Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mi az a mély látás és térlátás?

Mi az a mély látás és térlátás?

Figyelt kérdés
és honnan tudhatom meg most rögtön hogy nálam rendbe van e?
2012. júl. 3. 21:59
 1/2 anonim ***** válasza:

A térlátásodnak köszönhetően tudod megbecsülni egy tárgy távolságát. Labdajátékoknál fontos, hogy minél jobb legyen ez a képesség, különösen pl. golf esetén.

A térlátásod ha nem lenne rendben, már észrevetted volna. Nagymértékben begyakorolható ez a képesség, a férfiaknak azért van kicsivel jobb térlátásuk, mert többet gyakorolják az életük során, többször kell használniuk. A mély látást nem tudom mi, de a neve alapján a térlátás azon része, amikor a mélybe nézel? :D Tehát ez alapján nincs értelme külön erről beszélni, ezért az csak mást jelenthet.

2012. júl. 3. 22:15
 2/2 anonim ***** válasza:

A térlátás úgy működik, hogy a két szemünkkel kicsivel más szögből látjuk a dolgokat, és a két kicsit különböző képből az agyunk összeállítja a háromdimenziós képet.

Én az egyik szememre megvakultam, és ezért kétdimenziós, sík képet látok.

2012. júl. 4. 00:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!