Megfigyelőképesség, térlátás? Vagy mit modnanál, miben jó a kislányom?
Előre bocsátom, hogy nem dicekvésnek szánom a kérdést, csak kíváncsi vagyok a véleméynetekre.
Most lesz 2 éves a kislányom. A fa fogantyús puzzle-ket elsőre kirakja,úgyhogy nem lett neki mutatva.
Illetva van egy játéka, fa idomok(elefánt, bakancs, hajó stb..), van hozzá fa besúlyesztett lap, és elsőre mindegyiknek megtalálta ahelyét.
Mennyire szokványos ez egy két évesnél.
És mit lehet erre mondani,hogy jó a térlátása??
Szerintem nem szokatlan, a kislányom is 2 éves. habár érdkees mert 23 hónaposan kevesebbet tudott mint pl 25 hónaposan. Most nagyot ugrott mindenben, és 2 éves szülinapra kapott 2-4 darabos puzzlét, le sem kötötte, most meg egy hónappal késöbb leült elövette és egyedül kirakta elöször a 2 darabosakat, majd a 3 darabosakat. nem tudom mi lett vele, de most nagyon érdekli ezek.
Szóval szerintem ha érdekli akkor totál normális.
Mi most karácsonyra is ilyen játékokban gondolkodunk van sok féle puzzle, de már olyat is képes megcsinálni ami 3 éveseknek való. szóval ez érdeklödés egyszerüen csak.
szerintem mindene jó ezért tudja megcsinálni. a gyerkeke sokmindenre képesek, pl egy 2 éves gyerek simán megtudja tanulni az összes autó márkát és felismerni az utcán ha az apuka mindig megkülömbözteti az autókat és nem csak egyszerüen azt mondja hogy autó.
Én egyik lányom is kirakosgatta ezeket 2 évesen. Jó agya van az ilyesmikre, most 4 éves és 40-50 darabos kirakókat egyedül ki tud rakni és nem is vacakol velük, hanem rakja.
A másik lányomnak ezek annyira nem mennek, ő másban ügyesebb.
Ki ebben ügyes, ki abban, ez változó.
A te kislányod lehet ügyesen kirakózik, de mit tudom én mondjuk bénábban motorozik vagy nem tudom, érted mire gondolok?
nem tudom ez mit jelent, 2 évesen voltunk felmérésen és az én fiam is az összes ilyen fa kirakót, behelyezőst kirakta.
akkor vettem több ilyet is itthonra, meg fa horgászós játékot, az is hasonló, csak mágnese bottal kell kihalászni, majd visszarakni.
egyébként enyém már nagyobb és most már azért látszik, hogy ezekben a kis kreatív dolgokban nagyon jó, pl. 2,5 évesen pálcika emberkét rajzolt, szebben mint én, mindent belerajzolt, fest, gyurmából figurákat gyúr 3 évesen, egész nap alkotna :)
na persze arról is tudnék mesélni miben nagyon gyenge, de nem ez volt a kérdés, csak nem akarom, hogy dicsekesésnek tűnjön :S
Az én fiam is tudta ezeket, most 4 éves, a sima, pici 36 darabos kirakót egyedül kirakja.
Szerintem a megfigyelőképessége jó, látja a részleteket.
Nem volt 3 éves, mikor a Differixet kapta, elsőre kirakta mind a négy táblát.
Memóriajátékban is megver egy éve már, simán.
Ők még amúgy is mindent, (sokmindent) másképp látnak, néha olyan összefüggéseket átlát, amikre sosem gondolnék.
Szerintem ez amúgy nem térlátás, az inkább a formabedobóhoz kell, abban amúgy mindig béna volt szegénykém :)Viszont kreatívan megoldotta, elővette a fakalapácsát, és ami nem akart belemenni, az megpróbálta belekalapálni :)))
Amúgy a tájékozódó képessége jó a lányodnak? Nekem rendszeresen a fiam mondja meg, h hol parkoltam, pl Tesconál, egyszer elmegyünk valahová, és visszafelé már ő navigál.
Nyílván más gyerkhez képest vannak hiányosságai, azt így nem emelem ki, de ezeket tudja:
-mondatokban beszél
-5 hónapja szobatiszta
-emlékszik olyan dolgokra,ami hónapokkal ezelőtt volt(pl. nyáron kapott egy művirágot a boltban, és ha megtalálja, mindig mondja, hogyMagdika adta)
-ha elmegyünk az utca előtt ahol a bartánője lakik, akko mondja hogy Móni:):)
-ügyesen gyurmázik,fest, anya-babásta játszik mióta megvan a tesó: pl pelenkázza, fürdeti a babát, bilizteti stb
viszont utálja a mondókákat, nem is tud egyet sem, csak a rövid mesék érdeklik, és ételekből nagyon válogatós
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!