Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi lett a kisfiammal?

Mi lett a kisfiammal?

Figyelt kérdés
2 éves nagyon okos kisfiam van.Pár napja kifordult önmagából és már (nagyon szégyenlem) csak veszekedni lehet vele.Mindent megért és mindenben ellenkezik.Amivel tud felbosszant,hisztizik,elvágja magát,üvölt.Ez a dackorszak lenne?És mit tehetnék?Ráadásul most én is sokkal érzékenyebb vagyok,mert 8 hetes terhes vagyok.Mit javasoltok?
2012. szept. 18. 13:32
 1/6 anonim ***** válasza:
Üdv. a klubban, a mienk is megbolondult kb. fél évre, miután elmúlt két éves.
2012. szept. 18. 13:35
 2/6 anonim ***** válasza:
Igen határozottan dackorszak,még arra is nem amihez egyébként lenne kedve.Ez ilyen időszak rengeteg türelem és sok-sok szeretet.Próbáld meg elvonatkoztatni a terhességet,mert ha most te is engedsz a tomboló hormonoknak,miközben a kisfiad is tombol,abból iszonyú kiborulás lesz.Fogadd el,hogy ez egy ilyen élethelyzet minden anya átesik rajta,és türelemmel várd,hogy véget érjen.Ha sok és elég,vonulj be a fürdőszobába sírni,de soha ne a kicsi előtt mutasd ki,hogy elérte a célját,előtte mindig te legyél az erős,erősebb,és a határozottabb.KITATÁST!és jó babavárást!:)
2012. szept. 18. 13:36
 3/6 anonim ***** válasza:
Pont időszerű a dackorszak. Ez annak a jele, hogy mentálisan szépen fejlődik. Mindemellett nagyon bosszantó. Az én fiam két hónapja töltötte a kettőt, mintha róla írtál volna. Nekem az vállt be, hogy nem veszek tudomást a hisztiről. Megvárom, míg lehiggad. Már amikor van hozzá elég türelmem. 2 napja jár bölcsibe. Pont most mesélte a gondozó néni, hogy ő szokta csinálni, ha hisztiznek a gyerekek, akkor közli velük, nem hallom, kiabálj hangosabban. Ettől úgy meglepődnek, hogy rögtön abba hagyják.
2012. szept. 18. 13:37
 4/6 A kérdező kommentje:
Próbálok mindig túljárni a kis eszén.Pl amikor megbeszéljük,hogy elmegyünk valahova,már fel vagyunk öltözve és várom,hogy jöjjön,vegyük a cipőt és induljunk,vagy üljön a babakocsiba,ha messzebb megyünk és elkezdi,hogy nem.Akkor szoktam neki mondani,hogy jó,de akkor nem megyünk jó esetben ez használ,volt,hogy odáig jutottunk,hogy kimentem az ajtón,mintha otthagynám.Vártam pár másodpercet,visszamentem és jött,de ha rossz hangulatban van semmi nem használ,csak,ha "erőszakkal" veszem rá.Magyarul ha sietünk valahova vagy már nagyon unom a dolgot megfogom a kezét és nincs apelláta.Ilyenkor dobja el magát.Ma annyira elvágta magát,hogy kicsúszott a keze a kezemből és beverte a fejét.Szóval nehéz.Soha nem hagyom rá,de az elmúlt 2 nap a mélypont nálam.
2012. szept. 18. 13:45
 5/6 anonim ***** válasza:

A nagy lányom amikor ebben az időszakban volt, akkor a kicsi fél éves lehetett. Hát nálunk volt olyan, hogy télen, már mindenki csizma overál stb, amikor közölte, hogy nem vesz sálat (vagy valami vékony kendőt akart, már nem emlékszem, ami persze hideg ellen nem véd.) Én mondtam neki, hogy ha nem veszi fel, nem megyünk. Megmakacsolta magát. Nem volt más választás, visszamentünk. Mindenkit vetkőztettem. :o)

Aztán amikor a kicsim volt 2 éves, akkor én már félidős terhes voltam a harmadikkal, és az oviból hoztuk el a nagyot. Két évesem közölte, hogy nem jön. (Mármint az oviból kifelé). Sehogy sem tudtam rávenni, kellemetlen volt, mert sok anyuka-apuka volt a "néző", lányom levetette magát az ovi ajtajában a földre és üvöltött, hogy "nem". Hát mit mondjak, ciki ide vagy oda, hónom alá kellett kapnom, még a csizmáját is "lehisztizte magáról", mire az autóhoz értünk, én meg majd megszakadtam.

Na ilyen emlékezetes eseményből van néhány, a többi pedig elhalványul az évek távlatából. Addig pedig kitartás mindenkinek! :o)

Legjobb módszer a figyelem elterelés, de ez csak akkor működik, ha még a hiszti előszelében sikerül "elkapni".

2012. szept. 18. 14:01
 6/6 anonim ***** válasza:
mindenkin*
2012. szept. 18. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!