Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Befogok csavarodni vagy mi a...

Befogok csavarodni vagy mi a fene van velem?

Figyelt kérdés
3éves kisfiam van aki már óvodás. Egy ideje az a rögeszmém hogy balesetben vagy rákban megfogok halni.:( Szent meggyőződésem hogy valamikor rég mondta ezt nekem valaki..Jósnál sohasem jártam és azt az embert sem tudnám megnevezni...még valamikor gyerekkoromban érhetett ez az agyrém utol.:( Pontosan ez az elmélet róla: 27éves koromban rákban vagy balesetben meghalok és lesz egy fiam. 26vagyok egy kisfiúval. Ahogy közeleg a szülinapom rettegek. Hát tiszta őrület...nem vagyok normális. Attól félek hogy itt hagyom a gyerekem még idő előtt. Help!
2012. nov. 2. 18:22
 1/8 anonim ***** válasza:
Hát ebbe így tényleg be fogsz simulni,ráadásul én hiszek a "bevonzásban",úgyhogy nem kéne ezen görcsölni!Ráadásul talán a halál az egyetlen amibe úgy sincs beleszólásunk.(kivéve az öngyilkosság).Lehet hogy orvoshoz kellene fordulnod aki segít leküzdeni ezt a szorongást.
2012. nov. 2. 19:47
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
volt nálam is időszak, amikor "tudtam", hogy mellrákos lehetek, mert csomót éreztem a mellemben. Akkor már megszületett a kislányom. Sírva keltem, sírva aludtam el..a kislányom mindég a kiságyában aludt, de egyik délután mellettem, együtt aludtunk el, ami velem soha nem fordult elő, hogy nappal elaludtam volna, de a lényeg, hogy akkor volt egy nagyon furcsa álmom: beszélgettem valakivel, mondtam neki, hogy baj van velem, beteg vagyok, mi lesz a kislányommal, ki vigyáz majd rá?(ráadásul egyedül neveltem születése óta), majd az a valaki megfogta a vállam és annyit mondott, hogy ha nem fejezem be ezt a hülyeséget,és továbbra is betegnek képzelem magam, baja lesz a lányomnak, vagy elveszik tőlem! A karomon továbbra is éreztem a kezét, majd felriadtam és az én kincsem, a lányom fogta a vállamat! Ott, abban a percben eldöntöttem, hogy nem képzelek be semmit, egészséges vagyok, fel kell nevelnem a lányomat. Sokáig bennem volt még, hogy mi van ha tényleg...nehéz volt, de mindég volt valami pozitív dolog, amiért tovább küzdöttem "magam ellen". Azóta született egy kisfiam is, boldog családban élek, férjem van, boldogok vagyunk. A csomó a mellemben az anyatej miatt volt, de az már a múlté! :-) Kívánok neked jobbulást, és felejtsd el ezt a hülyeséget, élni fogsz, még rengeteg óvodai-iskolai szülői értekezletre kell menned, a fiad szalagavató bulijáról sem hiányozhatsz:-) szüksége van rád a fiadnak, a párodnak, velük törődj, hessegesd el ezeket a fantáziádból!!!!! bocsi a kisregényért:-) 28 éves 2 gyermekes anyuka:-)
2012. nov. 2. 19:48
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen hogy ilyen hamar írtatok.:)(főleg neked utolsó)Nem vagyok negatív ember amúgy, figyelek magamra alapból vidám figura lennék csak hát.....jött ez a baromság. Valamiért annyira féltem a fiam hogy teljes meggyőződésem hogy rajtam kívül nem tudja senki sem ellátni.:)és mi lesz ha ér engem valami. Tudom én magam is hogy teljes hülyeség, már beszéltem erről barátnak, férjnek...természetesen nevetnek rajta. Csak mikor túllépnék rajta eszembe ötlik hogy egyáltalán honnan indult ez és miért konkrétumokkal(korom,gyereknem, stb).
2012. nov. 2. 20:03
 4/8 anonim ***** válasza:
úúúúristen, mintha az ikertestvérem lennél:-) 2-es vagyok,ugyan ezeket gondoltam én is..sok időbe telt,mire elmúltak ezek az érzések belőlem. Én féltem elmondani bárkinek is, anyukámmal egyszer beszélgettünk, mi lenne ha..anyura a frászt hoztam!!! Majdnem ő kapott infarktust..még óvodában volt a lányom, főzés közben olvasgattam egy könyvet(pozitív életszemlélet, a címét már nem tudom)de az is sokat segített. Nem bolond voltam, egyszerűen féltem. Én is optimista vagyok, vidám természetű, és mégis ott volt bennem az a fránya gondolat. Nem tudok mást mondani, próbáld elhessegetni ezt, várd a szülinapod, játssz sokat a kisfiaddal, hidd el, előbb-utóbb teljesen el fog múlni ez a rossz érzés! Tervezzetek valami jó kis programot a szülinapodra, tereli az is a gondolataidat:-)))) Előre is boldog szülinapot! :-))))
2012. nov. 2. 20:16
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!.:)Engem anya már meg sem hallgat. Elege van a felfedezett bajaimból.:D Sürgősségin dolgozik. A férjem mentős őt még tudom sokkolni néha mert mégiscsak félt. De nem direkt csinálom csak minden apróságot részletesen tanulmányozok magamon.:)Igyekszem megfogadni a a tanácsaidat a 27et meg majdcsak elhagyom egy bő év múlva.:)
2012. nov. 2. 20:32
 6/8 anonim ***** válasza:

