávilágítani,hogy apuka nem azért nem segít,mert a ... vakargatja hanem,mert dolgozik! :)
2012. nov. 7. 13:40
 15/20 anonim ***** válasza:
Ibolya igen, egy a véleményünk:)) Én se várom el a férjemtől hogy éjszakázás meg x nap folyamatos meló után itthon segédkezzen, de "cserébe" ő se szól bele hogy én hogy s mint csinálom a dolgom:) Tehát a kérdező férjénél én ezt a kölcsönösséget nem érzem a férj részéről:)
2012. nov. 7. 14:00
 16/20 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenkinek joga van eldönteni, hogy neki mennyi a "sok". Mindent meg lehet csinálni, de nem mindegy, milyen minőségben. Másrészt nagy különbségek vannak a gyerekek között és a között, hogy melyik anyuka hova teszi a mércét. Én őszintén bevallom, nekem sok a két gyerek, pedig van segítségem. Ráadásul két gyerek nem egy meg egy, mert vannak köztük konfliktusok.
2012. nov. 10. 21:52
 17/20 anonim ***** válasza:
51%
Ne haragudj, nem olvastam végig a válaszokat, de én a helyedben ezt tenném. elmennék nődokihoz és felrakatnék egy spirált. aztán apuka meg próbálkozzon, te meg értetlenkedj, hogy miért is nem siekrül a baba. Lehet fura ötlet, de komolyan mondom a veszekedés elkerülése véget, talán nem is hülyeség... Egy évet kibírsz spirállal, bármikor levetetheted. Az enyém se csinál itthon semmit sem, ő napi 8 órába dolgozik én meg napi 16 órát vagyok a gyerekkel, se ő , se anyósék semmiben nem segítettek, már 3 éves a lányom. még sose fürdette!!! már bocsánat, lehet hogy ő dolgozik, de nem szereti annyit a lányát, hogy felolvasson neki egy könyvet, vagy játszon vele a szőnyegen, vagy hogy megfürdesse? akkor ők minek akarnak gyereket egyáltalán? mi vagyunk ébren hónapokig éjzakánként a szoptatás miatt, mi cipeljük az édes terhet, nekünk kell dönteni, hogy kell most kistesó vagy majd később inkább... Mi szeretnénk kistestvért, de sokat rágom magam, hogy hogyan lesz, mert én egyedül a kettővel... ő meg döglik a tv előtt :-( ismerem a szitut, fel tudnék robbani tőle én is, megértelek.
2012. nov. 10. 22:27
 18/20 anonim ***** válasza:

Nem ért meg, mert nincs a cipődben.

Mielőtt mégegy baba mellett döntötök, kicsit azért arra figyelj, mire nem figyel még, ami most esetleg föl sem tűnik.

Nem az a baj, hogy babát akar, hanem, hogy nem ért meg, nem is próbálkozik, és ez kifog hatni más dolgokra is szerintem.

Én megértelek hogy annyit akarsz elvállalni, amennyit elbírsz, és valóban mindenkinek más a teherbírása.

Egyik válaszoló írta, hogy titokban védekezz, ezt még megpróbálhatod, de abba is bele kell gondolni, hogy ezt kell tedd, hogy igazad legyen? Hazudni ?

Most én tényleg nem a férjed ellen akarok lenni, lehet csak ebben a témában ilyen, remélem így van !

Próbáld mondani neki, hogy hiába van a kicsinek kistesója, ha te meg idegbeteg leszel mellette.

Sok sikert nektek egy jó beszélgetéshez.

2012. nov. 11. 00:20
 19/20 anonim ***** válasza:
A kegyes hazugság ajánlója vagyok. Én tudom milyen érzés a gyerek feje felett veszekedni és tényleg már úgy élem az életem, hogy kerüljem a konfliktusokat. Nagyon nehéz, ha dúl a harag köztünk, az rosszabb mindennél, a gyerekemre is kihat. Én lehet rossz ötletet adtam, de kegyes hazugságnak tartom. Olvastam, hogy ha valaki nem szívesen várja a babáját terhesen, akkor azt a baba megérzi és egész életében kihatással lesz rá. A nővérem egy nem kívánt gyerek, az abortuszra való úton fordultak vissza az apám és az anyám. Egész életébben mellőzöttnek érzi magát és nem is akar saját gyereket (már 37 éves), ez nagyon szomorú. Egyszerűen nem lehet rajta változtatni. De a te kezedben a döntés, nehogy már a férj döntsön, amikor még azt se tudja egynémelyik, hogy hol a szennyes és a büdös zoknijuk a konyhaasztalon landol... mert az enyém ilyen. Nem az én hibám 12 éve nem siekrült a fejébe vernem, hol a szennyes...
2012. nov. 11. 10:47
 20/20 anonim ***** válasza:
Na nálunk fordítva van: én nagyon szeretnék, de a férjem nem - pedig minden adott (anyagiak, lakás, segítő de még segítségre nem szoruló nagyszülők), de gyanítom neki ez az egy is túl stresszes, plusz az első nagyon sok kórházasdival járt (még az intenzívet is megjártam gyermekágy alatt). Én meg lassan megőrülök, hogy csak telik az idő, öregszem és a "nagytesó" is nő... Legszívesebben minden este győzködném, de már csak magamban pityergek és próbálom elhessegetni az egészet. Na és a szex meg végképp furcsa így...
2012. nov. 16. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!