Mi lett a jó alvó kisfiammal?
Szia, az én fiam is 15 hós és 1 hónappal ezelőttig minden rendben volt. Egyedül aludt el 8 hós kora óta, tejcsi és be az ágyba. Délben ugyanez. Aztán egy nap mikor le akartam tenni este tejcsi után, feszítette magát és kiabált, hogy nem-nem-nem. Gondoltam, valami ijedtség, megnyugtattam és megint be. Semmi nem használt. 2 hétig csakis rajtam volt hajlandó elaludni és csak akkor tudtam betenni az ágyába, ha már nagyon mélyen aludt. Vettünk neki új ágyat (egyébként is kellene, mert jön a kistesó áprilisban, előrehoztuk a vásárlást), egyedül abban sem akart aludni. Nappal egyáltalán, csak ha rajtam fekhetett. 2 hetes megint erőszakosabban leteszem, ottmaradok vele, de néha még 2-3-szor is felkéredzkedik az ölembe. Én mindig hagytam sírni, ha tudtam, hogy nincs baja, csak hiszti. Most ezt sem lehetett, mert mintha félt volna, úgy sírt. Szóval azóta a régi 5 per tej + 1 perc letesz, megsimogat helyett lett 5 perc tej + 15 perc ringatlak-leraklak-kiveszlek-ringatlak-leraklak játék. Nappal talán már jobb, de akkor is kell altatni. Nincs más tippem, mint a szeparációs szorongás. Eleinte kemény voltam, de most, hogy 2 hete annyit vagyok ott este, amennyire csak szüksége van, egyre hamarabb be tudom tenni az ágyába tej után, egyre kevesebb ringatásra van szüksége. De hol van már az a régi egyedül alvás... nálunk fog most nem jön, 16 foga van kint, már "csak" a 4 nagyrágót várjuk. (Azért gondolom, mert hogy leteszteljem, egyszer este adtam neki Panadol szirupot, hátha a foga miatt nem alszik el, de semmi nem változott tőle, tehát valszeg nem fájdalom okozza.)
Na most jól nem adtam tanácsot, de hátha erőt ad, hogy másnál is vannak ilyen megmagyarázhatatlanok. Kitartást és kellemes ünnepeket nektek!
Én úgy tudom,hogy valamelyik babáknál 14-15 hónapos korban is van szeparációs szorongás!Bár tapasztalatot még nemtudok írni de én ezt már sok helyen olvastam!
Kitartás lányok!Azt mondják egy idő után visszaáll a rend!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!