Abszolút együttérzek. Nekem két gyerekem van, rengeteg foglalkozásra, az egyikkel fejlesztésre járunk. Elég merész természetek, ha mással vannak, valami mindig történik.Rettegek, hogy valami lesz velem, és akkor ..áá...leírni se akarom.

És ez egyre jobban hipochonderré tesz. Ha hallok valaki, hogy agydaganat volt, máris furán fáj a fejem és hetekig agydaganatot képzelek. Vagy a csontrák..fáj a térdem, biztos csontrákom van. Nagyon komoly szinten betudom magamnak beszélni. De másoknak nem mondom, férjem már kiakad. egyébként meg senki nem gondolná rólam, mert én vagyok az a személy, aki másoknak segít, mások a gondjaival hozzám fordulhatnak, és örülnek mert hasznos tanácsokkal segítek rajtuk. Magamon nem tudok. Talán ha félévente tetőtől talpig csinálnának egy MRI vizsgálatot meg ilyenek. De akkor meg félnék a szívinfarktustól, vagy ne mondjam, az autóbalesettől. Húúú..ha autóval megyünk messzebre. Totál bebeszélem magamnak-de ezt se tudja senki, csak magamat őrlöm-szóval hogy belénk jön egy kamion. Szörnyű egyébként ez.

2012. nov. 2. 21:37
 7/8 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Nem akarlak megijeszteni, de a mentális betegséggel küzdő anya súlyos rizikófaktor a gyerek számára, ami egész életére kihathat. Sürgősen menj pszichológushoz, hiszen te is látod, hogy ez nem normális. Kérj segítséget!
2012. nov. 3. 14:53
 8/8 A kérdező kommentje:
Lehet hogy nem fogalmaztam meg elég jól, vagy elég részletesen a kérdésemet, kommentemet. Nem vagyok egész nap befordulva vagy ilyesmi csak olykor felötlik bennem ez a gondolat. Vidám vagyok, jó kedvű, foglalkozom a gyerekemmel, a férjemmel.....csak érdekelt hogy más is küzd e hasonló gondolatokkal, és látom nem vagyok egyedül. Utolsónak is nagyon köszi a választ de talán nem szorulok még segítségre. Az is közrejátszhat hogy éveket ültem itthon ingerszegény környezetben... a család és barátaim azt mondták ez azért van mert piszkosul ráérek ilyeneken agyalni.:) De jövőhéttől újra dolgozom, elterelem a gondolataimat, fontosnak érezhetem majd magam és kilábalhatok ebből az agyrémből.:D
2012. nov. 3. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!