14 hós kisfiammal most állunk át az egyszeri alvásra. Mikor fog hosszabban aludni?
Próbáld meg korábban megebédeltetni. Olyan 11:30körül. Utána mehet is aludni. Lehet csak azért alszik 1.5 órát mert talán éhes. Ha 12körül lefekteted ebéd után, lehet,hogy húzza délután 3-ig az alvást. Utána már nem lesz annyira fárad estig.
Az én fiamnál kb. így volt a rendszer. :)
És hogyha előbb tízóraizna?
Mondjuk 9körül? Mit szoktál neki adni 10óraira? Én nem nagyon adtam olyat amivel nagyon jól lakik. Kis gyümit, vagy joghurtot. Igy több rá az esély ,hogy ebédelni fog. :)
Első voltam.
Szerintem 1,5-2 óra evések között teljesen jó egy ilyen korú babánál. Mondjuk amit leírtál azok szerint nagyon jól eszik (az én fiamhoz képest).
Reggeli szerintem ok. De én már 10óraira nem adnék gabonapelyhet stb..mert tényleg az ebéd rovására megy. Ha szereti a gyümiket, akkor inkább csak azt adj neki. Egy almát például. Ha reggel 6kor már reggelizik akkor, 9kor már nyugodtan adhatod neki a 10órait. Eltelt 3óra a két evés között. Utána 11:30.kor jöhet az ebéd, ami természetesen sokkal táplálóbb. Ettől amúgy is elbágyadnak a gyerekek,ha tele a pocakjuk. Utána 12, negyed1 között lehet altatni.
Nem tudom,hogy jártok e le délelőtt, de én 10órai után mindig kivittem. Kint nem volt nasizás (ropi és társai), mire hazaértünk farkas éhes volt. Utána hidd el sokkal jobban fog aludni! :)
Első voltam.
Szerintem nem fog ettől kevesebbet enni. Pl. van olyan ovi, ahol a 10órai az csak víz, vagy gyümölcslé. :O
Teljesen jól csinálod ahogy csinálod, csak a 10órait hozd előrébb.
De ha belegondolsz, mondjuk 10óraira adsz neki egy tál gabonapelyhet,úgy,hogy előtte már tejbegrízt reggelizett. Igy az ebéd elenyésző lesz. Pedig az ebéd nagyon fontos, ráadásul sokkal több tápérték és vitamin jut a szervezetébe. Gondolj csak bele,hogy 1 szép nagy tál húslevesben mennyi hasznos dolog van, ellentétben a gabonapehellyel. Szerintem 10óraira bőven elég a gyümölcs, és abból bármennyit ehet amennyi jól esik. :)
Első voltam.
Jókat ír az előző. Nálunk is ez ment egy darabig, hogy tízórai után aludt. Próbáltam tolni az időt, és arra álltunk be, amit előttem is írnak.
Vagyis ébredés után tápszer, és ha kér a reggelimből, kap valami pékárut.
9-9.30-kor gyümölcs. Néha van keksz hozzá, vagy buláta, kölesgolyó, a gyümölcs fajtájától függ. Banánhoz nem adok.
10 körül lemegyünk sétálni, lenn vagyunk bő egy órát. és mire felérünk, elkészülünk, ebédelhet. 12-re megebédel, utána alvás. Mostanában simán alszik 2-3 órát, de volt, hogy többet is.
Arra azért készülj fel, hogy meglehet, annyira fáradt lesz a szoktatás elején, hogy nem eszik eleget, vagy nehezen az ebédjéből. Én ilyenkor ébredés után azzal kínáltam még meg.
Látod, én megmondtam! :)
Persze, eleinte előfordul majd, hogy belszik vagy fáradtabb lesz. Még azért elég pici! :) Idővel csak jobb lesz. 1év múlva meg nem akar majd aludni! :))
Sok sikert!
Első voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!